• تاریخ انتشار : 1398/02/04 - 19:16
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3041
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

در نشست مطبوعاتی هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت مطرح شد

چالش های سلامت جهان در کیش بررسی می شود/ رونمایی از سه سند جهانی

هفتمین نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت، 9 و 10 اردیبهشت 98 با حضور 750 میهمان از 6 قاره جهان در جزیره کیش برگزار می شود.

گالری عکس

دکتر علی جعفریان، رییس هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت، روز سه شنبه 3 اردیبهشت 1398 در نشست خبری این همایش، به معرفی پیشینه و سابقه M8  Alliance پرداخت و گفت: گروهی از دانشگاه ها و فرهنگستان های جهان، در حوزه سلامت، گروهی مشابه G8 (هشت کشور صنعتی) به محوریت دانشگاه و مجتمع بیمارستانی چریته در سال 2009 در برلین تشکیل دادند. این مجمع با هشت عضو، فعالیت خود را آغاز کرد و امسال که دهمین سال آن بود به 25 عضو از 18 کشور رسیده است. اعضای این مجمع، دانشگاه‌‌ها، فرهنگستان‌ها و مؤسسات آموزشی پژوهشی در حوزه سلامت هستند و دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 2016 به عنوان بیست و چهارمین و تنها عضو منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا در این پیمان حضور دارد.
وی این نشست را اتاق فکری بزرگ در حوزه سلامت خواند و گفت: این نشست، جلسه ای مشورتی میان چهار گروه دانشگاهی، سیاست‌گذاران، صنعت و جامعه است تا در کنارهم  پیرامون مسائل روز و افق آینده حوزه سلامت به بحث بنشینند و برای مجامع بین المللی دستورگذاری نمایند. از این رو تا کنون در 10 دوره پیشین، افراد شاخص و سرشناس حوزه سلامت، از جمله بیش از 100 وزیر، روسای سازمان های بین المللی و همچنین بیش از 200 مدیر ارشد صنایع وابسته به سلامت، گردهم آمده اند؛ در واقع این مجمع را به نوعی داووس (مجمع جهانی اقتصاد) سلامت تشبیه می کنند.
رئيس هفتمين نشست منطقه اي مجمع جهاني سلامت، سپس به برگزاری نشست های منطقه ای اشاره کرد و افزود: از سال 2013،  پیمان گروه هشت با هدف بررسی مسائل منطقه ای، نشست هاي منطقه ای خود را آغاز کرد بر این اساس نخستین بار دانشگاه ملي ‏سنگاپور و بعدها به ترتيب برزيل، ژاپن، ژنو، مونترال و پرتغال ميزبان اين نشست ها بودند. دانشگاه علوم پزشكي تهران در سال ‏‏2017 پيشنهاد ميزباني را مطرح کرد و پس از 6 ماه بررسي، تصويب شد كه هفتمین نشست منطقه اي سال 2019 در ايران برگزار شود.‏
دکتر جعفریان، انتخاب كيش براي برگزاري مجمع منطقه اي سلامت را به دلیل عدم نیاز به صدور ویزا برای میهمانان خارجی عنوان کرد و یادآور شد: برنامه ريزي اين نشست از اواخر ‏سال 1396 آغاز و دبیرخانه آن نیز از مهرماه تشکیل شد تا نشستی با بهترین کیفیت و با حضور صاحب نظران سرآمد نظام سلامت دنیا برگزار شود. چرا که وقتي افراد بين المللي دعوت مي شوند بايد نشان دهیم که اين نشست با بهترين كيفيت برگزار می شود.
وی ظرفیت های دانشگاه علوم پزشکی تهران را برای میزبانی چنین نشستی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: براي این نشست ‏وقت زيادي از سوی همکاران دانشگاه و موسسه ملی تحقیقات سلامت به نمایندگی از دانشگاه، صرف شده است.‏ نقش اين مجمع در دستورسازي پررنگ تر از گذشته شده است.‏
نماینده تام الاختیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران مصمم است از نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت، بهترین بهره را ببرد.

فرصتی برای دیپلماسی ایران
دبیر هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت، با اشاره به نقش سیاست در سلامت، گفت: نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت در جزیره کیش، فرصتی بی نظیر برای دیپلماسی سلامت ایران خواهد بود.
اميرحسين تكيان، دبير علمي هفتمين نشست منطقه اي مجمع جهاني سلامت افزود: سلامت بر اساس قطع نامه هاي ‏سازمان جهاني بهداشت يك انتخاب سياسي است و دستورگذاري براي آن نیز حرکتی آمیخته با سياست است. بر این اساس، مجمع جهاني سلامت و پيمان گروه 8 با 25 عضو اقدام به دستورگذاری در این حوزه نموده ‏و دانشگاه علوم پزشكي تهران نیز تنها عضو منطقه ما است كه در اين گروه حضور دارد.‏
وي با بیان اینکه در نشست جزیره کیش، چالش‌های اصلی سلامت در جهان با محوریت توسعه پایدار، مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد، خاطر نشان کرد: در اين نشست به چالش هاي موثر بر سلامت در مسير توسعه پايدار پرداخته خواهد شد. به عنوان مثال نیمی از ۶۹ میلیون پناهنده جهان یا در منطقه مدیترانه شرقی حضور دارند و یا از این منطقه برخاسته اند که ایران نیز در این منطقه قرار دارد و این مسئله می تواند سلامت افراد را تحت تاثیر قرار دهد. آوارگي، جنگ، مسائل قومی، آب و ‏هوا، مسائل مربوط به تغيير دولت ها و غيره از جمله مواردی است که در این نشست مطرح می شود.
دکتر تکیان، هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت را فرصتی برای کشور خواند تا بتواند دانشمندان و سیاستگذاران خود در حوزه سلامت را به جهانیان معرفی کند و تصریح کرد: همچنين برگزاري اين نشست فرصتي براي كشور است تا در آن به چالش هاي نظام سلامت كشور نيز توجه شود.
وی درخصوص پنل هاي هفتمين نشست منطقه اي مجمع جهاني سلامت گفت: 6 دستور كار اصلي براي اين نشست در نظر گرفته شده كه شامل بيماري هاي غير واگير و سلامت روان، سلامت در شرايط ناپايدار، بهداشت محيط و مسائل زيست محيطي، آموزش سلامت و آموزش پزشكي، سلامت جهاني در جهان در حال گذار و همچنين توسعه پايدار سلامت است.
دبير علمي هفتمين نشست منطقه اي مجمع جهاني سلامت، مردم، محيط زيست، صلح، رفاه و مشارکت را از جمله ستون های اصلی توسعه پایدار خواند و گفت: این نشست يكي از ابزارهاي اصلي است تا سياست ‏مداران و دانشمندان با همفکری و مشارکت یکدیگر به بررسی و حل مشکلات این حوزه بپردازند.‏
وی از ایران به عنوان کشور پیش رو منتخب سازمان جهانی بهداشت در مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر یادکرد و افزود: بر همین اساس، موضوع کنترل بیماری‌های غیر واگیر و برنامه‌ها و اقدامات ایران در این زمینه، در نشست جزیره کیش مطرح خواهد شد.
دکتر تکیان، با اشاره به اهمیت مسئله بیماری‌های غیر واگیر و سلامت روان افزود: 80 درصد از موارد زودرس ۵۵ میلیون مرگ و میر سالیانه در دنیا، متوجه بیماری‌های غیر واگیر است و در ايران نيز ۴ بیماری مهم قلبی و عروقی، سرطان ها، بیماری های مزمن تنفسی و دیابت علت ۸۱ درصد مرگ‌های زودرس هستند.
