• تاریخ انتشار : 1398/10/21 - 12:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 986
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گفت و گو با زهرا زندش دانشجوی دکتری تخصصی انفورماتیک پزشکی دانشکده پیراپزشکی

به بهانه دفاع از رساله زهرا زندش دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته انفورماتیک پزشکی دانشکده پیراپزشکی با او گفت و گو کردیم.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی، زهرا زندش دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته انفورماتیک پزشکی این دانشکده از رساله خود دفاع کرد، به این بهانه به گفت‌وگو با وی پرداختیم.

لطفاً در مورد سوابق تحصیلی خود توضیح دهید؟

در سال 1378 در مقطع کاردانی مدارک پزشکی وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شدم، سپس مقطع کارشناسی را هم در سال 1380 در همین دانشگاه ادامه دادم. تحصیلات کارشناسی ارشد خود را در سال 1383 در رشته مدیریت فناوری اطلاعات پزشکی در دانشگاه امیرکبیر به‌عنوان اولین ورودی‌های این رشته ادامه دادم و اولین نفری هستم که از رشته مدارک پزشکی در ایران وارد این رشته شدم و درنهایت به‌عنوان نهایی‌ترین مقطع تحصیلی در سال 1393 در مقطع PhD رشته انفورماتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران شروع به تحصیل کردم.

در خصوص سوابق کار خود توضیح دهید؟
در سال 1386 پس از پذیرفته شدن در آزمون استخدامی در دانشگاه علوم پزشکی تهران شروع بکار کردم در حال حاضر کارمند رسمی مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم.

در خصوص عنوان رساله خود و موضوع و روش انجام آن توضیح مختصر دهید؟

موضوع پایان‌نامه من طراحی معماری حفظ حریم خصوصی اطلاعات بیمار در فضای ابر عمومی است که در 2 مرحله صورت گرفته است در مرحله اول طراحی مدل مفهومی عناصر حفظ حریم خصوصی اطلاعات در ابر انجام شد و سپس در مرحله بعد طراحی معماری پیشنهادی بر مبنای مؤلفه‌های مدل مفهومی طراحی‌شده در مرحله اول انجام شد.
مدل مفهومی این کار دارای 5 محور اصلی و 17 زیر محور است و قابل‌استفاده در کلیه سناریوهای بهداشت و درمان است. معماری آن در قالب 4 لایه و 5 موجودیت طراحی‌شده است که برای هریک از لایه‌ها مکانیسم‌های امنیتی جداگانه‌ای در نظر گرفته‌شده است.

آیا مطالعه مشابهی در این زمینه در ایران انجام‌شده است؟

خیر هیچ کار مشابهی تاکنون در ایران در این زمینه انجام‌نشده است که به موضوع حریم خصوصی اطلاعات بیماران در ابر پرداخته باشد. موضوع امنیت ازجمله حیطه‌هایی است که قابلیت تعریف پروژه‌های کاربردی بسیاری در آن وجود دارد.

آیا مطالعه مشابهی در این زمینه در خارج از کشور انجام‌شده است؟

در بررسی‌های انجام‌شده مدل مفهومی طراحی‌شده در این پایان‌نامه اولین نمونه در سطح دنیا است و سعی بر آن شده که در معماری طراحی‌شده تا حد امکان همه جوانب در نظر گرفته‌شده است.

مهم‌ترین مانع انجام طرح خود را چه می‌دانید؟

محدودیت منابع جامعی که پوشش‌دهنده مباحث امنیت ابر و مسائل حوزه سلامت توأمان است.

نتیجه و دستاورد پژوهش خود را چه می‌دانید؟

خروجی‌های این پژوهش می‌تواند مبنای عملکرد کلیه سیستم‌ها و برنامه‌های کاربردی‌ای که در حوزه ابر سلامت طراحی می‌شوند قرار بگیرد. خود پروژه قابلیت مطرح‌شدن در قالب یک طرح ملی را دارد که البته نیازمند فراهم‌سازی بسترهای مناسب برای آن وجود دارد. لایه‌های معماری شامل دستگاه‌های اکتساب، بیمار، ارائه‌کننده‌های ابر و کاربران شامل متخصصین بهداشتی، درمانی و کاربران ثانویه است.

از کار شما چند مقاله تهیه‌شده است؟

در کل دوره دکتری 5 مقاله داشته‌ام که 4 مقاله مرتبط به پایان‌نامه و 1 مقاله مرتبط به دوره آموزشی بوده است. خروجی اصلی پایان‌نامه دریکی از معتبرترین ژورنال‌های حیطه انفورماتیک پزشکی به چاپ رسیده است. لازم به ذکر است فازهای مختلف پایان‌نامه قابلیت چاپ مقالات متعددی را دارد که هم‌اکنون در حال نگارش یکی دیگر از مقالاتم هستم.
دکتر مرجان قاضی سعیدی و دکتر محمد صیاد حقیقی اساتید راهنمای این پژوهش بودند. دکتر سینا مرعشی، دکتر شراره رستم نیاکان، دکتر رضا ربیعی و دکتر محمد حسام تدین، داوری آن را بر عهده داشتند.

خبرنگار و عکاس: الهام حق شناس


  • گروه خبری : دانشکده علوم پیراپزشکی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 96957
کلمات کلیدی
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس