• تاریخ انتشار : 1396/08/30 - 14:11
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 780
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری جلسه موربیدیتی در بیمارستان امیرالمونین

کمیته بیمارستانی بررسی تهدیدات مادر باردار پرخطر با حضور کارشناسان معاونت درمان دانشگاه در بیمارستان امیرالمونین برگزار شد.

گالری عکس

در پی گزارش تهدید به مرگ مادر باردار پرخطر در بیمارستان امیرالمونین که خوشبختانه با همکاری معاونت درمان و ستاد هدایت دانشگاه و همچنین تلاش دلسوزانه پزشکان مسئول منتج به نجات جان وی شد،کمیته بیمارستانی بررسی علل موثر در این پرونده با حضور رییس بیمارستان، کارشناسان اداره سلامت مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان وپزشکان مربوطه روز سه شنبه 23 آبان 96 در بیمارستان امیرالمونین برگزار شد.
نظری کارشناس مسئول اداره سلامت مادر، نوزاد و مامایی معاونت درمان در این خصوص گفت: ما در طول سال های اخیر از برگزاری این کمیته ها نتایج خوبی گرفتیم که منجر به کاهش خطرات در مرگ مادر پرخطر شده است. البته به دلیل پراکندگی جغرافیایی مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران سرعت دسترسی به موقع در این شرایط، کمی با اشکال مواجه می شود که خوشبختانه با توجه به متمرکز بودن ستاد هدایت سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی و تعریف استاد معین این مسئله پوشش یافته است.
وی با تاکید بر این که مادر پر خطر باید سریعا توسط مراکز به ستاد هدایت دانشگاه اطلاع داده شود گفت: وظیفه هماهنگی در ارجاع بیماران به عهده ستاد هدایت دانشگاه است و اگر مراکز در ارجاع بیمار با هر مشکلی مواجه شود،ما در معاونت درمان دانشگاه ورود می کنیم. همچنین با توجه به این پرونده و مشکل قلبی و عروقی پیش آمده برای مادر باردار در حین زایمان ادامه داد: بر طبق گایدلاین کشوری وزات متبوع تمامی مادران باردار در طول مدت بارداری باید توسط پزشک قلب و عروق مورد بررسی پزشکی قرار بگیرند تا در صورت مشاهده موارد مشکوک بیمار تحت نظر باشد.
این نماینده معاونت درمان بر مستندسازی دقیق و صحیح پرونده های بیماران توسط پزشکان معالج تاکید کرد.همچنین در خصوص دستورات پزشکی تلفنی پزشکان افزود: بر اساس دستورالعمل کشوری در مورد مادر پرخطر دستور تلفنی پزشک باید ظرف مدت 20 تا 30 دقیقه توسط پزشک ثبت و تایید شود.
در ادامه دکتر رامزی در خصوص این پرونده گفت: بیمارستان امیرالمونین یک بیمارستان دانشگاهی است و در رشته زنان همه کارها توسط متخصصین انجام می شود و  به همین علت در دو سال اخیر اصلا مورتالیتی نداشتیم. و در حال حاضر هم پوشش خوبی به بیماران ارجاعی از مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) می دهیم.البته در حال حاضر مشکل عدم پوشش بیمه ای دفترچه های سلامت را داریم.
در پایان دکتر سرابندی رییس بیمارستان امیرالمونین در این خصوص گفت:در این نشست سعی بر این است تا نقاط ضعف بررسی شده و برای رفع آن ها راهکارهای اجرایی را بیابیم تا در هنگام بروز حوادث مشابه هماهنگی لازم و به موقع با مراکز مورد نظر انجام شد لذا در گام اول باید یک فرد هماهنگ کننده در بیمارستان برای این منظور تعریف شود تا در مواقع بحران پزشک معالج نگران هماهنگی نباشد و تنها به درمان و کنترل علایم بیمار بپردازد.
وی ضمن تشکر از همکاری کارشناسان معاونت درمان افزود: من خدا را شاکرم که امکاناتی که در این مرکز فراهم کردیم و همکاری تیم درمان مستقر در بیمارستان منجر به حفظ جان بیمار شد. این موضوع که می توان در چنین مواقعی از استاد معین که در ستاد هدایت دانشگاه بهره برد بسیار خوب و کمک کننده است. دکتر سرابنده بر مستندسازی دقیق پرونده های پزشکی توسط پزشکان این مرکز تاکید کرد.
عکس و خبر: باهو

  • گروه خبری : معاونت درمان
  • کد خبر : 72412
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تنظیمات قالب