دبير علمي هفتمين نشست منطقه اي مجمع جهاني سلامت، بهداشت محيط و ‏بحران آب و آلودگي هوا را از دیگر موضوعات خواند و یادآور شد: كمبود يا بحران آب يكي از چالش هاي اصلي كشورهاي منطقه و بسياري از كشورهاي جهان است و هر سال 10 ميليون نفر در دنيا فقط به دليل آلودگي هوا جان خود را از دست مي دهند.
دکتر تكيان دستورهاي بعدي اين نشست را آموزش سلامت عنوان كرد و افزود: جمهوري اسلامي ايران از 34 سال پيش داراي ساختار ‏منحصر به فرد در حاكميت نظام سلامت است و از معدود كشورهاي دنيا است كه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي دارد.‏ این تجربه (ادغام نظام سلامت در ارائه خدمت) و چالش ها و فرصت های آن با حضور صاحب نظران ایران و سایر کشورها در نشست کیش مطرح خواهد شد.
دبير هفتمين نشست منطقه اي مجمع جهاني سلامت، از برگزاری 180 سخنراني توسط دانشمندان، صاحبنظران، سياستگذاران و افراد تاثيرگذار از كشورهاي دنيا خبر داد و تصریح کرد: تاكنون حضور 131 ميهمان خارجي از 43 كشور دنيا در اين نشست قطعي شده و 72 سخنرانی داخلي نيز توسط 69 نفر از دانشمندان حوزه سلامت کشور انجام مي شود.
وي افزود: 4 سخنراني جامع توسط وزراي بهداشت، معاونين وزراي بهداشت و افراد تاثيرگذار بين المللي و 29 پنل كه هر كدام 90 دقيقه به طول مي انجامد، در اين دور روز برگزار مي شود و در هر پنل بين 5 تا 7 نفر سخنراني مي كنند كه هر كدام يك رئيس ايراني و يك رئيس غيرايراني دارد. كميته علمي 432 نفر را از سراسر دنيا به عنوان سخنران شناسايي كرده که در نهایت 86 سخنران غیر ایرانی در نشست حضور خواهند داشت. براي اولين بار در مجمع جهاني سلامت، اولين نشست دانشجويي گروه پيمان M8 در كيش برگزار مي شود كه در اين نشست، 196 دانشجو از 21 كشور حضور و مشاركت دارند و اساسنامه مجمع دانشجويي M8 نيز به منظور تصویب در اجلاس مهرماه مجمع جهاني سلامت در برلين بحث و بررسي مي شود.
دكتر تكيان، تعداد افراد شركت كننده در نشست منطقه اي مجمع جهاني سلامت در كيش را 812 نفر عنوان كرد و افزود: در اين نشست 276 نفر از اعضاي هيات علمي، روسا و معاونين 41 دانشگاه علوم پزشكي كشور، 156 دانشجوي ايراني و 40 دانشجوي خارجي، 46 نفر از تيم اجرايي، 74 سخنران داخلي، 56 نفر ميهمان از ساير دانشگاه هاي غير علوم پزشكي و 37 نفر از كميته اجرايي مشاركت و حضور دارند.
دبير هفتمين نشست منطقه اي مجمع جهاني سلامت از حضور وزراي بهداشت ايران، افغانستان و قزاقستان به همراه چند تن از معاونين خود در اين نشست خبر داد و گفت: در حاشيه برگزاري نشست منطقه اي مجمع جهاني سلامت، شماره ويژه نشريه Lancet  در مورد جمهوري اسلامي ايران با حضور مقامات علمي و اجرايي كشور رونمايي مي شود و اين شماره به ايران در حال گذار اختصاص يافته است. همچنين در طول برگزاري نشست، از سه سند تروما، اخلاق و مبارزه با چاقي رونمايي مي شود.
وي افزود: به مناسبت بزرگداشت قربانيان سيل اخير در كشور، در حاشيه برگزاري هفتمین نشست منطقه اي مجمع جهاني سلامت در كيش، مسابقه دو نيمه ماراتن با حضور میهمانان داخلی و خارجي برگزار مي شود. همچنین صبحانه کاری دانشجویان با دانشمندان از سراسر جهان در روز دوم برگزار خواهد شد.

خبرنگار: نسیم قرائیان
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 86820
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان