• تاریخ انتشار : 1400/05/03 - 10:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 721
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

درخواست رئیس دانشکده توانبخشی از مسئولان وزارت بهداشت برای اجرای دوباره دکترای حرفه ای فیزیوتراپی با توجه به شرایط کرونایی کشور

دکتر محمدرضا هادیان از مسئولان وزارت بهداشت خواست برای اجرای دوباره دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی با توجه به شرایط بی‌نظیر این رشته برای تبدیل ایران به قطب منطقه‌ای آموزشی-پژوهشی بالین محور و نقش فیزیوتراپی تنفسی در درمان بیماران کرونایی کشور اقدام کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده توانبخشی، دکتر محمدرضا هادیان رئیس این دانشکده در پیامی خطاب به مسئولان وزارت بهداشت با اشاره به نیاز درمان در قرن ۲۱ به دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی در زمینه پیشگیری و درمان بیماری‌ها و ناتوانایی‌های گوناگون و همچنین فراهم شدن شرایط تبدیل این رشته به قطبی در منطقه با توجه به تجربه موفق پذیرش و دانش‌آموختگی اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های معتبر پاکستان، سوریه، لبنان در دوره نخست و همچنین با توجه به اهمیت فیزیوتراپی سیستم تنفسی به عنوان اصلی‌ترین درمان‌ها در پاندمی کووید ۱۹ از آنان درخواست کرد تا مجدداً شرایط اجرای دوباره دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی فراهم و اجرا شود.

متن پیام بدین شرح است:

درمان در قرن ۲۱ نیاز به دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی دارد تا بتواند در زمینه پیشگیری و درمان بیماری‌ها و ناتوانایی‌های گوناگون درزمینهٔ اسکلتی، عضلانی، فلج مغزی، سکته‌های مغزی، ضایعات نخاعی، بی‌اختیاری‌های ادراری و دفعی، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های روماتولوژی، آرتروز، کودکان و به‌ویژه سالمندی، جامعه ایرانی را کمک کند. همچنین، باتربیت دانشجویان در این مقطع و نیز دکترای تخصصی، قطب علمی در منطقه‌مان شود. شاهد این ادعا، پذیرش اعضای هیئت‌علمی از دانشگاه لاهور و بازگشت ایشان به علت فعالیت‌های درخشان بالینی، پژوهشی و آموزشی در ایران و شروع به کار، به‌عنوان دانشیار به‌صورت مستقیم و بدون اینکه از سطح استادیاری شروع کنند، هست. مانند این موارد بسیارند، دکتر اسدالله ارسلان شاه، دکتر سلمان بشیر، دکتر ربیعه نور، دکتر ایلی حجوج، دکتر صلاح غازی در دوره دکترای تخصصی‌شان در دانشکده توان‌بخشی خوش درخشیدند و در حال حاضر در دانشگاه‌های معتبر سوریه، لبنان، پاکستان مشغول به خدمت هستند.

۹ نفر دیگر از اعضای هیئت‌علمی کشورهای منطقه در مقطع دکتری تخصصی در دانشکده‌مان، مشغول به تحصیل هستند و به‌محض پایان آموزششان با شرایط علمی عالی در دانشگاه‌های خود مشغول به خدمت خواهند شد.

همه شما متخصصان علوم پزشکی و به‌ویژه متخصصان و فوق تخصص‌های ریه دیدید که فیزیوتراپی سیستم تنفسی، از اصلی‌ترین درمان‌ها در پاندمی کووید ۱۹ بوده است.

مسئولان وزارت بهداشت باید این درخواست را از دانشگاه‌ها داشته باشند که سریعاً این دوره و به‌ویژه باتجربه موفق پذیرش دوره نخست، اجرا شود. نه اینکه اساتید باتجربه، بورد فیزیوتراپی و انجمن فیزیوتراپی این درخواست را برای سالیان دراز داشته باشند و شوربختانه به دلایل غیرعلمی، موضوع بی‌پاسخ بماند.

دکتر کامران لنکرانی وزیر شجاع بهداشت و درمان وقت این حق را تشخیص داد و مصوبه تصویب و پذیرش دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی را در شورای عالی با استدلال علمی گرفت. در این راستا، کهن‌ترین دانشگاه علوم پزشکی میهنمان و کهن‌ترین دانشکده توانبخشی کشورمان موظف شد که این دوره را اجرا کند.

همه دیدند که این دوره با موفقیت کامل اجرا شد و دانش‌آموختگان این دوره که توسط اساتید دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران تربیت‌شده‌اند، در بالین درخشیده‌اند.

حق مردم میهن مان، حق جامعه علمی پزشکی این است که این نیاز در سال ۱۴۰۰ تحقق یابد.

این درخواست را پس از ۳۸ سال، کار بالینی، آموزش و پژوهش بالینی بر اساس نیازهای مردم بزرگوارمانْ می‌گویم.

م. هادیان،

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران،

امانت‌دار دانشکده توانبخشی

  • گروه خبری : دانشکده توانبخشی
  • کد خبر : 194885
لیلا  روستا
تهیه کننده:

لیلا روستا

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *