تشکیل ستاد تدابیر ویژه دارو و تجهیزات پزشکی دانشگاه
در راستای سیاست های دولت مردمی و به منظور تشدید نظارت ها و کنترل زنجیره تامین دارو و ملزومات پزشکی در سطوح مختلف تولید، توزیع و عرضه ستاد تدابیر ویژه دارو و تجهیزات پزشکی دانشگاه با حضور دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، این جلسه با حضور دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، دکتر جلال غفارزاده معاون غذا و دارو، دکتر سعید ناطقی معاون درمان، دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت، دکتر سید احمد رضایی سرپرست مدیریت آمار و فناوری اطلاعات، رضا مومنی مدیر حراست دانشگاه، دکتر مجتبی مجتهدزاده رئیس مجموعه داروخانه های دانشگاه علوم پزشکی تهران و نمایندگانی از سازمان های بیمه گر (تامین اجتماعی و سلامت)، معاونت اجتماعی استانداری، اداره اطلاعات تهران، اطلاعات سپاه و سازمان تعزیرات حکومتی روز یکشنبه 26 تیر 1401 در سالن حکیم ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.
با تشدید نظارت های میدانی فرصت سوءاستفاده از بین می رود
دکتر قناعتی ضمن خیر مقدم و تبریک فرارسیدن عید غدیر به حاضرین گفت: با تشکیل گروه های بازرسی ویژه و تشدید نظارت های میدانی فرصت سوءاستفاده توسط افراد و بیمار نماهایی که به دنبال قاچاق دارو هستند، از بین می رود.
رئیس دانشگاه افزود: رصد آمارهای چند روز گذشته، نشان از کاهش مصرف دارو را دارد و امیدواریم این حرکت مثبت در نظام دارویی برای کالاهای یارانه ای دیگر الگو شده و باعث مصرف بهینه شود.
وی در پایان گفت: برای اجرای بهینه و بدون نقص این کار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستور برگزاری این قرارگاه را صادر کرد.
نظام رسمی دارویی به ویژه داروخانه ها و بیمارستان های دانشگاه باید از هرگونه تخلف پاک شوند
دکتر غفارزاده گفت: اهداف و ماموریت ستاد دانشگاهی از برگزاری این جلسه، تشکیل گروه های بازرسی ویژه و تشدید نظارت های میدانی، جلوگیری از احتکار دارو و برخورد جدی با موارد تخلف، رعایت قیمت های مصوب و برخورد جدی با موارد گرانفروشی در داروخانه ها، اتصال فعال به سامانه رهگیری، ردیابی و کنترل اصالت (TTAC)، بررسی تایید یا عدم تایید دریافت دارو از شرکت های توزیعی توسط داروخانه ها در سامانه TTAC و بررسی ثبت کلیه داروهای ملزم به استعلام شناسه رهگیری در سامانه توسط داروخانه ها و برخورد مقتضی با موارد تخلف است.
معاون غذا و دارو از دیگر اهداف تشکیل این ستاد به جلوگیری از عرضه دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی فاقد شناسه رهگیری و اصالت و یا تاریخ گذشته، نظارت و برخورد با تجویزهای غیر منطقی، بیش از نیاز و خارج از فهرست دارونامه رسمی و غیر ژنریک، بررسی درج قیمت مصرف کننده روی داروها و ملزومات پزشکی، نظارت بر اتصال کامل سامانه اطلاعات بیمارستانی (HIS) و سامانه های معاونت بهداشت به سامانه TTAC و حضور فعال مسئول فنی و ارائه خدمات مطلوب دارویی اشاره کرد.
وی در ادامه گفت: اهداف ستاد تدابیر ویژه توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به گونه ای تعریف شده که نشان از اشرافیت کامل به اوضاع کشور دارد و اولویت ها به خوبی در آن قرار گرفته و با توجه به تاریخ ابلاغ و شرایط کشور؛ تدابیر پیشگیرانه و مداخله ای موثر و کلان در نظر گرفته شده است.
دکتر غفارزاده افزود: جلسات تدابیر ویژه در مجموعه دانشگاه به کرات تشکیل شده است و در حد عملیات آنچه ضروری به نظر می رسیده، اتفاق افتاده؛ اما واقعیت این است که به همسویی و هماهنگی بیشتر نیاز است.
اولین قدم و برنامه ای که وزیر محترم بهداشت تاکید کرده اند تشدید نظارت ها بوده است و خوشبختانه همانگونه که مستحضر هستید در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران با فاصله بسیاری با سایر دانشگاه های سراسر کشور، قبل از شروع طرح تشدید نظارت؛ کل شبکه و زنجیره تامین از منشا تامین، شرکت های پخش و نهایتا داروخانه ها و البته بیمارستان ها در خصوص اقلام کمبود و سهمیه ها به شدت پایش و فرآیندهای احتمال خروج دارو از شبکه دقیقا بررسی شده اند.
جزئیات طرح بازرسی ویژه طی مکاتبه ای به اعضای ستاد تدابیر ویژه ارسال خواهد شد که نشان دهنده این است که این نظارت وارزیابی های میدانی لازم بوده و نتیجه نیز گویای این موضوع است؛ و خیلی از نابسامانی ها از بین رفته اند.
تفاوت نرخ ارز با اقدامی که به تازگی صورت گرفت تا حد زیادی اصلاح شد و موضوع کمبود ها در حد چند روز کاهش پیدا کرده و خواهد کرد.
موضوع گرانفروشی یا عدم عرضه دارو در بازرسی های قبل از این طرح و بعد از شروع این طرح انجام گرفته و بعد از طرح کاهش پیدا کرده است و زمینه برای تخلف کمتر شده است.
با این حال تخلفاتی وجود داشته که در مقایسه با سایر دانشگاه ها در کشف آن تخلفات دانشگاه تهران خیلی موفق تر عمل کرده است.
دولت با اجرای این طرح یک رنسانس بزرگ در نظام دارویی کشور ایجاد کرده
نظام رسمی دارویی به ویژه داروخانه ها و بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه باید از هرگونه تخلف پاک شوند و این جز محدوده های مسئولیتی ما است، بنابراین در خصوص موضوع قاچاق در داروخانه ها به طور جد اقدام شده و خواهد شد.
وی در ادامه به ارائه گزارش بازرسی ویژه در اجرای طرح دارویار پرداخت و گفت: از ابتدای شروع طرح تا پایان روز شنبه 448 داروخانه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران بازدید شده که از این تعداد 33 داروخانه تعطیل، 99 مورد عدم حضور مسئول فنی، 68 مورد نسخه پیچی یا عرضه دارو در غیاب مسول فنی، 15 موردگرانفروشی یا اخذ تعرفه بیش از مبلغ، 5 مورد خودداری از عرضه اقلام دارویی و ارائه خدمات و 13 مورد خودداری از عرضه دارو و ارائه خدمات بصورت بیمه ای مشاهده شده است که با متخلفین به شدت برخورد خواهد شد.
دکتر غفارزاده به ارائه توضیحاتی در خصوص جزئیات بازرسی ویژه در اجرای طرح دارویار پرداخت و گفت: دولت با اجرای این طرح یک رنسانس بزرگ در نظام دارویی کشور ایجاد کرده و تولیدکننده، توزیع کننده و عرضه کننده به مطالبات خودشان رسیده اند.
معاون غذا و دارو توضیحاتی در خصوص نرم افزار تیراژه ارائه داد و گفت: کاری که در دانشگاه علوم پزشکی تهران اتفاق افتاد این بود که تغییرات قیمت به صورت سنترال با توجه به نوع بیمار و بیمه رخ داد و نیاز به تغییرات قیمت به صورت دستی که زمان بر است، نبود.
در ادامه معاون درمان، معاون بهداشت، سرپرست مدیریت آمار و فناوری اطلاعات، مدیر حراست دانشگاه به ارائه گزارشی از اقداماتی که در راستای این طرح صورت گرفته پرداختند و انتظارات خود را بیان کردند.
نمایندگان سازمان های بیمه گر، اداره اطلاعات تهران، اطلاعات سپاه، سازمان تعزیرات حکومتی و مدیرکل اجتماعی استانداری تهران ضمن قدردانی از تشکیل این ستاد انتظارات خود برای بهبود عملکرد را عنوان کرده و گفتند: نگرانی ها با توجه به همتی که ایجاد شده خیلی کم تر است.
در ادامه حاضرین به بحث و تبادل نظر در خصوص موارد مطرح شده پرداختند.
در پایان دکتر غفارزاده به جمع بندی موارد مطرح شده پرداخت و مقرر شد: جلسات ستاد تدابیر ویژه دارو و تجهیزات پزشکی به صورت هفتگی برگزار شود./ر
نظر دهید