حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی: انسان اگر خواهان تکامل است باید با سختی و بلا بیامیزد
به همت مدیریت هماندیشی استادان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، جلسه دوم مجازی هماندیشی استادان با موضوع بلایا در مشرب مولانا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، این جلسه از ساعت 11 روز سهشنبه، چهارم شهریور 99 بر بستر اسکای روم دفتر نهاد برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، حجتالاسلاموالمسلمین میرمجید سیدقریشی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن تسلیت ایام شهادت سرور و سالار شهیدان و یاران باوفایش گفت: در جلسه اول اشاره شد بلایا در قرون متمادی یکی از چالشیترین مسائل هر عصر و دورانی بوده و فلاسفه زیادی دراینباره صحبت کردند.
وی با یادآوری نگاه و دیدگاه مولانا در باب بلایا گفت: مولانا به دلیل اینکه پیش از بلا، بلا آفرین را میبیند؛ این بلایا رو عطایا خدا و شیرین میبیند و این بلایا را مثل داروهایی میبیند که شفا میدهد.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی افزود: در نگاه مولانا این دنیا مانند دانشگاهی است که خداوند متعال برای رشد انسان، یک واحدهای نظری (ماندد قرآن، روایات و ...) و یک سری واحدهای عملی (ماندد بلایا و عطایا) قرار داده و با این نگاه، او به انسانی تبدیل میشود که نهتنها نمیترسد، بلکه همیشه امیدوار است و مطمئن است که خدا در این دانشگاه او را ارتقا میبخشد.
مسئول نهاد با تأکید بر اینکه در مبانی دینی، صبر به معنای انفعال نیست؛ گفت: صبر، مقاومت و تحمل از سر آگاهی در برابر بلایا است؛ مثلاً انسان در برابر بلای زلزله میآموزد که بنای محکمتری بسازد؛ در برابر بیماری، راههای درمان و ساخت داروهای جدید را میآموزد و در همه موارد، ایمان داشته باشد که همه مسائل، به خواست خدا و با مصلحت او حل خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در معارف دینی همه ابتلائات، برای آموزش، بزرگ شدن و امتحان انسان به وقوع میپیوندد؛ گفت: حضرت امیرالمؤمنین میفرماید به خوشیها دلخوش نباشید و به بلاها هم آشفته نباشید؛ چراکه مؤمن با بلا پرداخته میشود.
وی در ادامه با اشاره به داستانی در مثنوی معنوی گفت: مولانا در خلال داستانی میگوید آشپزی برای تهیه آش، نخودی فراهم کرد و در دیگ ریخت و وقتی نخود در اثر گرمای آتش به جوشوخروش آمد، شروع به صحبت با آشپز کرد که اگر مرا خریدی چرا به آتش میافکنی؛ آشپز میگوید هدف من از این حرارت و گرما این است که مزه بگیری و مطبوع شوی و وقتی نخود فلسفه این رنج را میفهمد به آشپز میگوید که اگر اینطور است هر کاری که صلاح میدانی انجام بده؛ انسان نیز همینطور است و اگر خواهان تکامل است باید با سختی و بلا بیامیزد.
حجتالاسلاموالمسلمین سیدقریشی با اشاره به اینکه برخی از انسانها در بلایا ترقی میکنند، برخی از خواب غفلت بیدار میشوند و برخی از سکون، شروع به حرکت میکنند؛ گفت: مرحوم حاج اسماعیل دولابی میگفت که خدا هم تار دارد، هم تور و هم تیر؛ تار خداوند، قرآن است که با مفاهیم والای خود انسانها را جذب میکند؛ تور خداوند ایامالله و این مراسم محرم و ماه رمضان و... است و تیر خداوند مشکلاتی هستند که گریبان گیر انسان میشود و او را میاندازد تا نظر و توجه او را به سمت خود برگرداند.
مسئول نهاد افزود: برخی افراد تا بلا نبینند و مثلاً فرزندش بیمار نشود به سمت خدا نمیروند ولی ما به دلیل اینکه با شیوههای تربیتی خداوند آشنا نیستیم گله میکنیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: مصیبت کربلا، یکی از بزرگترین ابتلائات خداوند متعال برای اهلبیت عصمت و طهارت علیهمالسلام بود که پسازاین همهسال، دلهای همه مؤمنین را داغدار میکند؛ اما مشاهده میکنیم که حضرت زینب سلامالله علیها در بارگاه یزید ملعون میفرمایند که چیزی جز زیبایی ندیدم؛ زیرا وی در سایه همه این مصیبتها و رنجها، خداوندی را میبیند که اسباب هدایت بندگان خود را در این حوادث قرار داده است.
اين مسئول در پايان گفت: از خدا میخواهیم که دست ما را از دامان اهلبیت علیهمالسلام کوتاه نفرماید زیرا این بزرگواران چراغهای هدایت ما به سمت سعادت و رستگاری هستند.
نظر دهید