• تاریخ انتشار : 1402/02/31 - 20:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 638
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

افتتاح بخش پیوند قلب در بیمارستان مرکز قلب تهران

دکتر قناعتی: مرکز قلب تهران در زمینه تشخیص و درمان بیماری های قلب و عروقی در کشور پیشگام است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در حاشیه مراسم افتتاح بخش پیوند قلب در بیمارستان مرکز قلب تهران گفت: این مرکز پیشرفته ترین مرکز تخصصی بیماری های قلب و عروقی است که در زمینه تشخیص و درمان بیماری های قلب و عروقی در کشور پیشگام است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، این معاونت بخش پیوند قلب را در بیمارستان مرکز قلب تهران، با حضور دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، دکتر علی واشقانی فراهانی، رئیس مرکز قلب تهران، دکتر علی گنجعلی خان، مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان ها و دکتر ساناز دهقانی، مسئول اداره پیوند اعضا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز شنبه سی ام اردیبهشت 1402 افتتاح کرد.
دکتر حسین قناعتی گفت: مرکز قلب تهران پیشرفته ترین مرکز تخصصی بیماری های قلب و عروقی است که در زمینه تشخیص و درمان بیماری های قلب و عروقی در کشور پیشگام است. در دانشگاه علوم پزشکی تهران هم در بین بخش های قلبی که داریم منحصر به فرد است و اساتید در این مرکز تمام وقت هستند و فکر و ذکرشان تنها این بیمارستان است.
 
وی افزود: در زمینه توریسم سلامت کارهای بسیار ارزشمندی در این مرکز انجام شده است که در سال پیش، یک هزار و صد بیمار خارجی از خدمات این بیمارستان استفاده کردند و برای کشور ما درآمد و ارزآوری داشتند و این مورد به اقتصاد سلامت کمک کرده است. در زمینه کارهای پیشرفته برای اولین بار در جهان می توان به قرار دادن دریچه داخل دریچه در این مرکز اشاره کرد. 
رئیس دانشگاه گفت: در زمینه بیماری های نارسایی قلبی لازم بود که چنین بخشی در این مرکز افتتاح شود تا بتوان کارهای مهمی برای حمایت از بیماران نارسایی قلبی و نیازمند پیوند قلب انجام شود. امید است در زمینه حفظ جان بیماران اقدامات مهمی صورت گیرد.

دکتر علی واشقانی فراهانی رئیس این مرکز در مصاحبه با خبرگزاری صداو سیما گفت: در بعد آموزشی فلوشیب هایی که برای گرفتن تخصص به این مرکز مراجعه کردند، تاکنون ۲۰ نفر فارغ التحصیل شدند. در زمینه‌های پژوهشی هم بزرگترین رجیسترهای قلب و عروق در این مرکز انجام می‌شود و حدود ۵ هزار ریجستر در بانک اطلاعاتی طی ۹ سال در فالوآپ ها در این مرکز تهیه شده است.

دکتر فراهانی در ادامه گفت: در حوزه سواد سلامت و توصیه های پیشگیری امیدواریم در تصمیم‌سازی های نظام سلامت بتوانیم بسیار موثر بوده و حرفی برای گفتن داشته باشیم، تا آنها بتوانند تصمیمات درست تری را در حوزه سلامت بگیرند.

وی در زمینه درمان بیماران قلبی عروقی گفت: ما سال گذشته بیش از ۴۰۰ هزار بیمار قلبی را پذیرش و درمان کردیم و حدود ۳۰ درصد از خدمات ما کاملاً بی نظیر بوده و یا در کشور وجود ندارد و یا بسیار محدود موجود است. وی تعداد اعمال جراحی ماهیانه مرکز را حدود ۳۰۰ مورد اعلام کرد.

رئیس مرکز قلب تهران در زمینه افتتاح بخش پیوند گفت: با توجه به نیاز به پیوند قلب در درمان های تخصصی تر وجود چنین بخشی مورد نیاز بوده و این بخش با مجموع ۱۲ تخت شامل شش تخت آی سی یو، سه تخت پست آی سی یوو سه تخت پیون، مختص بیماران نارسایی قلبی با بهترین مانیتورینگ و Asist device ها در حقیقت آماده برای پیوند قلب هستیم. در بخش درمان یکی از بزرگترین مراکز درمانی هستیم که با ۲۵۰ تخت که بیش از ۵۰ درصد آن تخت های ویژه هستند و حدود ۹۰ تخت آی سیو موجود و با توانایی های منحصر به فردی که وجود دارد، این قابلیت را داریم تا هر بیمار با هر شرایط و در هر زمینه‌ای از بیماری های قلبی عروقی که به این مرکز مراجعه می کند بتواند خدمات مورد نیاز را دریافت کند.

