دکتر محمودرضا اشرفی: درمان با سلول های بنیادی برای بیماران فلج مغزی کمک‌کننده است

معاون تحقیقات و فن آوری مرکز طبی کودکان دانشگاه گفت: امیدواریم پروژه ژن‌درمانی به روش کارتی سل در مرکز طبی کودکان صورت پذیرد .

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محمودرضا اشرفی معاون تحقیقات و فناوری مرکز طبی کودکان دانشگاه در حاشیه آیین رونمایی از گام نخست پروژه درمانی کودکان مبتلا به سرطان خون گفت: امیدوارم در مرکز طبی کودکان به‌عنوان یک قطب علمی کارهای جدید مانند سل تراپی، سلول درمانی و ژن‌درمانی شروع و ادامه پیدا کند.
معاون تحقیقات و فنآوری مرکز طبی کودکان دانشگاه با بیان اینکه مرکز طبی کودکان به عنوان یک قطب علمی کودکان کشور محسوب می‌شود افزود: از وظایف این مرکز انجام کارهای جدیدی است که در علم طب می‌تواند کارساز باشد.
وی اظهار کرد: درمان بیماران «لوکمی به روش کارتی سل تراپی» که توسط دکتر حمیدیه برای نخستین‌بار در این مرکز انجام شد یکی از افتخارات ما محسوب می‌شود و امیدواریم که این پروسۀ ژن‌درمانی که علم جدیدی است در دنیا، در زمینة طب کودکان تو مرکز طبی آغاز شود.
دکتر اشرفی افزود: ما برای ادامه این مسیر به دنبال کسب مجوز برای تزریق ژن‌درمانی بیماران “ SMA”در مرکز طبی هستیم.
معاون تحقیقات و فن آوری طبی کودکان گفت: این مرکز جایگاه مناسبی برای انجام تحقیقات پایه‌ای در زمینة ژن‌درمانی است.
وی با اشاره به اینکه سل تراپی یک علم بومی کشور است گفت: انجام پروژه‌های سلول درمانی که دارای سابقه چندساله است را با شرکت‌های دانش‌بنیان جهاد دانشگاهی مثل "شرکت بن یاخته‌های رویان "یا "شرکت سل تک فارمد" بزرگ‌ترین شرکت تولید سلول بنیادی در خاورمیانه هستند، طرح‌هایی را انجام داده‌ایم که مهم‌ترین آن‌ها تزریق سلول بنیادی به بیماران فلج مغزی بود.
معاون پژوهشی گروه کودکان گفت: حدود چهارصد تزریق در اولین طرح تزریقی در مرکز طبی کودکان با موفقیت انجام شد که خوشبختانه هیچ‌گونه عارضه‌ای ایجاد نکرد و این از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود، این تزریق اینتراتکال و داخل فضای مایع مغزی نخاعی انجام شد که در داخل کشور جالب بود و این اعتماد را در ما ایجاد کرد تا به‌واسطه مجوز کمیته اخلاق این کار را شروع کنیم.
وی در ادامه افزود: نخستین‌بار این تزریق در مرکز طبی کودکان از سلول مزانشمی مشتق از بندناف در کشور استفاده شد و درحال حاضر این سلول به طور مرسوم در حال استفاده است.
فوق‌تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت: در نظر داریم پس از کسب مجوز از معاونت غذا و دارو، طرح دوم را زیر نظر آن معاونت، سلول درمانی را در بیماران فلج مغزی(CP) که طرح سه بار تزریق به‌صورت رایگان در بیماران با حمایت شرکت‌های اسپانسر را شروع کنیم که اگر این طرح مورد تائید واقع شود منجر به تولید محصولی به نام بارتوسل می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: این طرح تزریقی روش کمک درمانی برای بیماران فلج مغزی، در کنار درمان‌های توان‌بخشی است، برای بیماری‌ای که تا الان درمانی برای آن وجود نداشته است.
مرکز طبی کودکان به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین بیمارستان‌های اطفال کشور که در زمینة طب کودکان جدیدترین علوم و خدمات در زمینه آموزشی، پژوهشی و درمانی را ارائه می‌دهد و نیاز به مساعدت وزارت بهداشت و دانشگاه برای انجام طرح‌های علمی است.  

فوزیه بیک پور
تهیه کننده:

فوزیه بیک پور

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

محمد یوسفی

محمد یوسفی

02/11/06 - 21:50

خیلی خیلی عالی

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *