• تاریخ انتشار : 1402/11/30 - 22:37
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 235
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

دعوت برای بازدید از سامانه جراحی رباتیک سینا در مرکز همایش های کتابخانه ملی ایران

دکتر علیرضا میرباقری، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیرعامل شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا از همه دانشگاهیان دعوت کرد دوم تا چهارم اسفند 1402 از سامانه جراحی رباتیک سینا در شانزدهمین کنگره انجمن کولوپروکتولوژی ایران دیدن کنند.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علیرضا میرباقری در آستانه این کنگره گفت: پس از سه سال پشت سر گذاشتن سختگیرانه ترین تستهای استاندارد و مطالعات پیش بالینی، ربات جراح سینا موفق شد مجوز شروع مطالعات بالینی را از اداره کل تجهیزات پزشکی دریافت کند. مسیر پر پیچ و خمی که از بیست سال پیش در پژوهشکده فناوری ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران شروع شده و طی ده سال اول، فناوری جراحی رباتیک را با یک مفهوم نوآورانه نسبت به سایر رقبا، در داخل کشور توسعه داده و بومی سازی کرده است.

در ده سال دوم، نمونه های متعدد ساخته شده و در آزمایشگاههای مرجع تجهیزات پزشکی مورد تستهای فنی قرار گرفته، سپس مطالعات پیش بالینی آن در ایران و اندونزی انجام و آماده شروع مطالعات بالینی شده است. به این وسیله از همه جراحان عزیز کشور دعوت می نمایم با آشنایی بیشتر با این سامانه، ما را در توسعه و ترویج استفاده از آن در سراسر کشور یاری رسانند. در این راستا برای اولین بار، سامانه جراحی رباتیک از راه دور سینا در شانزدهمین کنگره انجمن کولوپروکتولوژی ایران در تاریخ دوم تا چهارم اسفندماه سال 1402 در مرکز همایشهای کتابخانه ملی تهران به صورت فیزیکی نصب شده و قابل مشاهده و ارزیابی است. جا دارد اینجا از همراهی اساتید عزیزم در انجمن کولوپروکتولوژی ایران قدردانی کنم.

امیدوارم مزیتهای این فناوری ملی هرچه سریعتر در اختیار جراحان عزیز و بیماران قرار گرفته و ما شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این فناوری در کشور عزیزمان؛ ایران باشیم.
دکتر علیرضا میرباقری، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیرعامل شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا از همه دانشگاهیان دعوت کرد دوم تا چهارم اسفند 1402 از سامانه جراحی رباتیک سینا در شانزدهمین کنگره انجمن کولوپروکتولوژی ایران دیدن کنند.

مزایای اثبات شده استفاده از روشهای جراحی رباتیک
مزیت اول- تبدیل جراحی های پیچیده و باز به جراحی رباتیک با حداقل آسیب است که جراحت، خونریزی، عوارض و دوره نقاهت کمتری داشته و با روشهای متداول لاپاروسکوپی قابل انجام نیستند.
مزیت دوم - موقعیت قرارگیری ارگونومیک و بسیار راحت تر برای جراح به دور از عوامل بیماری زا و عفونتهای اطاق عمل از قبیل HIV و  هپاتیت سی و همچنین اشعه های یونیزان، گازهای بیهوشی و کربن دی اکساید در اطاق عمل است.
مزیت سوم- قابلیت حذف لرزش و مقیاس گذاری روی حرکت دستان جراح به منظور افزایش دقت و کاهش خطا است. به این مفهوم که اگر دست جراح در داخل کنسول جراحی، یک سانتیمتر حرکت کند، ابزار جراحی در داخل شکم بیمار، یک میلیمتر حرکت می کند، بنابر این می توانیم یک گره بخیه خیلی ظریف را، ده برابر بزرگتر در کنسول جراحی انجام دهیم و ربات یک دهم حرکت ما را در داخل شکم بیمار اجرا خواهد کرد.

در کنار مزایای عمومی ذکر شده، ربات جراح سینا مزایای منحصر بفردی دارد که امکان انجام طیف وسیعتری از اعمال جراحی را برای آن میسر خواهد ساخت. این مزایا عبارتند از:
- استفاده از ابزارهای یکبار مصرف با قطر فقط 5 میلیمتر که جراحات کوچکتری را نسبت به سایر رباتهای جراح موجود در بازار، به دیواره شکمی بیمار وارد می کند و احتمال ورود احشاء داخلی به شکاف ایجاد شده پس از پایان عمل را بسیار کمتر خواهد کرد. همچنین استفاده از ابزارهای یکبار مصرف این اطمینان را به ما می دهد که همواره از ابزار نو و استریلی استفاده می کنیم که در کارخانه تست شده و در جراحی قبلی آسیب ندیده است و احتمال انتقال عفونت ندارد.

استفاده از این ابزارها فرایند مشکل، پرهزینه و زمانبر شستشو و خروج خون از ابزارهای رباتیک و استریل کردن مجدد آنها و احتمال آسیب دیدگی حین این فرایند را نیز حذف می کند. این ابزارها قادرند به همه جهات خم شده و در هر راستا به صورت بی نهایت حول محور طولی خود به طرفین چرخش داشته باشند.

- مزیت دوم این است که کنسول جراحی سینا را می توان به صورت نشسته، نیمه نشسته و یا ایستاده مورد استفاده قرار داده و با تغییر وضعیت بین حالات ذکر شده، خستگی جراح را کاهش داد. مطالعات نشان داده اند خونرسانی در حرکات دینامیکی، سه برابر بیشتر از حرکات استاتیکی هستند و همین امر کاهش خستگی قابل توجهی را در حالت ایستاده به ارمغان خواهد آورد.
- مزیت سوم، هندل های قابل تعویض جراحی در کنسول جراحی سینا هستند که از خستگی دستان جراح در مواجهه با یک نوع هندل ثابت در طول یک عمل طولانی و پیچیده جلوگیری خواهند کرد.
- مزیت چهارم، طراحی ماجولار سیستم به صورت 4 ربات مجزا از هم و با پارامترهای قابل تنظیم متعدد هست که به جراح اجازه می دهد، معماری جراحی را به صورت نوآورانه ای طراحی کرده و روشهای جدید جراحی رباتیک را ابداع کند. این قابلیت باعث می شود در صورت خرابی یکی از بازوها، کل سامانه از مدار خارج نشده و با جایگزینی یک بازوی آماده به کار، عمل جراحی را ادامه داد.
مزیت پنجم، قابلیت تغییر زوایای تخت جراحی در حین عمل است. این قابلیت منحصربفرد، بدون توقف رباتها میسر شده و انجام طیف وسیعی از جراحی های عمومی و کولورکتال را توسط ربات جراح سینا میسر می سازد.
مزیت ششم، قابلیت اندازه گیری نیروهای تعاملی و کنترل و بازخورد بصری آنها به جراح است که باعث جلوگیری از آسیبهای بافتی و اعمال نیروهای بیش از حد مجاز می شود.
در نهایت مهمترین عامل توسعه و ترویج این سامانه، هزینه سرشکن شده کمتر به ازای هر جراحی به دلیل هزینه های کمتر خود دستگاه، تعمیر و نگهداری آن و ابزارهای مصرفی به ازای هر عمل است.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 259656
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی