• تاریخ انتشار : 1401/10/29 - 08:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 270
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چهارمین جلسه کمیته مصرف منطقی آنتی‌بیوتیک در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)در سال 1401

در هم‌اندیشی اعضای کمیته آنتی‌بیوتیک استوارد شیپ مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) بر ضرورت فعال‌سازی قانون Stop Order برای مدیریت تجویز هشت قلم از آنتی‌بیوتیک‌های پرمصرف و پرهزینه در HIS تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) چهارمین جلسه کمیته آنتی‌بیوتیک استوارد شیپ مجتمع در سال جاری، دوشنبه 26 دی 1401 با حضور دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، دکتر محسن خلیلی رئیس مرکز مراقبت‌های دارویی مجتمع، دکتر اسمعیل محمدنژاد سرپرست واحد CSSD و دبیر کمیته و سایر اعضای کمیته در سالن شورای ریاست برگزار شد.

دکتر اورندی به اشتراک‌گذاری دانش و تجربیات مدیران و اساتید را در تصمیم سازی‌ها، بسیار مهم خواند و افزود: ارزیابی مجدد تصمیمات حوزه دارو و درمان مجتمع برای نیل به نتایج بهتر و پیشگیری از خطاهای مدیریتی و سیستمی راهگشاست.

دکتر صالحی با تاکید بر بازنگری و اجرای مجدد دستورالعمل کشوری آنتی‌بیوتیک استوارد شیپ گفت: پیش از بحران کووید 19 با تلاش‌های فراوان بحث تجویز منطقی هفت داروی آنتی‌بیوتیک پرمصرف و پرهزینه به شکلی قانونمند در سطح کشور با رویکرد جلوگیری از مقاومت میکروبی و کمک به اقتصاد سلامت ساماندهی شد. متاسفانه با وقوع بحران کرونا و برخی تغییرات راهبردی سازمان‌های بیمه‌گر رعایت این قانون در مراکز درمانی بار دیگر با چالش‌های جدی مواجه شده است که نیاز به بررسی و تعریف مجدد در نرم‌افزار شفا دارد؛ به‌گونه‌ای که بعد از 24 ساعت از تجویز آلارم Stop order فعال و پس از 72 ساعت اجرا شود. به دلیل اهمیت، اجرای این موضوع در نامه‌ای از سوی معاونت درمان دانشگاه از مدیریت فناوری اطلاعات (آی تی) خواسته‌شده است و در مجتمع هم باید به‌سرعت پیگیری و عملیاتی شود.

وی در ادامه افزود: توجه به اثربخشی داروها و به‌کارگیری درمان‌های جایگزین مناسب (Alternative) بسیار مهم است. در خصوص اندیکاسیون تجویز آنتی‌بیوتیک‌های وسیع الطیف و آنتی‌بیوتیک‌های بتالاکتام پیش از هر چیز اساتید گروه عفونی باید به ادبیات مشترک برسند و نتایج را به‌کل مجتمع تعمیم دهند. به‌عنوان‌مثال داروی کولیستین در درمان سپسیس تنها زمانی که کشت مثبت و منطبق با انواع مقاومت‌ها باشد قابل‌استفاده است و این‌که هنوز پروتکل قابل وثوقی در جهان برای استفاده از مروپنم به‌عنوان پیشگیری دارویی (prophylaxis) نداریم. به نظر می‌رسد گزارش‌های فصلی از مدل و میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در مجتمع با همکاری گروه مراقبت‌های دارویی در کنار گزارش‌های الگوی مصرف آنتی میکروبیال ها می‌تواند به بهبود مدیریت آنتی‌بیوتیک استوارد شیپ کمک کند. همچنین موضوع نظارت (Supervision) اساتید، فلوها و دستیاران سال بالا به‌خصوص در گروه‌های فوق تخصصی مورد تاکید است.

دکتر خلیلی به تلاش‌های بی‌وقفه دکتر بیگلر و همکارانشان برای تامین داروهای حیاتی و کمک به رفع مشکلات ناشی از محدودیت‌های دارویی در دانشگاه اشاره کرد و گفت: هشدارهای نبود یا کمبود دارویی در آمریکا و اروپا هم هست. آنچه مهم است درک درست و نحوه مدیریت ما در مواجهه با محدودیت‌های دارویی است. در این میان ایجاد نگرانی در همراهان بیمار برای تامین دارو بیش از آن‌که به محدودیت‌ها مربوط باشد به عدم آگاهی درمانگران از داروهای مناسب جایگزین و مهم‌تر از آن علم به این‌که چه داروهایی حیاتی هستند، برمی‌گردد. همکاران محترم پزشک می‌توانند ابهامات دارویی خود را با مشورت گروه داروخانه‌های مجتمع برطرف کنند.

دکتر محمدنژاد با اشاره به روند برگزاری جلسات این کمیته و اهداف آن بر فعال‌سازی فرآیند Stop order در سامانه اطلاعات بیمارستانی (HIS) برای مدیریت تجویز هشت قلم از آنتی‌بیوتیک‌های وسیع الطیف (ونکومایسین، آمفوتریسین B، لیپوزومال، ایمیپنم/ مروپنم، تیکوپلاتین، کاسپوفانژین، کولیستین، لینزولید و وریکونازول) و پیشگیری از مقاومت میکروبی در بیماران این مرکز طبق روال گذشته تاکید کرد و از هدایت پایان‌نامه‌های دانشجویی به‌سوی رفع چالش‌های مربوط به آنتی‌بیوتیک استوارد شیپ خبر داد.

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 224964
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب