اولین جلسه کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1401
رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره): مردم برای محافظت از خود و جامعه باید کماکان شیوه نامه های بهداشتی را جدی بگیرند
در جلسه کنترل عفونت مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گزارشهایی از آمار مراجعه بیماران کووید 19، عفونت بیمارستانی بخش اورژانس و کنترل عفونتهای ناشی از گازگرفتگی حیوانات ارائه و وضع طغیان سرخک در منطقه EMRO بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) اولین جلسه کنترل عفونت مجتمع سهشنبه 23 فروردین 1401 با حضور دکتر سید علی دهقان منشادی رئیس مجتمع، دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی، دکتر آرش سیفی مسئول واحد کنترل عفونت، دکتر اسمعیل محمدنژاد دبیر کمیته کنترل عفونت، دکتر حسین دلیلی رئیس بخش نوزادان و NICU، دکتر سید حسن اینانلو مدیر نظارت بر درمان، دکتر ملیحه حسن نژاد پزشک کنترل عفونت اورژانس، ساختمان مغز و اعصاب و مرکز تصویربرداری، دکتر دورقی معاون پژوهشی دانشکده بهداشت، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، رحمان نصراللهی سرپرست امور عمومی اورژانس، فاطمه حمیدی فر مسئول ایمنی بیمار و سایر اعضا در سالن شورای ریاست برگزار شد.
رئیس مجتمع با اشاره به افزایش مختصر مراجعین سرپایی مبتلا به کووید در روزهای اخیر بر اهمیت بهداشت دست در جامعه تاکید کرد و افزود: متاسفانه به نظر میرسد از میزان حساسیت مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی کاسته شده و این به نفع جامعه نیست.
دکتر دهقان به تشریح برخی علائم بالینی مشاهدهشده شبیه گاستروانتریت ها در برخی بیماران جدید پرداخت و گفت: احتمال افزایش گاستروانتریت ها (بیماری التهابی معده و روده) در فصول بهار و تابستان بالاست. البته تست کووید این بیماران منفی بود، بااینحال باید بازخورد نتایج آزمایشها و مشاهدات بالینی را به معاونتهای بهداشت و درمان اعلام و با بررسی دقیق، آمادگی خود را در برخورد با تظاهرات جدید کووید 19 حفظ و از خطرات احتمالی پیشگیری کنیم.
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه از بیماری سرخک فاصله گرفتهایم سوالات زیادی در شیوع دوباره آن مطرح است. باید هرچه سریعتر وبینار اختصاصی با موضوع مدیریت درمان سرخک برای تبادل اندیشه و تجربیات متخصصان گروههای مرتبط برگزار کنیم.
دکتر دهقان با تاکید بر ضرورت اصلاح و ساماندهی مدیریت و توزیع نیروی انسانی در مجتمع افزود: نقشه ساختار انسانی تمامی رستههای مجتمع در حال تهیه است و در ماههای آتی باهدف افزایش رضایتمندی و توسعه، نیروهای انسانی بازچینش خواهند شد. البته با توجه به پراکندگی فضای فیزیکی این مرکز، تخصیص نیروهای انسانی باید کمی بالاتر از استانداردهای موجود دیده شود. بسیاری از مشکلات نیروی انسانی و کنترل عفونت با نظاممند شدن و بهکارگیری نیروها در پستهای مرتبط در کنار آموزش، نظارت مستمر و لحاظ کردن مشوقها مرتفع خواهد شد.
رئیس مجتمع در بحث کنترل عفونت از سوپروایزرهای اورژانس خواست تا موضوع بهداشت دست را در این بخش جدی بگیرند و از هیچ گونه سهل انگاری در این حوزه چشمپوشی نکنند.
دکتر صالحی با پیشنهاد طرح برگزاری وبینار درمان سرخک گفت: آنچه در مورد سرخک تا این لحظه میتوان گفت این است که کماکان بحث سرخک در اطفال است و در بالغین خیلی مطرح نیست.
دکتر دلیلی در این نشست به موضوع متناسب بودن آموزشهای کنترل عفونت با سطوح فرهنگی کارکنان و فراگیران اشاره کرد و گفت: افزایش نیرو با آموزش درست میتواند اثربخش شود.
دکتر محمدنژاد با ارائه گزارشی از وضع طغیان سرخک در منطقه EMRO گفت: در منطقه شاخ آفریقا و خاورمیانه تنها در کشورهای افغانستان و پاکستان شاهد شیوع سرخک هستیم. بر این اساس طبق آخرین پروتکل وزارت بهداشت تمامی اتباع خارجی زیر 5 سال باید واکسن MMR دریافت کنند. در این مرکز هنوز مراجعهای با علائم سرخک نداشتیم.
دکتر سیفی نیز به 100 درصد نبودن ایمنی واکسیناسیون اشاره کرد و افزود: بااینوجود واکسیناسیون کودکان در میزان و شدت ابتلا به بیماری سرخک بسیار موثر است و باید آن را جدی گرفت.
وی همچنین بر لزوم اطلاعرسانی وسیع برای آشنایی و حساس سازی کادر درمان خصوصاً نیروهای بخش اورژانس به علائم بیماری سرخک اعم از تب و راش پوستی و ... بهمنظور پیشگیری از خطرات احتمالی تاکید کرد.
مسئول کنترل عفونت مجتمع در ادامه بر لزوم کنترل عفونت در بخش اورژانس تاکید و تصریح کرد: همه باهدف حذف آلودگی در تلاشیم. اورژانس بخش بسیار مهمی است و تنها راه کنترل عفونت گندزدایی از محیط و ضدعفونی دستهاست. نمیتوان به بهانه ازدحام اورژانس و حجم بالای بیماران پروتکلهای بهداشتی را نادیده گرفت. همکاران موظفاند در همه حال شست و شوی دست با صابون و مایع الکلی بدون آب (Hand Rub) را رعایت کنند. در بحث گندزدایی از محیط هم پیشنهاد میدهم به اختصاص نیروی خدمات آموزشدیده کنترل عفونت برای گندزدایی در بخش اورژانس فکر کنیم.
نظر دهید