• تاریخ انتشار : 1401/04/05 - 13:51
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1408
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه برگزار شد

دکتر قناعتی: دانشگاه برای کمک به افزایش نرخ فرزندآوری آماده است

در دومین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه، بر ضرورت ترویج فرهنگ فرزند آوری تاکید و گزارش اقدامات کمیته های تخصصی تشکیل شده ذیل این قرارگاه که با هدف کمک به افزایش نرخ فرزندآوری طراحی و مصوب شده، اعلام شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که یکشنبه 5 تیرماه 1401 در سالن حکیم برگزار شد، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، با اشاره به کاهش نرخ فرزند آوری ، آن را تهدیدی جدی برای آینده کشور خواند و گفت: متاسفانه نسل و جمعیت ایران مورد آسیب جدی قرار گرفته و دانشگاه باید در این زمینه تمام تلاش خود را به کار گیرد.
وی مسکن و اشتغال را دو فاکتور مهم در فرزندآوری عنوان کرد و گفت: اگر چه اصلاح هیچ کدام از این دو فاکتور در حیطه اختیارات دانشگاه نیست، اما تلاش خود را برای فرهنگ سازی و بهبود شرایطی که درحوزه اختیارات و دانشگاه قرار دارد، خواهیم کرد.
رئیس دانشگاه، در ادامه بر ترویج فرهنگ فرزند آوری، تسهیل روند درمان ناباروری و تشویق جوانان و دانشجویان به امر ازدواج تاکید کرد.

ضرورت فرهنگ سازی برای فرزندآوری
 دکتر علیرضا اولیایی منش، معاون بهداشت دانشگاه و دبیرقرارگاه جوانی جمعیت، از تشکیل کمیته های تخصصی بهداشت، درمان و مراقبت، علمی ،فرهنگی، پشتیبانی، امور حقوقی، بیمه  و روابط عمومی در ذیل این قرارگاه خبر داد و گفت: شرح وظایف اعضای قرارگاه تدوین و به هر کدام از کمیته ها ابلاغ شده است. کمیته ها نیز موظف هستند متناظر با سیاست های ابلاغی، اقدامات و برنامه های عملیاتی خود را اعلام کنند.
وی افزود: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، برنامه های عملیاتی خود را در این زمینه پیش از دانشگاه های دیگر آغاز کرده است و اکنون از لحاظ زیر ساختی نسبت به مراکز دیگر عقب نیست.
معاون بهداشت دانشگاه، با بیان اینکه "بسیاری از مشکلات در حوزه فرزند آوری جنبه فرهنگی دارد و معطوف به منابع مالی نیست" خاطر نشان کرد: در دوره ای قرار گرفته ایم که ازدواج، امری دشوار شده است و بر اساس آمارهای موجود، ازدواج در شمال شهر بیش از جنوب شهر کاهش یافته است. این مسئله نشان می دهد که برخی از فاکتورهای ازدواج و فرزند آوری، خارج ازحوزه مسائل و مشکلات مالی است.
دکتر اولیایی منش، از روسای کمیته های تخصصی درخواست کرد   برنامه های عملیاتی  را اولویت بندی نموده و در 2 حیطه مصوبات قابل اجرا بدون نیاز به اعتبارات و مصوبات منوط به تامین منابع مالی تقسیم بندی کنند و یادآور شد تدوین برنامه عملیاتی سالانه متناظر با سیاست های ابلاغی و متناسب با زیست بوم دانشگاه در نظر گرفته شود.
وی در پایان ضمن قدردانی از عملکرد کمیته های مختلف، گفت: فعالیت های این دوره کوتاه نشان داد که اقدامات زیادی می توان در جهت اصلاح نرخ فرزندآوری در کشور انجام داد.
در ادامه هر کدام از کمیته ها به ارائه گزارش کوتاهی از اقدامات و برنامه های خود پرداختند.

جمعیت هر کشور؛ قدرت آن کشور است
حجت‌الاسلام‌والمسلمین میرمجید سیدقریشی، مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز در این جلسه از اعضای قرارگاه خواست تا به این مسئله به عنوان یک وظیفه سازمانی نگاه نکنند و تاکید کرد: جمعیت هر کشور، قدرت آن کشور محسوب می شود و باید فضاسازی لازم در جهت تعیین اولویت ها به سمت فرزندآوری صورت گیرد.
وی اولویت بندی برنامه ها و اجرای فعالیت های موثرتر را ضروری خواند و گفت: راه اندازی مهدکودک می تواند برای کارکنان و خانواده ها آسایش و راحتی خیال ایجاد کند. لذا اقدامات ما باید احساس دستگیری و کمک به خانواده ها را منتقل نماید. همچنین برای پیوند میان کارکنان مجرد در سازمان پیش قدم باشید.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، بر ضرورت تبلیغ بر بیلبوردهای مختلف و معرفی آثار سوء کاهش جمعیت تاکید کرد و گفت: مردم باید احساس کنند که وضعیت کنونی، خطرناک است و باید برای آن در سطح وسیع فرهنگ سازی کرد.
دکتر ذاکریان، معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، در پایان نشست، از راه اندازی مهد کودک دانشگاه تا دو ماه آینده خبر داد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 214547
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

بی نام

بی نام

01/04/07 - 09:58

با سلام خدمت همگی همکاران محترم من خودم با وجود 37 سال سن و تاهل هنوزی فرزندی ندارم علت هم فقط کم بودن مرخصی زایمان میباشد اینکه 9 ماه است و حقوق هم خیلی کاهش میابد تا امروز ترجیح دادم که فرزند نداشته باشم هرچند که خیلی دوست دارم.بله . صرف تبلیغات کافی نست فکری به حال تسهیلات و رفاه مادر و کودک هم باید کرد

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب