• تاریخ انتشار : 1402/02/17 - 13:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 307
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

برگزاری بیست و ششمین همایش روز جهانی آسم

دسترسی همگان به بهترین خدمات بهداشتی، تشخیصی، درمانی و پیشگیری آسم، شعار امسال همایش روز جهانی آسم

انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی و دفتر بیماری های غیر واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیست و ششمین همایش روز جهانی آسم را در روز 12 اردیبهشت در سالن همایش های بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی در ابتدای این همایش دکتر نرگس اسلامی، دبیر علمی برنامه ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان، گفت: بیماری آسم یکی از معظلات اصلی نظام سلامت در جهان و ایران است، تخمین زده ­اند در کل دنیا بیش از نفر 340  نفر میلیون بیمار مبتلا به آسم وجود دارد که حتی پیش بینی می­ کنند در یک دهه آینده بیش از 100 میلیون به این آمار اضافه شود، متأسفانه روزانه بیش از هزار نفر بر اثر بیماری آسم جان خود را از دست می­ دهند، اکثر عوارض و مرگ و میرها ناشی از آن در کشورهای با سطح درآمد پایین اتفاق می افتد، شیوع آسم در کودکان و نوجوانان 11 درصد و در بزرگسالان 9 درصد است، دبیر علمی همایش فوق ادامه داد: با توجه به اهمیت موضوع و ضرورت پیشگیری و کنترل آسم، (GINA) که ائتلاف جهانی برای کنترل بیماری آسم است اولین سه شنبه ماه می هر سال را روز جهانی آسم نام گذاری کرده است و به کشورها توصیه کرده تا تلاش کنند با بزرگداشت این روز و برگزاری مراسم ها، همایش ها و فعالیت های مختلف آگاهی پزشکان و آحاد جامعه را نسبت به این بیماری افزایش دهند و توجه سیاست گذاران و مدیران نظام سلامت را نسبت به این موضوع جلب کنند، وی در پایان سخنرانی خود از افرادی که در برگزاری این همایش کمک کرده ­اند، تشکر کرد.    

در ادامه دکتر مصطفی معین، رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران، ضمن تبریک روز جهانی آسم، روز معلم و روز کارگر با عنوان: چالش­ های اجتماعی و اپیدمیولوژیک آسم در ایران و جهان سخنرانی کرد، وی گفت: شعاری که برای بیست و ششمین همایش سالانه روز جهانی آسم انتخاب شده، Asthma care for all  است یعنی دسترسی همگان به بهترین خدمات بهداشتی، تشخیصی، درمانی و پیشگیری آسم نه فقط بیماران و خانواده بلکه برای عموم جامعه، (برای پیشگیری از بیماری­های تنفسی و آسم)، در واقع یعنی عدالت در سلامت این هدف اصلی است که مخاطبان آن هم پزشکان و کادر درمان، هم بیماران و خانواده ها هستند و عموم جامعه و همین طور دست اندرکاران نظام سلامت و بالاتر از آن مسئولان حکومتی همه مسئول هستند که برای پیشگیری از بیماری های مزمن غیرواگیر و از جمله این بیماری، همین طور خدمات درمانی در سطح مطلوب جهانی اهتمام داشته باشند، این یک حق عمومی است.

او گفت: آسم یکی از معظلات بهداشت جهانی و بیماری­های غیرواگیر مزمن است، در سال 2019 ، 455 هزار نفر تلفات داشته، که رقم بالایی است و متاسفانه بیشترین مرگ و میر در کشورهای جهان سوم است، به طوری که 96 درصد تلفات آسم در این کشورها رخ می دهد ، این بیماری جنبه ژنتیک دارد و با عوامل محیطی در تعامل است و باعث می شود این استعداد ژنتیکی فرصت بروز پیدا کند.

وی گفت: 27.9 درصد از انسان ­های دچار این بیماری دچار کم توانی یا معلولیت می­ شوند و بیماری آسم رتبه 16 را در بین همه بیماری ­ها در ایجاد ناتوانی در سطح جهان دارد.

دکتر معین گفت: طبق آماری که وزارت بهداشت چند سال قبل اعلام کرد 82.3 درصد مرگ و میر سالانه ایران به خاطر بیماری های مزمن غیرواگیر است که این یک تراژدی بوده و باید به سرعت ساختار سلامت خود را با شرایط جدید تطبیق دهد.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: هم محیط طبیعی و محیط اجتماعی در پیدایش و تشدید بیماری های مزمن از جمله آسم تأثیرگذار و تعیین کننده هستند، عوامل اجتماعی موثر در سلامت حداقل با سبک زندگی جدید حدود 55 درصد در سلامت یا بیماری در یک جامعه موثر هستند، در حالی که عوامل بهداشتی و نظام سلامت 10درصد، عوامل آلرژیک30 درصد ، عوامل محیطی 5 درصد موثر است؛ که نمی توان از این موضوع چشم پوشی کرد.

وی به تغییرات سبک زندگی اشاره کرد و آنها را شامل: نوع رژیم غذایی، عدم تحرک (افزایش چاقی)، افزایش فشار خون، اعتیاد به سیگار، افزایش مصرف الکل، استرس های روانی ،افسردگی، مشکلات ساختار سیاسی، اجتماعی بهداشتی دانست و گفت این مشکلات به این نوع بیماریها دامن می زند.

سپس دکتر محمد قرگزلو، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با موضوع: پیگیری و خود مراقبتی بیماری آسم سخنرانی کرد.

14.1 درصد مصرف دخانیات در گروه های سنی بالای 15 سال در کشور داریم

در ادامه دکتر مهدی نجمی، رئیس  دفتر بیماری های مزمن وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، با عنوان: برنامه های وزارت بهداشت در رابطه با دسترسی بهینه به مراقبت و داروهای مورد نیاز بیماران آسمی در کشور، سخنرانی کرد.

وی به بررسی عوامل خطر بیماری آسم یعنی مصرف دخانیات  و آلودگی هوا پرداخت و گفت: به طور متوسط 14.1 درصد مصرف دخانیات در گروه های سنی بالای 15 سال در کشور داریم، در استان های بوشهر، قزوین، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان شیوع مصرف دخانیات  بالای 18 درصد است.

وی گفت: متأسفانه شروع مصرف دخانیات افزایش پیدا کرده، مخصوصاً در گروه سنی نوجوانان و در زنان، که این میزان تا چندین برابر بالا رفته است.

وی با نمایش نمودار وضعیت هوای تهران در سال های اخیر بیان کرد که هر چه به سال های اخیر نزدیکتر می شویم تعداد روزهای هوای پاک در تهران کمتر شده به طوری که  در سال های 1400 و 1401 در هر سال تنها 2 روز هوای پاک داشتیم و متاسفانه تعداد روزهایی که هوای ناسالم داشته ایم هر ساله افزایش پیدا کرده و در سال 1401 ، 132 روز هوای ناسالم داشته ایم.

دکتر نجمی  ادامه داد: طبق آمار و ارقام ضمن اینکه شیوع آسم در دنیا و هم به ویژه در کشور ما رو به افزایش است، متاسفانه عوامل خطرزای ایجاد آن نیز هم مرتباً رو به افزایش است.

وی اقدامات دفتر مدیریت بیماری های غیر واگیر در وزارت بهداشت را برای پیشگیری و کنترل آسم را در 4 حیطه اصلی: آموزش، کنترل عوامل خطر، نظام مراقبت بیماری و تشخیص، درمان و مراقبت بیماری آسم دانست.

او گفت: بحثی که بیشتر می خواهم در مورد آن توضیح دهم، تشخیص و درمان و مراقبت از آسم است، وی با تشریح اقدامات صورت گرفته در این خصوص گفت:از آبان ماه سال ۹۸ و به صورت پایلوت در ۷ دانشگاه علوم پزشکی به صورت سطح‌بندی شده از بهورز مراقب سلامت و سپس پزشک خانواده و در صورت نیاز ارجاع به سطوح تخصصی برای کنترل بیماری آسم اقدام کردیم و توانستیم چرخه ارائه خدمات تشخیص، درمان و کنترل بیماری را انجام دهیم از سال گذشته اقدامات صورت گرفته ارزشیابی شد که خوشبختانه اثربخشی برنامه ثابت شد و به این نتیجه رسیدیم که می توانیم بیماران آسم را شناسایی کرده و با درمان مناسب و استاندارد، پیگیری و مراقبت از بیماران آسم را انجام دهیم.

رئیس اداره بیماری‌های مزمن تنفسی وزارت بهداشت ادامه داد: با اقدامات، ارزشیابی‌ها و نتایج به دست آمده از سال‌های گذشته، خوشبختانه در حال آماده سازی زیر ساخت و خرید تجهیزات برای اجرای ادغام مرحله اول هستیم و به همه دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده تا هر دانشگاه شهری با جمعیت بیش از ۱۰۰ هزار را در مرحله اول انجام دهند و در مراحل بعد این طرح گسترش یابد.

سپس به مناسبت روز استاد از دکتر مسعود موحدی، دکتر محمد قرگزلو، دکتر محمد نبوی، دکتر محمدحسن بمانیان، دکتر مهدی نجمی، دکتر لیلا مرادی و دکتر دلارا بابایی تقدیر و هدیه ای به رسم یادبود از طرف دکتر مصطفی معین به ایشان تقدیم شد.

پس از آن پانل چالش های تشخیصی آسم همرا با معرفی چند بیمار با حضور دکتر محمد نبوی، دکتر محمدرضا فضل الهی، دکتر سیدعلیرضا مهدویانی، دکتر فاطمه السادات میراشرفی و دکتر غزال شاهد، استادان فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی، متخصص گوش و حلق و بینی و روانپزشک کودک و نوجوان برگزار شد، مسئول این پانل دکتر نرگس اسلامی  بود.

در ادامه و پس از استراحتی کوتاه و پانل چالش های درمانی آسم همراه با معرفی چند بیمار با حضور دکتر مسعود موحدی، دکتر محمدحسن بمانیان و دکتر دلارا بابایی برگزار شد ، مسئول این پانل نیز دکتر لیلا مرادی بود.

  • گروه خبری : مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی
  • کد خبر : 233971
الناز واحدي
تهیه کننده:

الناز واحدي

تصاویر

دکتر مصطفی معین دکتر محمد قرگزلو دکتر مهدی نجمی دکتر لیلا مرادی دکتر مسعود موحدی دکتر نرگس اسلامی دکتر دلارا بابایی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *