• تاریخ انتشار : 1399/06/30 - 15:44
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1079
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه برگزار شد

دکتر کریمی: توجه به حوزه بهداشت، باعث کاهش جدی هزینه‌های درمان می‌شود

در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه، شاخص‌های مهم حوزه‌های بهداشت و پژوهش تحلیل و بررسی شد.

گالری عکس

قدردانی از تلاش دست‌اندرکاران راه‌اندازی بیمارستان رازی
در این نشست که 30 شهریور 99 در سالن شورای حکیم تشکیل شد، دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه در سخنان پیش از دستور بابیان اینکه خوشحالم در کنار هم جمع شده‌ایم که مسائل دانشگاه را به کمک یکدیگر حل کنیم افزود: از همه افرادی که برای ساخت، تجهیز و راه‌اندازی بیمارستان رازی از سال‌های گذشته تاکنون تلاش کرده‌اند تشکر می‌کنم. در حوزه توسعه از دکتر بیگلر، خانم چترروز و مهندس مکری و همکارانشان و در بیمارستان نیز از دکتر عابدینی و مدیران و مسئولانی که در دوره‌های مختلف زحمات بسیاری متقبل شدند که بیمارستان رازی با 176 یا 192 تخت آماده بهره‌برداری شود قدردانی می‌کنم.

بیمارستان رازی و ارائه خدمات جنرال به مردم

دکتر کریمی با تأکید بر تبدیل بیمارستان جدید رازی به بیمارستان جنرالی که خدمات موردنیاز منطقه جنوب تهران ارائه دهد افزود: سبقه بیمارستان رازی در رشته تخصصی پوست است اما بیمارستان جدید امکانات و ظرفیتی فراتر از ارائه خدمات تک تخصصی دارد و باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که از تخت‌های آن حداکثر استفاده شود.

بیش از یک میلیارد تومان هزینه ساخت و تجهیز هر تخت بیمارستانی

رئیس دانشگاه هزینه ساخت و تجهیز هر تخت بیمارستانی را حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان برآورد کرد و گفت: این هزینه از جیب مردم پرداخت می‌شود لذا اگر کسانی در استفاده بهینه از این تخت‌ها کوتاهی کنند به‌نوعی ظلم  کرده‌اند. بنابراین یا نباید تخت بیمارستانی ساخته شود و یا اگر هم ساخته می‌شود باید به‌درستی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

تعامل بیمارستان سینا و رازی در ارائه خدمات جنرال
دکتر کریمی بر تعامل بیمارستان‌های سینا و رازی در استفاده بهینه از تخت‌های بیمارستانی رازی تأکید کرد و گفت: دکتر طالب پور و دکتر عابدینی با هماهنگی دکتر علامه کمک کنند که با استفاده از ظرفیت‌های بیمارستان سینا، این مرکز نیز خدمات جنرال را به مردم منطقه ارائه دهد.

تأکید بر استفاده بهینه از هر تخت بیمارستانی

رئیس دانشگاه بابیان اینکه اگر هنوز هم به فکر ساخت‌وساز بخش‌های جدید هستیم؛ یادمان باشد که از تخت‌های موجود می‌توانیم بهره‌برداری کنیم افزود: دکتر نفیسی، دکتر سهراب پور، دکتر علامه و دکتر بیگلر و سایر حوزه‌های مرتبط باید تلاش کنند؛ هزینه‌ای که برای هر تخت بیمارستانی در دانشگاه شده، مورداستفاده بهینه قرار گیرد.


ساخت سالن ورزشی دانشجویان در آینده نزدیک
دکتر کریمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده، به‌منظور ساخت سالن ورزشی دانشجویان در امیرآباد، از تلاش‌های دکتر پورغریب و دکتر بیگلر قدردانی کرد و گفت: زمینی به مساحت حدود 3 هزار مترمربع در خیابان اصلی امیرآباد از حدود 30 سال پیش  متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است اما کارکنان دانشگاه تهران در آن ساکن بودند با مذاکرات مکرری که با رئیس دانشگاه تهران داشتم و پیگیری‌های دکتر بیگلر و دکتر پورغریب، سرانجام هفته گذشته بخشی از این فضا تخریب شد و دکتر پورغریب قول دادند در اولین فرصت، باقی‌مانده آن نیز تخریب شود و ظرف 2 تا 3 ماه آینده زمین ورزشی در اختیار دانشجویان قرار گیرد.

راه‌اندازی مهدی کلینیک تا پایان امسال

رئیس دانشگاه در توضیح بازدید دیروز مسئولان سازمان برنامه‌وبودجه و وزارت بهداشت از مهدی کلینیک و پارکینگ مجتمع بیمارستانی امام خمینی گفت: با پیگیری‌های نهاد ریاست جمهوری و اراده‌ای که بر تکمیل و تجهیز پروژه مهدی کلینیک وجود دارد امیدوارم تا پایان امسال خبر خوش راه‌اندازی این مرکز و ورود آن به چرخه خدمت‌رسانی را بدهیم.  دکتر صادق نیت نیز قول دادند پارکینگ مجتمع در کوتاه‌ترین زمان ممکن راه‌اندازی شود تا کادر این مجموعه بااحساس آرامش بیشتری خدمت کنند.

شوک کووید برای توجه به حوزه بهداشت

دکتر کریمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحلیل شاخص‌های حوزه بهداشت گفت: در این سال‌ها هزینه کمی برای حوزه بهداشت شده و کووید باعث شده دقت بیشتری به مقوله بهداشت داشته باشیم و با تقویت این حوزه جلوی هزینه‌های بسیاری که در بیمارستان‌ها به‌نظام سلامت تحمیل می‌شود را بگیریم. درواقع شوک کووید 19 باعث شد همه بیدار شوند و حوزه بهداشت را جدی بگیرند.

تحلیل شاخص‌ها مؤثر در شفافیت مسائل

وی با تأکید براینکه با بررسی شاخص‌های حوزه بهداشت بهتر می‌توان  برای این حوزه تصمیم بگیریم گفت: تحلیل شاخص‌ها، مسائل حوزه بهداشت را شفاف‌تر می‌کند تا مسئولان دانشگاه در دوره‌های بعد نیز بتوانند تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.

تأکید بر بازنگری فعالیت برخی مراکز تحقیقاتی
رئیس دانشگاه با اشاره به تحلیل شاخص‌های حوزه پژوهش دانشگاه گفت: تحقیقات نباید به چاپ مقاله و گنجاندن آن در قفسه کتابخانه‌ها خلاصه شود؛ بلکه باید تأثیر آن در جامعه دیده شود و در این راستا لازم است در فعالیت بعضی مراکز تحقیقاتی بازنگری صورت گیرد.

تحلیل شاخص‌های حوزه بهداشت

در ادامه دکتر فتوحی و کارشناسان مرکز تحقیق و توسعه سیاست‌های دانشگاه، گزارش تحلیل شاخص‌های منتخب سالنامه آماری حوزه پژوهش و بهداشت دانشگاه را ارائه کردند.
دکتر رجبی معاون پژوهشی مرکز تحقیق و توسعه سیاست‌های دانشگاه، شاخص‌های منتخب حوزه بهداشت را بررسی کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران از طریق سه مرکز بهداشت و درمان اسلامشهر، ری و جنوب تهران، خدمات بهداشتی را به  مردم مناطقی ارائه می‌دهد که دارای تراکم جمعیت بالا و از نظر اقتصادی متوسط و کمک درآمد هستند.
وی جمعیت تحت پوشش دانشگاه، را بیش از سه میلیون نفر برشمرد و با اشاره به شاخص‌های حوزه بهداشت گفت: «مدیریت شبکه»، «کنترل بیماری‌های واگیر و غیرواگیر» «سلامت جمعیت، خانواده و مدارس»، «سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد»، «بهداشت محیط» و «سلامت دهان و دندان» ازجمله محورهای قابل‌تحلیل در حوزه بهداشت است و برای هریک از این محورها نیز شاخص‌هایی تعیین‌شده است.
دکتر رجبی با اشاره به درصد مرگ‌ومیر جمعیت زیر 70 سال، به تفکیک 10 علت نخست گفت: در کلان‌شهر تهران سکته قلبی، دیابت و حوادث ترافیکی و سکته مغزی به ترتیب بیشترین عامل مرگ‌ومیر در جمعیت زیر 70 سال است و باید در مسیر پیشگیری و مراقبت از بیماری‌های غیرواگیر و حوادث تلاش بیشتری صورت گیرد.
معاون پژوهشی مرکز تحقیق و توسعه سیاست‌های دانشگاه، با تشریح سایر شاخص‌های بهداشتی گفت: در اغلب شاخص‌ها، دانشگاه،جایگاهی هماهنگ با استانداردهای ملی و بین‌المللی و فراتر از میانگین‌های کشوری را کسب کرده است و حفظ و ارتقا این جایگاه نیاز به تلاش بیشتری دارد.
سپس دکتر دلاوری معاون بهداشت دانشگاه، با تشکر از گزارش تهیه‌شده، تأکید کرد مهم‌ترین نکته در تحلیل شاخص‌ها، شناسایی نقاطی است که با انجام مداخلات لازم به ارتقا بهداشت و سلامت مردم کمک کند.

بررسی شاخص‌های حوزه پژوهش

در ادامه دکتر حانیه سادات سجادی عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیق و توسعه سیاست‌های دانشگاه، شاخص‌های عملکرد معاونت پژوهشی را موردبررسی قرارداد و گفت: دو شاخص کلی تولید علم، شامل کمیت، کیفیت و کاربردی کردن فعالیت‌های پژوهشی و همچنین همکاری‌های بین‌المللی شامل کمیت فعالیت‌های بین‌المللی در یک روند 10 ساله مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی جایگاه دانشگاه را از نظر شاخص تعداد مقالات علمی در رتبه نخست دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دانست و گفت: از نظر کمیت و تأثیر فعالیت‌های پژوهشی نیز تعداد استنادات، H5-Index  و سهم مقالات چاپ‌شده در 10 درصد مجلات برتر دانشگاه در  سال‌های 1389 تا 1398 روند روبه رشدی داشته است.
سپس دکتر محمدعلی صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، با اشاره به محدودیت بودجه‌های پژوهشی دانشگاه گفت: در این شرایط حفظ شرایط موجود کار سختی است چراکه 70 درصد از بودجه‌های پژوهشی صرف پایان‌نامه‌ها می‌شود و بسیاری از طرح‌های تحقیقاتی با افزایش هزینه‌های موجود قابل انجام نیست و لازم  است در این زمینه برنامه‌ریزی جدی صورت گیرد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 161698
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *