• تاریخ انتشار : 1401/03/02 - 13:14
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 817
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

مراسم بزرگداشت روز اهدای عضو در دانشگاه برگزار شد

دکتر قناعتی: اهدای عضو حیات معنوی و صدقه جاریه است

در مراسم بزرگداشت روز ملی «اهدای عضو، اهدای زندگی» که با حضور جمعی از مسئولان، صاحب‌نظران و اساتید حوزه اهدا و پیوند اعضا و خانواده‌های اهداکننده برگزار و بر «افزایش شناسایی بیماران مرگ مغزی با نظارت دقیق تیم درمانی در بیمارستان‌ها و تعامل و همکاری بیشتر با پزشکان» تاکید ویژه شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مراسم بزرگداشت روز اهدای عضو که دوشنبه 2 خرداد 1401 در سالن آمفی‌تئاتر سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد؛ دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، با بیان اینکه اهدای عضو حیات معنوی و صدقه جاریه است؛ گفت: منشأ تفکر و سایر احساس عالیه فقط در مغز نیست در مقالات علمی اخیر اشاراتی به تفکربا منشأ خارج از مغز هم دارد؛ تجربه پیوند قلب در گیرنده و نوعی ارتباطات عجیب با دهنده قلب میتواند پلی به ناشناخته های وجودی انسان باشد. شاید پیوند عضو نوعی تداوم حیات دهنده باشد.
وی ادامه داد: عمر کوتاه است باید درک و فهم خوبی از آن داشته باشیم. هر فردی توفیق این را ندارد که اهدا عضو کند. به عزیزانی که در این مراسم حضور دارند تبریک می‌گویم و برای عزیزان درگذشته آنها طلب مغفرت و ان‌شاءالله میهمان اهل‌بیت عصمت و طهارت باشند و برای خودشان هم اجر معنوی بیشتر از خداوند متعال خواستارم.
دکتر قناعتی یادآور شد: باید به حکمت خدا ایمان داشته باشیم و فرهنگ اهدای عضو را در سطح ملی گسترش دهیم.
در ادامه دکتر سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه اهدای زندگی؛ «کار فداکارانه و خداپسندانه است»؛ گفت: خیلی سخت است اما ایمان به خدا این کار را میسر می‌کند.    
وی افزود: از نظر درمانی پیوند عضو، بهترین و تنها راه درمان برخی بیماری‌ها است؛ زیرا می‌تواند باعث کیفیت زندگی و افزایش طول عمر برخی افراد شود. همه باید تلاشمان این باشد که بر روی بحث پیوند بیشتر تمرکز کرده و آن را در کشور افزایش دهیم.
دکتر کریمی یادآور شد: این موضوع به دلیل شیوع بیماری کرونا چند سالی مغفول مانده است؛ اما باهمت جمعی وزارت بهداشت این اقدام سرعت گرفته و همه دانشگاه‌ها بسیج شده‌اند.
معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: یکی از مظاهر تعالی این است جان افراد را از مرگ حتمی به‌وسیله دیگر افراد نجات دهیم. این یک کار فرهنگی است و حتماً باید در توسعه این موضوع تلاش کنیم.
دکتر کریمی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۲ واحد شناسایی و ۲۲ واحد فراهم‌آوری وجود دارد و همچنین در سال گذشته ۲ هزار و 800 بیمار پیوند عضو شده‌اند؛ خاطرنشان کرد: چیزی که برای ما مهم است، بحث «عدالت در نوبت‌دهی افراد» است، بر اساس نیازسنجی باید این عدالت را برقرار و بر اساس اصول علمی از دستاورد‌ها مراقبت کنیم.
سپس دکتر سعید ناطقی معاون درمان دانشگاه با بیان اینکه در این فرصت مغتنم از عزیزانی که ایثارگرانه وارد این عرصه شده‌اند و زندگی دوباره به هم‌وطنان خود بخشیده‌اند، قدردانی می‌کنم؛ گفت: نمی‌دانم چطور می‌شود از این عزیزان تشکر کرد و کار این عزیزان را ارزش‌گذاری کرد؛ از خودگذشتگی و ایثار شما ستودنی است، امیدوارم خداوند متعال بزرگی این قلب را به همه ما اهدا کند.
وی ادامه داد: افزایش شناسائی بیماران مرگ مغزی با نظارت و همکاری و تعامل مترون ها، سرپرستاران اورژانس و بخش‌های ویژه و همکاری مستقیم پرستاران این بخش‌ها و افزایش شناسائی بیماران مرگ مغزی با همکاری و تعامل بیشتر پزشکان اورژانس و بخش‌های ویژه را باید بادقت بیشتری مدنظر قرار دهیم.
دکتر ناطقی یادآور شد: هوشیاری تیم پزشکی و پرستاری اورژانس در اعلام به‌موقع بیماران مرگ مغزی به واحدهای شناسائی و فراهم‌آوری دانشگاه به ما کمک شایانی خواهد کرد.
معاون درمان دانشگاه تصریح کرد: باتوجه‌به اهمیت شناسائی و فراهم‌آوری اعضا برای تأمین ارگان برای بیماران نیازمند و منتظر فهرست پیوند، از همه اعضا و خانواده دانشگاه در حوزه ستادی و بیمارستانی انتظار می‌رود در این امر مهم و خداپسندانه مشارکت و همکاری داشته باشند.
وی با بیان اینکه باتوجه‌به لیست انتظار طولانی بیماران نیازمند به ارگان برای پیوند با افزایش P.M.P دانشگاه امید است نقشی در کمک‌کردن این صف طولانی داشته باشیم؛ خاطرنشان کرد: ان‌شاءالله بتوانیم شاخص P.M.P  دانشگاه را به‌اندازه نام دانشگاه علوم پزشکی تهران بالا ببریم و دانشگاه در این شاخص هم در جایگاه واقعی خود قرار گیرد.
دکتر ناطقی در ادامه به سال‌های اولین پیوندهای کلیه، مغز استخوان، کبد، قلب، ریه و قرنیه که در بیمارستان‌های فارابی، شریعتی و امام خمینی (ره) انجام شده اشاره کرد و گفت: در مجموع دانشگاه علوم پزشکی تهران با پیوند 8 هزار 500 ارگان به همراه شیراز رتبه اول کشور در پیوند هستند. همچنین دانشگاه با پیوند حدود 22 هزار ارگان، مغز استخوان و قرنیه رتبه اول کشور در پیوند را به خود اختصاص داده است.
پس از آن، دکتر ساناز دهقانی مسئول گروه فراهم‌آوری و پیوند وزارت بهداشت، رئیس واحد فراهم‌آوری بیمارستان سینا و مسئول فنی واحد فراهم‌آوری بیمارستان امام (ره) با اشاره به اینکه یک نفر مرگ مغزی می‌تواند جان هشت نفر دیگر را نجات دهد؛ گفت: با تلاش و پیگیری‌های فراوان فتوای تاریخی اهدای عضو از مرگ مغزی سی و یکم اردیبهشت به‌عنوان روز اهدای عضو در تقویم، یادآور فتوای روشنگرانه حضرت امام خمینی (س)، در خصوص پیوند مرگ مغزی است که با وجود مخالفت‌های بسیار، با تلاش‌های آیت‌الله خامنه‌ای در قامت قانونی به ثمر رسید و این پروسه آغاز شده است.
وی در ادامه به پیوندهای انجام شده از ابتدا تا پایان سال 1400 اشاره کرد و افزود: پیوند کلیه از اهداکننده زنده:  38 هزار و 899، پیوند کلیه از اهداکننده مرگ مغزی: 15 هزار و 263، پیوند کبد:  8814، پیوند قلب:  1511، پیوند ریه:  180، پیوند پانکراس: 393، پیوند روده: 78، پیوند مغز استخوان:  14 هزار و 884 بوده است.
وی با اشاره به از دستاوردهای بسیار مهم پیوند اعضا در ایران از ابتدا تاکنون، تصریح کرد:  باتوجه‌به ازدیاد جمعیت؛ پیوند بیش از 65 هزار ایرانی و بازگشت آن‌ها به زندگی و  همچنین در زمان «اقتصاد مقاومتی» ذخیره‌ی ارزی حدود یک بیلیارد ریال با جلوگیری از پیوند اعضا در سایر کشورها و افزایش نیروهای کارآمد؛ ورود بیش از 65 هزار نیروی کاری به اقتصاد کشور را می‌توانیم از جمله دستاوردها این واحد قلمداد کنیم.
مسئول گروه فراهم‌آوری و پیوند وزارت بهداشت، نیازها را شامل؛ دستورالعمل‌ها، مکان، تجهیزات، کارکنان آگاه، متخصصان باتجربه، آموزش، تحقیق، آگاهی جمعی و مددکاری عنوان کرد.
دکتر دهقانی، پرداخت به‌موقع حق‌الزحمه به کارکنان درگیر در فرایند اهدا، اجرایی کرددن دقیق کد 324 در بیمارستان‌های متبوع دانشگاه، همکاری بهتر پرسنل بیمارستان‌ها با بازرسین (حضوری و تلفنی)، انجام شناسایی تلفنی دقیق از بیمارستان‌ها، تقویت بازرسی منظم از بیمارستان‌ها و «اجرایی کردن طرح کوردیناتور پشتیبان» آموزش مباحث مربوط به اهدای عضو جهت پزشکان شاغل در سیستم دانشگاه، جلب همکاری بیشتر پزشکان در زمینه اهدا، تقویت تعداد نیروی انسانی دخیل در بخش‌های اهدا و پیوند، هماهنگی با بیمارستان‌های مبدأ برای نگهداری از موارد مرگ مغزی، مشارکت تصمیم گیرندگان ستادی دانشگاه جهت تسهیل روند اهدای عضو، استفاده از فضاهای مجازی دانشگاه برای انجام تبلیغات در خصوص نهادینه‌سازی فرهنگ اهدا در بین عموم جامعه، اجرایی کردن برنامه ی مددکاری واحدهای اهدای عضو، تقدیر از کارکنان درگیر با موضوع اهدا و پیوند برای ایجاد انگیزش در آنها و فعالیت‌های پژوهشی را از جمله ضروریات گروه فراهم‌آوری و پیوند در کشور دانست.
وی خاطرنشان کرد: در نهایت، تمامی این تلاش‌ها برای آن است که هیچ بیمار نیازمندی در فهرست انتظار فوت نکند و هیچ ارگان پیوندی قبل از پیوند خاک‌سپاری نشود.
توضیح اینکه در پایان مراسم بزرگداشت روز اهدای عضو در دانشگاه از خانواده‌های اهداکننده عضو تقدیر شایسته‌ای به عمل آمد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,ماه نمای دانشگاه
  • کد خبر : 212884
الهام علی
تهیه کننده:

الهام علی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *