• تاریخ انتشار : 1398/09/30 - 12:02
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1114
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

معرفی کتاب

اطلس پیمایش عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر در ایران

به‌تازگی موسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران کتاب «اطلس پیمایش عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر در ایران» را چاپ و منتشر کرد.

موسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران کتاب (اطلس پیمایش عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر در ایران) را با مشارکت مرکز تحقیقات بیماری‌های غیر واگیر پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاونت بهداشت واحد بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت منتشرکرد. 
بدون شک مطالعه «بررسی عوامل خطر بیماری‌های غیر واگیر» یکی از ارزشمندترین منابع اطلاعاتی درزمینهٔ شیوع عوامل خطر مختلف این حوزه است. طراحی این مطالعه به‌وسیله سازمان جهانی بهداشت صورت گرفته است و با عنوان استپس نیز شناخته می‌شود. 
درواقع نام این مطالعه اشاره به سه‌گام اصلی آن دارد؛ این گام‌ها شامل تکمیل پرسشنامه، انجام آنتروپومتری و انجام سنجش‌های بیوشیمیایی است.
تاکنون 7 مرحله از این مطالعه در سال‌های 1383، 1385، 1386، 1387، 1388، 1390 و 1395 در کشور انجام‌گرفته است. در محتوی پیش رو تلاش شده است که عمده اطلاعات فاز آخر این مطالعه یعنی سال 1395 و به تفکیک گام‌های بیان‌شده آورده شود.
در ابتدای هر قسمت از این محتوی، ابتدا متغیرهای موردبررسی و شیوه محاسبه شاخص‌ها تعریف‌شده است. سپس اطلاعات کشوری به تفکیک گروه‌های سنی، جنسی، پنجک های اقتصادی و منطقه محل سکونت (شهری و روستایی) ذکر گردیده و درنهایت اطلاعات استانی به تفکیک جنسیت در قالب جدول و نقشه آورده شده است. تمامی مقادیر ارائه‌شده به‌صورت تمام سنین (all ages) به همراه فاصله اطمینان 95 درصد آورده شده است تا بتوان استنباط دقیق‌تری در خصوص وضعیت شاخص‌های موردبررسی داشت.
برای گزارش اطلاعات از تحلیل پیمایشی (survey analysis) استفاده‌شده است. در این راستا وزن نمونه‌گیری مختص هر استان؛ وزن نمونه‌گیری در هر استان؛ وزن ناشی از ناپاسخی فرد؛ وزن ناشی از ناپاسخی در پرسشنامه؛ وزن ناشی از ناپاسخی در سنجش‌های جسمانی؛ وزن ناشی از ناپاسخی در آزمایشگاه و وزن ناشی از حذف افراد در گروه‌های سنی و جنسی مشترک در نظر گرفته شد که جزییات این وزن‌ها در مجموعه پروتکل‌های این پیمایش به‌تفصیل ذکرشده است.
همچنین محاسبه پنج کهای اقتصادی با استفاده از روش تحلیل مؤلفه اصلی (PCA) انجام‌شده است.
توضیح اینکه گام سنجش‌های بیوشیمیایی تنها برای افراد بالای 25 سال انجام‌گرفته است؛ بنابراین در طبقه‌بندی سنی ارائه نتایج ردیف مربوط به گروه سنی 18 تا 24 سال فاقد اطلاعات است.
برای دریافت گزارش اینجا کلیک کنید.
 
 
  • گروه خبری : گروه های مطالب,ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 96036
الهام علی
تهیه کننده:

الهام علی

تنظیمات قالب