این فوق تخصص قلب و عروق در پاسخ به سوالی در مورد نیاز به پیوند قلب و درمان آنها گفت: طی مطالعاتی که در این مرکز انجام شده، سیر بیماری های قلبی طی ۴۰ سال گذشته و تا سال ۲۰۳۰ یعنی ۱۰ سال آینده نشان می‌دهد که حدود ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بیمار تنگی عروق کرونر در کشور وجود دارد و پیش بینی ما در ده سال آینده این است که این آمار به بالای شش میلیون نفر خواهد رسید و این به دلیل مختصات هرم جمعیتی ما است که در حال رشد و رسیدن به سنین میانسالی و بزرگسالی است که در معرض بیماری های قلبی عروقی قرار دارند و این پیامی بسیار جدی در نظام سلامت برای ما دارد که زیر ساخت های قلبی عروقی در ده سال آینده باید یک و نیم برابر شود.

دکتر فراهانی در ادامه گفت: همان طوری که مقام معظم رهبری گفتند باید با افزایش بهره وری بتوانیم نیازهای زیرساخت درمان قلب و عروق را تامین کنیم و در بخش دیگر هم ناگزیر به توسعه بخش های زیرساختی هستیم.

وی در زمینه ی پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی اظهار داشت: ما باید نگاهی جدی داشته باشیم به بیماری های قلب و عروق و رفتار و مداخلاتی که باید در آن حوزه انجام دهیم. خوشبختانه مرکز قلب با ایجاد دپارتمان های پیشگیری از بیماری‌های قلب، دو پروژه ملی را در حال انجام دارد که می‌تواند کمک کند به نظام سلامت که این شیب بسیار تند بیماری های قلبی عروقی را با مداخلات پیشگیرانه کاهش دهیم و از طرفی برای ارائه خدمات شایسته نیاز به توسعه بخش های درمانی داریم که این بخش پیوند قلب یکی از همان توسعه ها است.

رئیس مرکز قلب تهران در توضیح بخش پیوند قلب اشاره کرد: شاید تاکنون در کشور بخشی که بتواند با ۱۲ تخت مختص بیماران نارسایی قلب باشد برای پیوند و دیوایس هایی که برای کمک به بیماران پیوندی است وجود نداشته و این اولین بخشی است که به صورت کلاسیک تمام اجزای مورد نیاز پیوند را کنار هم قرار داده و با حضور دو فوق تخصص نارسایی قلب، که تمام دوره های نارسایی قلب را دیده و در واقع کلینیک های جانبی بیماری های نارسایی هم فراهم شده تا بتوانیم بیماران را در این زمینه پذیرش و درمان کنیم.

 

 

دکتر حسین نوید معاون درمان و رئیس بخش پیوند قلب مرکز قلب تهران در گفتگوی کوتاهی با خبرنگار روابط عمومی گفت: بخش پیوند قلب این مرکز دارای 12 تخت بوده که مجهز به مانیتورهای پیشرفته است، بهترین مانیتورهایی که در دنیا برای Icu وجود دارد در این بخش مورد استفاده قرار گرفته، که دارای دو قسمت ثابت و پرتابل است و امکانات دیالیز هم برای این بخش تهیه شده و برای خدمت بهتر به بیماران پیوند قلب و جراحی های پیشرفته در بیمارانی که نارسایی قلبی تجهیز شده است.

وی اضافه کرد: ما باید به سمت Asist device ها بریم که الان خوشبختانه 8 عدد در مرکز قلب تهران موجود است.

 دکتر فاطمه خزایی، رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص معاونت درمان گفت: با توجه به نیاز دانشگاه، ضرورت دسترسی سریع تر بیماران نیازمند پیوند قلب در کشور و کاهش صف انتظار این گروه از افراد جامعه، اداره پیوند و بیماری های خاص معاونت درمان بر خود واجب دانست تا اقدامات لازم برای راه اندازی بخش پیوند قلب بیمارستان مرکز قلب تهران در کوتاه ترین زمان ممکن انجام گیرد تا بتوان گامی موثر در راستای ارائه خدمات مناسب، با کیفیت و عادلانه به هموطنان برداشت.

  • گروه خبری : مرکز قلب تهران,معاونت درمان,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 234984
فائزه فهیمی تبار
تهیه کننده:

فائزه فهیمی تبار

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *