مشارکت سالمندان دربرقراری ارتباطات اجتماعی وخانوادگی
کارشناس برنامه سالمندان شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، سالمند به افراد با سن بالای 65 سال تعریف میشود که با توجه به ارتقاء سطح بهداشت و تغذیه افزایش امید به زندگی، میزان رشد جمعیت سالمندی رو به افزایش است.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، فاطمه قلی نژاد، کارشناس برنامه سالمندان شبکه در این خصوص گفت: سالمندی، رویهای تکبعدی نیست. شیوه زندگی متفاوتی میطلبد که با شرایط فرد سازگار باشد. در این میان، شرایط جسمی و روحی فرد تغییر کرده و برنامه زندگیاش دچار دگرگونی شده است. دو جنبه شایع در بررسی امور مرتبط با سلامت سالمندان، نگرش سلامتمحور و بیماری محور است که با یک نگاه جامع به هر دو جنبه، میتوان گامهای مثبتی در راستای سلامت سالمندان برداشت. یک سری عوامل خطرساز مانند، بروز بیماریهای مزمن همچون؛ فشارخون، دیابت، بیماری کلیوی، بیماریهای تنفسی، گوارشی، قلبی - عروقی، سکتههای قلبی و مغزی و بدخیمیها در فرد مسن شیوع بیشتری دارد.
وی با اشاره به موضوع بیکاری و بازنشستگی در دوران سالمندی گفت: این مهم در فرد سالمند با پیر شدن و مشکلات اقتصادی افزایش مییابد و علاوه بر علت تنهایی و کاهش ارتباطات اجتماعی فرد منزویشده و احساس کارآیی و شایستگی کمتری خواهد داشت و درنهایت اعتمادبهنفس وی کاهش مییابد.
قلی نژاد در ادامه گفت: در این راستا هرساله روز اول سپتامبر بهعنوان روز جهانی سالمند نامگذاری و شعاری برای آن در نظر گرفته میشود. شعار روز جهانی سالمند سال ۹۷ نیز تحت عنوان " تحکیم حقوق سالمندان" نامگذاری شده و به مدت یک هفته برنامههای ویژهای برای سالمندان و بزرگداشت آن برگزار میشود.
این کارشناس همچنین افزود: با توجه به کاهش رشد افزایش جمعیت و افزایش جمعیت سالمند کشور، رویکردهای سیاست جمیعت در کشور باید تغییر کند. کشور با موج دوم افزایش جمعیت در گروه سالمند مواجه است که نشان میدهد باید به جمعیت سالمند جامعه توجه بیشتری شود. از مهمترین برنامهها که میتوان به آن اشاره کرد برنامه مراقبت ادغام یافته و جامع سالمندی است که در تمام مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت بهصورت رایگان برای تمام افراد بالای ۶۵ سال ارائه میشود.
وی در پایان با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی شیوه زندگی سالم با اولویتهایی چون تغذیه سالم، پیشگیری از بیماریهای قلبی- عروقی، سکتههای مغزی و قلبی، پیشگیری از حوادث و سوانح دوران سالمندی، اختلالات روانپزشکی دوران سالمندی؛ گفت: با ترویج شیوه زندگی سالم، تدوین برنامه ملی نظام سلامت سالمند و بسیج اطلاعرسانی به سالمندان قطعاً شاهد تحقق برنامههای سلامتمحور، برای سالمندان خواهیم بود.
خبر: خورسندفرد
عکس: بیاتی نیاز
ارسال به دوستان