نهمین جلسه کمیته مدیریت درمان سکته حاد مغزی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1401 برگزار شد
در جلسه کمیته مدیریت درمان استروک مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گزارش آماری بیماران سکته حاد مغزی در دیماه 1401 ارائه و روند پیشرفت مصوبات جلسات قبل بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، نهمین جلسه کمیته مدیریت درمان سکته حاد مغزی دوشنبه 3 بهمن 1401 با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر محمدحسین حریرچیان رئیس بخش استروک، دکتر مژده قبایی مسئول واحد مدیکال بخش جامع استروک، دکتر پیام صراف و دکتر آریوبرزن رحمتیان اعضای هیئتعلمی گروه نورولوژی، دکتر دبیری مشاور اجرایی معاون درمان مجتمع، مهناز واردی دبیر اجرایی کمیته، نیکو رمکی کارشناس مسئول ایمنی بیمار و سایر اعضا در سالن شورای ریاست برگزار شد.
معاون درمان مجتمع با قدردانی از تیم استروک مجتمع در برگزاری منظم جلسات کمیته و پیگیری خوب اجرای مصوبات باهدف اصلاح فرآیندها و رفع چالشهای موجود گفت: خوشبختانه تیم سکته حاد مغزی (کد سمای 724) مجتمع عملکرد خوبی در سطح دانشگاه دارد و این بیانگر زحمات همه اعضای این کمیته و بخش استروک است.
وی در ادامه افزود: با توجه به اهمیت موضوع در موارد نیاز به بستری بیماران استروک در بخشهای ویژه از سوی معاونت درمان مجتمع کارها تسهیل میشود ولی انتظار داریم پس از گرفتن مراقبتهای لازم، با صلاحدید اساتید ICU بیمار، مجددا به بخش منتقل شود تا تختهای ICU برای بیماران نیازمند آزاد شود.
دکتر اورندی عدم وجود بخش Post ICU را خلائی بزرگ برای ICU های مجتمع دانست و در تکمیل آن گفت: دستورالعمل و تعرفه خدمات آن دیدهشده و امیدواریم بهزودی با ابلاغ دستورالعمل آن شاهد راهاندازی Post ICU در این مرکز باشیم چون بسیاری از مشکلات کمبود تختهای ویژه را حل خواهد کرد.
دکتر صراف هم تعامل اساتید بخشهای نورولوژی و ICU را دوسویه خواند و افزود: سعی بر این است تا مطابق با قوانین ICU بیماران استروکی که مراقبت لازم را دریافت و آماده انتقال به بخش استروک هستند را بهسرعت منتقل میکنیم و تنها در مواردی که بیمار با چالش خاصی روبهرو شود با همفکری اساتید ICU ممکن است انتقال بیمار به بخش، کمی با تأخیر انجام شود. خوشبختانه در بخش نورولوژی به همت اساتید تمامی بیماران هرروز ویزیت و تعیین تکلیف میشوند. همچنین با هماندیشی دکتر وحیدی از اساتید گروه قلب و با در نظر گرفتن اولویت انتقال بیماران از اورژانس پروتکلی برای فرآیند اکوی قلبی بیماران استروک بستری در اورژانس تدوینشده که پس از تصویب در جلسه کمیته ارتقای خدمات اورژانس مجتمع بهمنظور کمک به کاهش ازدحام بخش اورژانس قابلاجرا خواهد بود.
اعظم علیپور مدیر امور عمومی مرکز تصویربرداری، حضور 24 ساعته کارشناسان واحد MRI را برای پاسخگویی و ارائه خدمات به بیماران اورژانسی الزامی دانست و در خصوص نحوه کار دستگاههای MRI توضیح داد: این دستگاهها قابلیت کار بیوقفه در 24 ساعت را ندارند و نیاز است پس از اتمام کار بیماران در طول شب، یکبار خاموش شوند. روشن شدن و راهاندازی دوباره دستگاه نیم ساعت زمان میبرد؛ ازاینرو در صورت نیاز به ارجاع بیماران برای دریافت خدمات MRI باید از قبل با کارشناسان این واحد هماهنگ شود.
گفتنی است در دیماه سال جاری از مجموع 25 بیمار کد سمای زیر 24 ساعت که به این مرکز مراجعه کردند 22 بیمار زیر چهار و نیم ساعت آمده بودند که از این تعداد 12 مورد ایسکمیک، 6 مورد هموراژیک و 4 مورد میمیک بود. از بیماران ایسکمیک 9 بیمار کاندید rTPA بودند و در دو مورد هم rTPA و هم ترومبولیتیک تزریق شد. (16 مورد بیماران از طریق آمبولانس پیش بیمارستانی (EMS)، هشت مورد مراجعه خود بیمار و یک مورد در داخل بخش بودند.)
نظر دهید