• تاریخ انتشار : 1403/10/16 - 13:47
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 52
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نهمین کارگاه آموزشی فرهنگی از سری کارگاه های سراسری ویژه اساتید مشاور دانشگاه های علوم پزشکی کشور

نقش کلیدی اساتید مشاور در ایجاد راهبردهای پایدار و طولانی‌مدت و حمایت روانی از دانشجویان

در نهمین کارگاه آموزشی فرهنگی که با همکاری مدیریت دانشجویان شاهد و ایثارگر ، بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ و اداره کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به صورت حضوری ویژه اساتید مشاور دانشگاه علوم پزشکی تهران و وبیناری ویژه اساتیدمشاور سایر دانشگاه های علوم پزشکی در سطح کشور برگزار شد و پیرامون مبحث راهبردهای طولانی مدت حمایت روانی از دانشجویان باهم به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.

 به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران مدیریت دانشجویان شاهد و ایثارگر، ششمین کارگاه آموزشی ویژه اساتید مشاور دانشگاه های علوم پزشکی کشور در سال 1403 و در مجموع از سال گذشته تاکنون نهمین کارگاه، با همت مدیریت دانشجویان شاهد و ایثارگر، بنیاد شهید و امورایثارگران تهران بزرگ و اداره کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی، در 15 دی ماه با حضور پرشور جمعی از اساتید مشاور قریب به 60 نفر در سالن حکیم ستاد مرکزی و نیز حدود 93 استاد مشاور از سایر دانشگاه ها در فضای مجازی اسکای روم، با احتساب امتیاز فرهنگی برگزار شد.
در این کارگاه دکتر سید طه یحیوی عضو هیئت علمی و استاد گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به نقش کلیدی و اساسی اساتید مشاور در حمایت روانی از دانشجویان به ویژه در گروه های علوم پزشکی اشاره و گفت معلم و استاد مانند پرودگار متعال می توانند نقش مهمی در پرورش، تعیین مسیر صحیح علمی و موفقیت دانشجویان در زندگی شخصی و حرفه ای آنها درزمان تحصیل و آینده شغلی داشته و ایفا کنند. ایشان با سوالاتی نظیر میزان اهمیت موضوع حمایت از دانشجویان، نقش اساتید در شکل‌دهی مسیر حرفه‌ای، علمی و شخصیتی دانشجویان، تأثیر حمایت اساتید بر دانشجویان و اهمیت ایجاد راهبردهای پایدار و طولانی‌مدت، مبحث را آغاز کرد.
 وی در ادامه افزود، حمایت از دانشجویان یکی از ارکان اصلی موفقیت دانشگاه ها می باشد و این حمایت موجب افزایش بهره وری و کاهش معضلات می شود. ایشان همچنین نکاتی را در خصوص اهمیت حمایت بلندمدت از دانشجویان و تأثیرات مثبت آن بر دانشجویان و جامعه دانشگاهی و علمی ، بیان کرد. هرچند این فرآیند انرژی بر بوده و در طولانی مدت تأثیر خود را خواهد گذاشت و موجب کشف و پرورش استعدادهای نهفته دانشجویان خواهد شد.
وی عوامل مهم دیگری همانند ایجاد و حفظ رابطه سازنده و موثر استاد شاگردی و ایجاد فضای امن و قابل اعتماد، شناسایی علائم استرس یا اضطراب و یاری به دانشجو در مقابله با آن، ارائه بازخورد مثبت و سازنده، برگزاری جلسات ملاقات و مشاوره منظم، تشویق به ایجاد تعادل بین زندگی شخصی و تحصیلی، ایجاد حس تعلق و حمایت گروهی، تشویق به پذیرش شکست‌ها و کمبودهای خود و حمایت شغلی و حرفه ای را از راهبردهای حمایتی در جهت ارتقای سلامت روان دانشجویان برشمرد.
وی اذعان داشت اساتید الگوهای خودآگاه و ناخودآگاه دانشجویانشان هستند، اساتید باید با رفتار و برخورد خود، الگوی مناسبی از مدیریت استرس و تعادل روانی باشند. دانشجویان آن طوری نمی شوند که ما می خواهیم آن طوری می شوند که ما هستیم. لذا نباید از توجه به سلامت روان اساتید نیز غافل شد. 
ایشان اظهار داشت اساتید در این راستا با چالش هایی نظیر کمبود زمان به دلیل مشغله‌های آموزشی و پژوهشی، تعداد زیاد دانشجویان و محدودیت منابع و همچنین تفاوت‌های فرهنگی و شخصیتی بین دانشجویان مواجه هستند که می توان راه کارهایی مانند اولویت‌بندی و مدیریت زمان، استفاده از فناوری برای برقراری و ارتباط بهتر مانند پلتفرم‌های آنلاین، آموزش و آگاهی بیشتر در خصوص روش‌های حمایت روانی و علمی دانشجویان را پیشنهاد و ارائه داد.
درپایان در بخش پرسش و پاسخ، اساتید مشاور دانشکده ها و اعضا هئیت علمی حاضر در کارگاه، درخصوص موضوع های مطرح شده با هم به بحث و تبادل نظر پرداختند و دکتر احسان مقیمی مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران و مدیر دانشجویان شاهد و ایثارگر از برگزاری کارگاه های روش تحقیق مجازی رایگان ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر و اساتید و کارکنان با تدریس دکتر نورالدین نخستین انصاری و همچنین کارگاه حضوری با موضوع خودآگاهی ویژه گروه های کوچک کارمندی ایثارگری خبر داد و ضمن تشکر از حضور فعال و پررنگ حاضرین، گفت، فایل صوتی و اسلاید های کارگاه های برگزار شده در سایت مدیریت دانشجویان شاهد و ایثارگر جهت بهره برداری اساتید و شرکت کنندگان سایر دانشگاه ها بارگذاری شده است و همواره این مدیریت منتظر دریافت پیشنهادات سازنده اساتید جهت بهبود روند خدمت رسانی به دانشجویان معزز شاهد و ایثارگر می باشد.
 

دانلود جزوه کارگاه

  • گروه خبری : مدیریت امور دانشجویان شاهد و ایثارگر
  • کد خبر : 288010
مریم خرّم
تهیه کننده:

مریم خرّم

تصاویر

تنظیمات قالب