• تاریخ انتشار : 1400/12/22 - 14:09
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1239
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

نشست مشترک هیئت‌رئیسه دانشگاه با روسا و مدیران پرستاری بیمارستان‌ها

دکتر قناعتی: باب انتقاد در دانشگاه گشوده است؛ نقد سازنده به انجام بهتر امور کمک می‌کند

در نشست مشترک هیئت رئیسه دانشگاه با روسا و مدیران پرستاری بیمارستان ها، گزارش تخت های بیمارستانی و چالش های اصلی بیمارستانها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ در تالار دارالفنون برگزار شد، حجت‌الاسلام سید مجید قریشی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، با اشاره به بخشی از نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر گفت: ایشان به مالک توصیه کردند با انسان‌های صادق، راست‌گو و با ورع در تعامل باشد و تأکید می‌کنند افرادی را که با آنان کار می‌کنی به‌گونه‌ای تربیت کن که از شما تمجید نکنند.
وی تملق‌گویی را از مهم‌ترین چالش‌های سازمان‌ها برشمرد و گفت: افراد متملق مانع رشد افراد صادق و باعث ایجاد تکبر در مسئولان می‌شوند.
حجت‌الاسلام قریشی با اشاره به بخش دیگری از توصیه‌های امیرالمؤمنین (ع) به مالک، تشویق و تنبیه را دو عامل مهم مدیریتی بیان کرد و گفت: برای ایجاد عدالت سازمانی لازم است این دو به‌موقع اجرا شوند و البته تمرکز بر تشویق بیشتر باشد. (مشروح سخنان)

 نقدسازنده موثر در پیشرفت دانشگاه
در ادامه دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، با قدردانی از تلاش‌های روسای بیمارستان‌ها که در این شرایط مسئولیت اداره این مراکز را برعهده گرفتند،  اقداماتی را که در این مدت در دانشگاه صورت گرفته تشریح کرد و گفت: در ابتدا تمرکز اصلی، در زمینه واکسیناسیون بود که در دوز اول با در نظر گرفتن جمعیت تحت پوشش و افرادی که فراتر از این ظرفیت به  مجموعه دانشگاه مراجعه کردند، بیش از 100 درصد  و در دوز دوم بیش از 80 درصد پوشش واکسیناسیون داشتیم.
وی از انتشار مجموعه گایدلاین برنامه‌ای دانشگاه خبر داد و گفت: براساس برنامه عملیاتی دانشگاه، برنامه هریک از مراکز زیرمجموعه تدوین‌شده که پس از نوروز در قالب مجموعه گایدلاین برنامه‌ای دانشگاه منتشر و در اختیار تمامی واحدها قرار می‌گیرد.
دکتر قناعتی با ارزیابی مثبت خود، از خدماتی که در بازدیدهای سرزده از تمامی بیمارستان‌ها، شاهد ارائه آن بوده و قدردانی از تلاش‌هایی که در این مراکز صورت می گیرد گفت: پروژه‌های مهدی کلینیک و بیمارستان 540 تخت انستیتو کانسر پیشرفت خوبی دارند.  اصلاحاتی در بوفه بیمارستان امام خمینی صورت گرفت و به‌جای آن فروشگاه معتبری در این مرکز دایر شد.
رئیس دانشگاه بابیان اینکه در این مدت اقدامات خوبی در عرصه‌های آموزشی، پژوهشی، درمانی، پشتیبانی، دانشجویی و روابط عمومی دانشگاه صورت گرفته است افزود: در حوزه دانشجویی پروژه‌های متعددی در حال انجام است که یکی از آن‌ها ساخت خوابگاهی با ظرفیت 2 هزار 500 دانشجو است.
وی با اشاره به راه‌اندازی شهر علم شهید سلیمانی با ظرفیت بیش از هزار استارتاپ گفت: پیگیری پروژه مرکز بین‌المللی علوم اعصاب، حمایت از تکنولوژی‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی، توسعه فعالیت‌های بین‌المللی، تقویت علوم پایه و نوسازی فضای فیزیکی دانشگاه از دیگر برنامه‌هایی است که در دستور کار قرار دارد.
دکتر قناعتی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر رویکرد عدالت محوری در تمامی فعالیت‌های دانشگاه گفت: یکی از این مصادیق، عدالت در تخصیص بودجه‌های پژوهشی است تا پژوهش‌های هدفمند و نافع  در دانشگاه افزایش یابد.
رئیس دانشگاه، بر لزوم حضور دانشجویان پزشکی و کارورزان در بخش‌های بالینی تأکید کرد و گفت: در اموزش به گونه ای برنامه ریزی شده که استاجرها و انترن ها به‌جای سرگردانی در بیمارستان‌ها، به‌طور بهینه آموزش ببینند و با کسب مسئولیت بیشتر، در آینده نقش خود را به‌خوبی ایفا کنند.
دکتر قناعتی با تأکید بر توسعه فرهنگی دانشگاه گفت: فعالیت‌های فرهنگی، رسالتی است که تمامی کارکنان دانشگاه در سطوح مختلف آن را برعهده دارند.  اغلب الگوهای بزرگ دینی و اخلاقی بدون ایجاد ساختار تشکیلاتی، تأثیرگذار بوده‌اند و بیشترین دستاوردهای فرهنگی نیز در قالب NGO ها به‌دست‌آمده است. نمونه این الگوهای اخلاقی در دانشگاه، مرحوم استاد یلدا بودند که تأثیرگذاری بسیاری داشتند.
رئیس دانشگاه با اشاره به اقدامات خوبی که در عرصه پرستاری در دانشکده پرستاری و مامایی درحال انجام است گفت: کادر پرستاری دانشگاه در خط مقدم دوران سخت کووید و پزشکان در بخش‌های مرتبط،جانانه کارکردند که جادارد از تلاش‌های آنان قدردانی کنم.
دکتر قناعتی در توضیح رویکرد دانشگاه در اجرای احکام بازنشستگی گفت: فرایند بازنشستگی در دانشگاه براساس برنامه مدون و مشخصی انجام می‌شود. به‌طورکلی سه معیار اصلی میزان نقش‌آفرینی اساتید در بیمارستان، توجه به سوابق اخلاقی مانند ارجاع نشدن بیمار به خارج از بیمارستان و دریافت نکردن وجه غیرقانونی و همچنین التزام به قوانین جمهوری اسلامی را ملاک تصمیم گیری قرار می‌دهیم.
رئیس دانشگاه در پایان سخنان خود، بابیان اینکه در این عرصه باب انتقاد گشوده است افزود: با انعکاس نقدهای خود ما را در انجام درست امور یاری کنید.

تشریح وضعیت تخت های بیمارستانی
در ادامه دکتر سعید ناطقی معاون درمان دانشگاه، شمار تخت‌ها و پزشکان بیمارستان‌ها را در گروه‌های مختلف بررسی کرد و گفت: این آمار ملاک روشنی برای تعیین نیاز بیمارستان‌ها به افزایش تخت و نیروی انسانی است.
دکتر ناطقی با اشاره به افزایش تخت‌های بیمارستانی دانشگاه گفت: برای رشد متوازن لازم است 3 هزار تخت جدید به بخش‌هایی که نیاز به افزایش ظرفیت دارند اختصاص پیدا کند.
معاون درمان دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با تشریح چالش های هریک از بیمارستان‌ها، درباره برنامه های دانشگاه در رفع این کاستی ها،  توضیح داد.

در ادامه هریک از روسای بیمارستان‌ها، مدیران پرستاری و اعضای هیئت‌رئیسه، دیدگاه خود را بیان کردند.

ضرورت توجه همه‌جانبه به فعالیت بیمارستان‌ها
 دکتر احمدرضا جمشیدیان رئیس بیمارستان شریعتی، حضور اساتید پیشکسوت در کنار اساتید جوان را ضروری دانست و گفت: در بازنشستگی‌ها،  تمامی ابعاد عملکردی اساتید در حوزه آموزشی، پژوهشی و درمان ملاک تصمیم‌گیری قرار دهیم.
دکتر شاهین آخوندزاده رئیس بیمارستان روزبه، بابیان اینکه اساتید با حضور در بیمارستان‌ها می‌توانند عملکرد آموزشی و پژوهشی و درمانی داشته باشند گفت: در کنار ساعت کاری، مقدار کارانه نیز نشان‌دهنده میزان عملکرد پزشکان است.
دکتر علی واشقانی فراهانی رئیس مرکز قلب تهران، بابیان اینکه پزشکان مرکز قلب با بیشترین ساعات حضور در بیمارستان، بالاترین بهره‌وری را دارند گفت: برای رعایت عدالت، باید حقوق این عزیزان را که با تمام وجود تلاش می‌کنند درنظر بگیریم.  
دکتر محمد طالب پور رئیس بیمارستان سینا، با یادآوری تفاوت نگاه ستادی با میدانی در ارزیابی عملکرد بیمارستان‌ها گفت: بسیاری از مسائل ناگفتنی در بیمارستان‌ها وجود دارد که در عملکرد اساتید و کادر پرستاری تأثیرگذار است لذا در تصمیم‌گیری‌ها لازم به این مسائل نیز توجه شود.
دکتر مهدی خداپرست رئیس بیمارستان فارابی، بابیان اینکه تصمیمات دانشگاه، نه‌تنها در تقابل اساتید نیست بلکه به پیشرفت بیمارستان‌ها کمک می‌کند افزود: لازم است فضای فیزیکی بیمارستان‌ها و نحوه پرداخت‌ها نیز اصلاح شود.
دکتر علی دهقان سرپرست مجتمع بیمارستانی امام خمینی، بابیان اینکه تحقق ایده‌های نو نیاز به پذیرش تغییر دارد افزود: این نگاه که بار درمانی بیمارستان‌ها به آموزش و پژوهش صدمه می‌زند باید اصلاح شود چراکه درمان زمینه آموزش و پژوهش بهتر را فراهم می‌کند.
دکتر سعید رضا جمالی مقدم رئیس بیمارستان ضیائیان، ابلاغ‌های صادرشده را نشان‌دهنده عدالت محوری در دانشگاه دانست و گفت: این گزارش نشان می‌دهد تمامی مسائل بیمارستان‌ها، در دانشگاه موردتوجه قرار دارد. 

دکتر حمیدرضا حکمت رئیس بیمارستان بهارلو، بر شایسته‌سالاری و به‌کارگیری افراد توانمند، توزیع مناسب اعضای هیئت‌علمی در بیمارستان‌ها، توجه به‌تمامی ابعاد آموزشی، پژوهشی و درمانی اعضای هیئت‌علمی و حمایت از خدمات بخش مسمومیت بیمارستان بهارلو تأکید کرد.
دکتر ابوالفضل زنده‌دل رئیس بیمارستان رازی، تداوم حضور اساتید کارآزموده را در ارتقا آموزش مؤثر دانست و گفت: رازی قطب بیماری‌های پوستی است و برای حفظ این جایگاه لازم است موردتوجه قرار گیرد.

تأکید بر حمایت اعضای هیئت‌رئیسه از بیمارستان‌ها
دکتر محمدتقی بیگ محمدی، رئیس دانشکده پزشکی، اداره بیمارستان را دشوارترین مسئولیت در دانشگاه دانست و گفت: اگرچه ارزشیابی محیطی تکلیف ستادی است ولی باید مجموعه عملکرد بیمارستان‌ها موردتوجه قرار گیرد. ما هم در ستاد دانشگاه وظیفه خود می‌دانیم از فعالیت‌های بیمارستان‌ها حمایت کنیم.
دکتر فرشاد علامه معاون آموزشی دانشگاه، با مقایسه شاخص‌های حوزه درمان و آموزش گفت: برای ارزیابی دقیق، باید تمامی فعالیت‌های بیمارستان‌ها را در نظر بگیریم. شاخص‌ها و فعالیت‌های حوزه درمان معمولاً زودبازده‌تر از حوزه آموزش است. در معاونت آموزش نیز درحال احصا شاخص‌های کیفی هستیم.
دکتر ابوالفضل ذاکریان معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، با تأکید براینکه دانشگاه به فکر همکاران پرستار است گفت: تعرفه خدمات پرستاری در وزارتخانه درحال بررسی است. درحال تهیه نقشه راه‌اندازی مهدکودک در اطراف دانشگاه هستیم. همچنین نیاز بیمارستان‌ها به تأمین نیروی پرستاری، آموزش کمک بهیاران براساس نیاز هر بخش و خلاصه‌سازی و بازنگری  فرم‌های بیمارستانی در دستور کار قرار دارد.

ضرورت توجه به تأمین رفاه بیشتر پرستاران
سیمین رنجبران مدیر پرستاری دانشگاه، بابیان اینکه تسهیل فرآیندها، نتیجه تغییرپذیری است گفت: جذب نیروهای کمک پرستار در حال انجام و در مرحله بررسی مدارک متقاضیان است. 
مهین سعیدی مدیر پرستاری بیمارستان شریعتی نیز با تأکید بر نیاز بیمارستان‌ها به تأمین نیروی پرستار و کمک بهیار و همچنین توجه بیشتر به رفاه پرستاران گفت: بار روانی حوادث مختلف مانند کووید و.... بر دوش پرستاران است که اغلب آنان خانم و دارای شرایط خاص هستند بنابراین لازم است با اقداماتی مانند ایجاد مهدکودک و درنظرگرفتن سرویس رفت‌وآمد روحیه آنان را تقویت کنیم.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,ماه نمای دانشگاه ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 209800
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

2 نظر برای این مقاله وجود دارد

رضوان مختاری

رضوان مختاری

00/12/23 - 11:29

عرض سلام وادب برای اینکه باتلاشهای بی وقفه وخستگی ناپذیر جهت ارتقا این مجموعه واشاعه علم ومعرفت همت گماردید به رسم ادب واخلاص به شما خسته نباشید وخدا قوت عرض نموده موفقیت روز افزون قرین لحظه های نابتان باد. سال خوبی در بیش رو داشته باشید....

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
دکتر کامران یزدانی
00/12/23 - 13:15

سلام و عرض ادب خدمت استاد گرامی جناب اقای دکتر قناعتی گرامی خواهشمندم دستور بفرمایید پارکینگی برای خودروها، به شکلی که در شان اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران باشد، ساخته شود؛ واقعا وضعیت تاسف برانگیزی است هر روز درگیر این موضوع بودن. ارادتمند یزدانی، عضو هیات علمی گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *