• تاریخ انتشار : 1401/11/25 - 13:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 182
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ششمین جلسه کمیته درمان، دارو و تجهیزات پزشکی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1401 برگزار شد

در جلسه بهمن‌ماه کمیته دارو، درمان و تجهیزات پزشکی مصرفی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) درخواست‌های مربوط به خرید دارو و تجهیزات بخش‌های قلب و استروک، فرمولاری جدید دارو و تجهیزات پرمصرف مجتمع و راهکارهای رفع چالش‌های مربوط به فرآیند تک پیچی نسخ دارویی در نرم‌افزار شفا بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) ششمین جلسه کمیته دارو، درمان و تجهیزات پزشکی مصرفی دوشنبه 24 بهمن 1401 با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر محمدعلی سورکی معاون پشتیبانی، دکتر مسعود اسلامی رئیس بخش داخلی قلب و عروق، دکتر مژگان رحیمی هیئت‌علمی گروه بیهوشی، دکتر محسن خدادادی، دکتر بیتا نظامی، دکتر زهرا جهانگرد، دکتر مهدی افشاری منش و دکتر حسین خلیلی از مدیران داروخانه‌های مجتمع، پرستو آریاملو مدیر امور پرستاری، احد اکرمی سرپرست مدیریت خدمات پشتیبانی، دکتر محسن دبیری مشاور اجرایی معاون درمان مجتمع و سایر اعضا در سالن شورای ریاست برگزار شد. همچنین دکتر علیزاده مشاور آی تی داروخانه‌های بیمارستانی دانشگاه میهمان ویژه این نشست بود.

در این جلسه ضمن بررسی روند پیشرفت مصوبات جلسات قبل در خصوص درخواست بخش قلب مبنی بر تهیه کاور پروب سونوگرافی و درخواست بخش استروک برای تهیه داروی پلاویکس و جایگزینی آن با داروی اسویکس تبادل‌نظر شد؛ و در ادامه موضوعات مربوط به فرآیند نسخ تک‌پیچ دارویی و چالش‌های امکان اجرای Stop Order در نرم‌افزار شفا و رویت بارکدهای باقابلیت مرجوعی مطرح شد.

دکتر اورندی با اشاره به ابعاد گوناگون فرآیند تک پیچی نسخ گفت: این موضوع را باید از زوایای مختلفی بررسی کرد و یکی از بخش‌های مهم آن امکان ثبت الکترونیکی از طریق HIS و پیگیری ایجاد این قابلیت در نرم‌افزار شفا از سوی آی تی دانشگاه است.

دکتر سورکی با پرداختن به برخی محدودیت‌ها و چالش‌های عرصه نرم‌افزارهای بیمارستانی گفت: زیرساخت‌های نرم‌افزاری به‌راحتی قابل‌تغییر نیستند ولی باید به‌گونه‌ای تعریف شوند که حتی‌الامکان پاسخگوی نیازهای موجود بیمارستان باشند. برای رفع مسائل مشترک نرم‌افزاری داروخانه و بخش‌های بالینی در بستر نرم‌افزار شفا ضروری است موارد را از طریق جلسات مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه با مسئولان شرکت تیراژه پیگیری کنیم.

دکتر علیزاده تک پیچی نسخ را مشروط بر تامین زیرساخت‌های آن قابل وصول خواند و گفت: با توجه به اهمیت، این مهم یکی از مطالبات داروخانه‌های بیمارستانی نیز هست. ساختار و فرآیند نسخه‌پیچی داروها برای بیماران بستری به‌صورت تک‌پیچ دیده‌شده است. ظاهراً نرم‌افزار شفا در حال حاضر پیکربندی لازم برای ثبت تحویل دارو به‌صورت تک‌پیچ به بخش را ندارد و باید پیگیری شود. خوشبختانه مشکلی در تامین تجهیزات بارکد خوان بی‌سیم برای پرستاران بخش‌ها در اجرای این فرآیند نداریم. با توجه به این حجم مصارف دارویی در مجتمع نیاز است زیرساخت‌ها به‌گونه‌ای تعریف شود که تمامی مراحل فرآیند تک پیچی نسخ به‌درستی قابل‌اجرا باشد.

دکتر خلیلی در بحث تک پیچی نسخ گفت: کلی پیچی در بخش‌های بستری ایده آل ما نبوده و در هیچ جای جهان، این موضوع پذیرفتنی نیست. درعین‌حال امکان پیاده‌سازی تک پیچی نسخ هم نیازمند چهارچوب‌های اجرایی مناسب اعم از تامین نیروی داروساز، توسعه فضای فیزیکی و از همه مهم‌تر ایجاد زیرساخت‌های الکترونیکی لازم در بستر HIS است.

 پرستو آریاملو تک پیچی نسخ داروی بیماران بستری را یکی از موارد مهم ایمنی بیمار دانست و گفت: احتمال خطای فردی و هدر رفت دارو در تک پیچی به‌مراتب کمتر از کلی پیچی نسخ است.

در پایان این جلسه نتایج بازنگری و اصلاح فرمولاری اقلام پرمصرف دارو و تجهیزات ارائه شد که طی آن 84 قلم داروی پرمصرف به فرمولاری اضافه و 141 دارو با توجه به مصرف کم یا خارج شدن از پروسه درمان از فرمولاری حذف شد و به همین ترتیب تجهیزات مصرفی هم به تفکیک نوع استفاده و با در نظر گرفتن مصوبات کمیته‌ها و میزان مصرف آن‌ها از لیست فرمولاری اضافه و یا کم شدند. لیست نهایی فرمولاری مجتمع پس از تایید در این جلسه به بخش‌ها ابلاغ خواهد شد.

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 226301
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *