• تاریخ انتشار : 1396/09/05 - 13:39
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2585
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

گفتگو با دکتر حسین قنبری، رییس کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی نانوپزشکی و نانوایمنی

دومین کنفرانس بین المللی نانوپزشکی و نانوایمنی با حضور نمایندگان و محققین شرکت کننده از هفده کشور جهان، در 8و 9 آذر ماه 1396 در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود. با دکتر حسین قنبری، رییس کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی نانوپزشکی و نانوایمنی دراین خصوص گفتگو کردیم.

لطفا در مورد اهداف برگزاری کنفرانس بین المللی نانوپزشکی و نانوایمنی توضیح دهید.

با توجه به پیشرفت های روز افزون که در حوزه نانوفناوری شاهد آن هستیم و وسعت کاربردهای مختلف آن در حوزه های مختلف از جمله در علوم پزشکی، لزوم برگزاری همایش های علمی به منظور تبادل آخرین یافته های علمی در حوزه فناوری های نوین امری بدیهی است. در حوزه نانوپزشکی و نانوایمنی هم با توجه به جایگاه مناسب ایران در تولید علم نانو در دنیا و فعالیت چشمگیر دانشگاه در این حوزه به عنوان دانشگاه پیشرو در کشور، بر آن شدیم که دومین کنفرانس بین المللی نانوپزشکی و نانو ایمنی را، این بار فراگیر تر از قبل در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار کنیم.  این کنفرانس یک رویداد بزرگ علمی درزمینه نانوپزشکی و ایمنی نانو است و یکی از معدود کنفرانس‌هایی است که در این سطح در جهان برگزار می شود. البته برگزاری آن در دانشگاه علوم پزشکی تهران مسبوق به سابقه است و این دومین کنفرانس سراسری است که با این رویکرد توسط این دانشگاه برگزار می شود. از اهداف دیگر این کنفرانس می توان به ایجاد نشاط علمی و رقابت سالم بین محققین جوان، ایجاد فرصتی مناسب برای محققین کشور به منظور آشنایی با حوزه های پژوهشی نوین در کنار ایجاد فضای همکاری علمی بین المللی بین دانشگاه های مختلف خارج و داخل کشور و همچنین تبادل آخرین یافته های علمی در حوزه های مختلف و استفاده از تجربیات دانشگاه های دیگر اشاره کرد.

 

سابقه این کنفرانس به کجا می رسد؟

نخستین بار کنفرانس نانوایمنی در سطح بین المللی در سال 2013 توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز معتبر علمی دیگر برگزار گردید و دومین کنفرانس بین المللی در این حوزه با فراگیری بیشتر که شامل کاربردهای مختلف نانوفناوری در حوزه علوم پزشکی است با عنوان نانوپزشکی و نانو ایمنی برگزار می شود. این کنفرانس با استفاده از تجربیات کنفرانس قبلی و در راستای تقویت دستاوردها و تحقق اهداف از پیش تعیین شده در این حوزه برگزار می‌شود. روشن است که نانوفناوری به عنوان دانش روز به شدت نیازمند تبیین کاربردهای مختلف آن و شناخت متدها و دستاوردهای گوناگون منتج از آن است. با این اوصاف گردهمایی‌های بین المللی در این حوزه خاص، اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کنند. کاربردهای نانوتکنولوژی، به خصوص در حوزه‌های مرتبط با پزشکی و سلامت می‌توانند در سطوح علمی و پژوهشی و حتی اقتصادی کشور بسیار اثرگذار باشند. نکته قابل توجه این است که این کنفرانس با موضوع ایمنی نانو جزو معدود کنفرانس‌هایی است که در منطقه برگزار می شود.

 

از چه کشورهایی شرکت کننده و سخنران در این کنفرانس دارید؟

با توجه به اهمیت موضوع و جامعیت حوزه های زیستی، پزشکی و بهداشتی مرتبط با فناوری نانو، کنفرانس نانوپزشکی و نانوایمنی توسط بسیاری از دانشگاه ها و محققین مورد استقبال قرار گرفته است و بیش از چهار صد شرکت‌کننده از ایران و سایرکشورهای جهان، به خصوص کشورهای پیشرو در فناوری نانو که به اهمیت موضوع واقف هستند و نقش کلیدی و مهم ایران را در توسعه نانوفناوری پزشکی باور دارند در این همایش علمی حضور خواهند یافت. ما در این کنفرانس از بیش از هفده کشور از جمله کشورهای ژاپن، کره جنوبی، ایالات متحده آمریکا، انگلستان، افریقای جنوبی، اتریش، ایتالیا و دیگر کشورهای آسیایی، اروپایی و آفریقایی جهت شرکت در این کنفرانس ثبت نام واعلام آمادگی کرده اند. در این همایش دو روزه سیزده سخنران مدعو  از خارج کشور و سه سخنران مدعو از داخل که از بین اساتید و محققین صاحب نام در این حوزه انتخاب شده اند به ارائه آخرین یافته های علمی در حوزه نانو پزشکی و ایمنی نانو خواهند پرداخت و درکنار آن جلسات ارائه پوستر و سخنرانی های کوتاه محققین جوان برنامه ریزی شده است.

 

با توجه به توضیحاتی که فرمودید، آیا کنفرانس بین‌المللی نانوپزشکی و نانوایمنی در مقایسه با سایر کنفرانس‌ها دارای برنامه‌های ویژه‌ای است؟

بله. علاوه بر جلسات سخنرانی و پنل‌های جانبی، مدرسه بین المللی نانوپزشکی و نانوایمنی نیز در حاشیه کنفرانس در قالب کارگاه‌های مختلف آموزشی توسط اساتید بین‌المللی آغاز به کار خواهد کرد. در برگزاری این کنفرانس تلاش شده است که موضوعات به طور جامع و توسط اساتید داخلی و خارجی با رویکردها و سوابق درخشان متعدد ارایه و به عبارت بهتر آموزش داده شود. برخی از مباحث در راستای هم و برخی نیز به طور مکمل ارائه خواهند شد و امیدواریم که شرکت کنندگان بتوانند به خوبی از کلاس‌ها و کارگاه‌ها استفاده کنند.

حامیان برگزاری کنفرانس چه نهاد هایی هستند؟

این کنفرانس توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری انجمن نانوفناوری پزشکی ایران وهمچنین حمایت ستاد توسعه فناوری نانو، شبکه نانو ایمنی ایران، انجمن مواد جهش زا و سازمان غذا و دارو برگزار می شود. البته نقش پررنگ سایر مراکز وموسسات آموزش عالی کشور را به عنوان حامیان معنوی کنفرانس نمی‌توان نادیده گرفت.

 

 

در پایان اگر مطلب دیگری دارید بفرمایید.

در مورد موضوعات مورد نظر و حوزه‌های کاربردی مختلف نانومواد و نانوفناوری که در این کنفرانس مورد بحث و گفتگو قرار خواهند گرفت، لازم است اضافه کنم که نانوفناوری با نگرش کاربردهای تشخیصی، درمانی و بهداشتی در کنار نانوایمنی و ایمنی نانومواد، اثرات زیست محیطی بر روی بدن انسان، جانداران و اکوسیستم ها به طور جزئی‌تر بررسی خواهد شد. در این کنفرانس نه تنها ایمنی نانومواد، بلکه کاربرد نانوفناوری در ارتقا سیستم‌های زیست محیطی از جمله فیلتراسیون، دفع پساب، پالایش پساب‌های بیمارستانی و آلاینده‌های دیگر به مدت دو روز مورد بحث و گفتگو قرار خواهد گرفت. امیدواریم برگزاری چنین رویداد‌هایی بتواند در ارتقاء دانش محققین جوان و تقویت نشاط و پویایی علمی دانشگاه‌ها موثر واقع شود.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,دانشکده فناوری های نوین پزشکی
  • کد خبر : 72507
تهیه کننده:

تنظیمات قالب