برگزاری موفق کارگاه آموزشی سه روزه مطالعات بالینی و اصول بهینه کارآزمایی های بالینی در قالب مدرسه تابستانه پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم

مرکز تحقیقات بیماری های مزمن با همکاری اداره مطالعات بالینی و مراقبت های دارویی، سازمان غذا و دارو، کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش و معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت میزبان کارگاه کارآزمایی های بالینی و اصول بهینه انجام مطالعات بالینی شد.

مدرسه تابستانی پژوهشگاه علوم غدد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، مرکز تحقیقات بیماری های مزمن و صعب العلاج پژوهشگاه با همکاری اداره مطالعات بالینی و مراقبت های دارویی، سازمان غذا و دارو، کارگروه وزارتی اخلاق در پژوهش، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت کارگاهی با عنوان کارآزمایی های بالینی و اصول بهینه انجام مطالعات بالینی را از 15 الی 17 شهریور  1401 در محل پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار کرد.

در این کارگاه سه روزه اساتید مجرب بالینی  مطالب مفیدی را در حوزه های مختلف کارآزمایی ارائه کردند.

آشنایی با انواع مطالعات و جایگاه کارآزمایی های بالینی تصادفی شده در تولید شواهد علمی، آشنایی با مفاهیم جمعیت مورد مطالعه، تصادفی سازی، کورسازی، مداخله، پیامدها و ...، آشنایی با چگونگی برآورد حجم نمونه مورد نیاز مطالعات بالینی، مفاهیم پایه ای آمار حیاتی و رویکردهای غالب در تحلیل کارآزمایی های بالینی، اهمیت پروتکل نویسی و آشنایی با گایدلاین SPIRIT، آشنایی با مفاهیم و دلایل ثبت کارآزمایی بالینی و مرکز ثبت کارآزمایی بالینی ایران، آشنایی با اصول بهینه انجام کارآزمایی بالینی، بخش های مختلف و وظایف مربوطه، شرح فرآیندهای سازمان غذا و دارو و راهنمای Iran GCP و مراحل ارزیابی اخلاقی و نظارت در کارآزمایی های بالینی مرتبط با صنعت در  کشور از جمله موضوعاتی بودند ک در این کارگاه مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.

دکتر افشین استوار، دکتر رامین حشمت، دکتر کورش کمالی و دکتر گیتا شفیعی و دکتر داربوی آخرین مطالب علمی را در حوزه تخصصی هر یک از این اهداف برای شرکت کنندگان تشریح کردند.

مشارکت کنندگان در این کارگاه از اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور، دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های داروسازی، پزشکی و علوم پایه پزشکی و پژوهشگران بالینی، فعالان صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی بودند.

بر اساس نظرسنجی به عمل آمده و به اظهار شرکت کنندگان برگزاری  چنین کارگاه هایی کمک موثری به ارتقای سطح علمی، صحت و کیفیت تحقیقات بالینی کرده  و در توانمندسازی صنایع دارویی به خصوص صنایع نوپا و دانش بنیان می تواند بسیار مفید واقع شود.

فیروزه  حاجی پور

فیروزه حاجی پور