برگزاری امتحان مدیریت زخم در معاونت درمان
به گفته کارشناس مسئول کنترل عفونت دوره چهل ساعته مدیریت زخم برای بیمارستان های منتخب دانشگاهی در سال گذشته برگزار شده بود و امتحان نهائی آن در پنجم اردیبهشت 1401 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، امتحان مدیریت زخم در روز دوشنبه پنجم اردیبهشت 1401 در معاونت درمان برگزار شد.
مهناز هادی پور، کارشناس مسئول کنترل عفونت در خصوص برگزاری کلاس های مدیریت زخم ابراز کرد: امروزه شیوع عفونت های بیمارستانی به عنوان دغدغه ای جهانی مطرح می شود. همواره بسیاری از صاحب نظران، سیاستگذاران و پرسنل بهداشتی، درمانی در تلاش برای کنترل آن هستند؛ چرا که باعث تحمیل هزینه های بسیار سنگین به بیماران و نظام سلامت می شود. برای پیشگیری اولیه مواردی از قبیل آموزش بهداشت فردی به کادر درمان، ترخیص سریع تر و استفاده از آنتی بیوتیک ها و ترکیبات دارای خواص ضدمیکروبی مطرح می شود. آنتی بیوتیک ها اگرچه انقلابی در درمان بیماری های میکروبی به پا کرده اند، ولی مشکلاتی شامل مقاومت روزافزون باکتری ها و طولانی بودن دوره مصرف آن ها و هزینه بر بودن تهیه این دسته دارویی وجود دارد.
وی ادامه داد: آموزش چگونگی مدیریت زخم باعث کاهش آسیب به بافت و پیشگیری از عفونت های بیمارستانی و دارای کاربرد موثرتر، آسیب و عوارض کمتر و در نتیجه موجب کاهش عفونت های بیمارستانی و پیشگیری از آمپوته شدن می شود. زخم بستر یکی از مشکلات رایج بیمارستان ها به ویژه در بخش های بستری با اقامت طولانی و بخش مراقبت های ویژه ICU می باشد که هزینه ها و عوارض زیادی را برای بیمار و نظام سلامت ایجاد می کند. لذا به پرستاران آموزش داده شد که با مدیریت مناسب زخم بتوانند از بستری شدن طولانی مدت و از مبتلا شدن به عفونت بیمارستانی جلوگیری کنند.
هادی پور گفت: دوره چهل ساعته مدیریت زخم برای بیمارستان های منتخب دانشگاهی در سال گذشته تخصیص داده شده بود و امتحان نهائی آن، پنجم اردیبهشت 1401 برگزار شد. از این پس گروه هایی در بیمارستان ها برای درمان زخم، با نظارت معاونت درمان فعال خواهند شد.
نظر دهید