• تاریخ انتشار : 1403/10/19 - 14:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 208
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مراسم گشایش مرکز تعالی سلامت جهانی

مرکز تعالی سلامت جهانی، گام بلندی برای ارتقای نقش ایران در عرصه سلامت بین‌الملل

آیین گشایش مرکز تعالی سلامت جهانی، روز دوشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳، با حضور نماینده سازمان جهانی بهداشت برگزار شد. دکتر علی جعفریان، مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت، درمان و اموزش پزشکی در این مراسم با تأکید بر نقش بی‌بدیل ایران در ادغام آموزش و خدمات بهداشتی، این مدل را الگوی منحصر‌به‌فردی در جهان خواند و بر ضرورت توسعه همکاری‌های بین‌المللی برای ارتقای سلامت جهانی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی کشور تأکید کرد.

 به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر جعفریان، از نظام آموزشی و درمانی ایران به‌عنوان الگویی منحصر‌به‌فرد یاد کرد و اظهار داشت: «مدل ادغام آموزش در خدمات بهداشتی که در ایران اجرا می‌شود، در جهان بی‌نظیر است. این مدل، باوجود چالش‌های موجود، بسیاری از معضلات رایج در نظام‌های سلامت سایر کشورها را به‌طور ریشه‌ای حل کرده است. بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه‌های ما نیز نمونه‌ای برجسته از این موفقیت هستند.»
وی با اشاره به پیشینه دانشگاه علوم پزشکی تهران در جذب دانشجویان خارجی و فعالیت‌های بین‌المللی، افزود: این دانشگاه همواره نقش پیشگام در ارتباطات بین‌المللی داشته و توانسته است با انتقال دانش و تجربه‌های جدید، به ارتقای سلامت کشور کمک کند.

اهمیت ارتباطات بین‌المللی در نظام سلامت
دکتر جعفریان تأکید کرد: «سلامت جهانی مفهومی بدون مرز است و تبادل دانش و تجربیات با سایر کشورها، زمینه‌ساز ارتقای کیفیت خدمات درمانی است. ارتباطات بین‌المللی ما باید هوشمندانه مدیریت شود؛ جایی که به نفع منافع ملی است، این تعاملات را گسترش دهیم و در مواردی که منافعی وجود ندارد، متوقف کنیم. اما این توقف هرگز به معنای قطع ارتباط نیست».
وی همچنین به نقش این مرکز تازه‌تأسیس در تقویت جایگاه بین‌المللی ایران اشاره کرد و افزود: «مرکز تعالی سلامت جهانی فرصتی است تا از توانمندی‌های بالقوه دانشگاه علوم پزشکی تهران برای ایفای نقش مؤثرتر در سطح منطقه‌ای و جهانی بهره بگیریم».
بین‌المللی‌سازی، راهی برای توسعه نظام سلامت
مشاور عالی وزیر بهداشت، بین‌المللی‌سازی را یکی از مؤثرترین راه‌ها برای پیشبرد علوم پزشکی دانست و گفت: «این مسیر به ما کمک می‌کند تا استانداردهای خود را ارتقا دهیم و به سطح جدیدی از توانمندی دست یابیم. همان‌طور که در حوزه بهداشت و درمان موفق بوده‌ایم، می‌توانیم این موفقیت را به سایر بخش‌ها نیز تعمیم دهیم».
در پایان، دکتر جعفریان از همه اساتید، پیشکسوتان و همکارانی که در این مسیر تلاش کرده‌اند، قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که این مرکز با همکاری دانشگاه و حمایت‌های وزارت بهداشت، به الگویی موفق در عرصه بین‌المللی تبدیل شود.

از تأسیس گروه سلامت جهانی تا راه‌اندازی و‌گشایش مرکز تعالی سلامت جهانی
دکتر امیرحسین تکیان بنیانگذار مرکز تعالی سلامت جهانی با ابراز خرسندی از به بار نشستن تلاش‌های بی‌دریغ دانشگاه در راه اندازی مرکز تعالی سلامت جهانی گفت: نزدیک به یک دهه پیش، گروه "سلامت جهانی و سیاست‌گذاری عمومی" با دوراندیشی و آینده‌نگری راهبری دانشکده بهداشت شکل گرفت و مسئولیت آن به اینجانب سپرده شد.

تاریخچه همکاری‌های بین‌المللی در سلامت جهانی
بنیانگذار مرکز تعالی سلامت جهانی اظهار داشت: در سال ۲۰۱۷، کنسرسیومی با همکاری دانشگاه‌های ماستریخت (هلند)، هایدلبرگ (آلمان) و تامپره (فنلاند) با محوریت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و‌مشارکت دانشگاه علوم پزشکی کرمان و مؤسسه ملی تحقیقات سلامت ایران شکل گرفت.این کنسرسیوم با هدف بررسی چالش‌های سلامت جهانی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و تربیت متخصصان در این حوزه، فعالیت‌های خود را آغاز کرد.
دستاوردهای پروژه‌های سلامت جهانی
دکتر تکیان به دستاوردهای این پروژه اشاره کرد و گفت: یکی از دستاوردهای این پروژه، دریافت گرنت Erasmus+ اتحادیه اروپا بود که امکان ایجاد رشته‌های جدید در حوزه "سلامت جهانی" در مقطع کارشناسی ارشد را بر اساس نیازهای ویژه در منطقه فراهم کرد. این اقدام برای اولین بار در تاریخ آموزش عالی منطقه انجام شد و ۴۰ نفر از دانشمندان داخلی و بین‌المللی در تدوین کوریکولوم این رشته مشارکت داشتند. دروس نوینی مانند "سلامت پناهندگان"، "تغییرات اقلیمی و سلامت" و "نقش شبکه‌های اجتماعی در ارتقای سلامت" از جمله سر فصل های نوآورانه این دوره تحصیلات تکمیلی هستند.

مرکز تعالی سلامت جهانی در ایران
بنیانگذار مرکز تعالی سلامت جهانی با اشاره به گشایش این مرکز در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مرکز تعالی سلامت جهانی، که با استفاده از فن آوری های پیشرفته مانند شبیه‌سازی و سلامت دیجیتال طراحی شده، به عنوان اولین مرکز پیشرفته در ایران و منطقه برای تربیت دیپلمات‌های سلامت و آموزش‌های پیشرو در این حوزه شناخته می‌شود. این مجموعه نقش بسیار مهمی در ارتقاء دیپلماسی سلامت جهانی خواهد داشت.

دوراندیشی و آینده‌نگری در دیپلماسی سلامت
دکتر تکیان ابراز امیدواری کرد که این مرکز گام مؤثری در توسعه دیپلماسی سلامت و پیشبرد اهداف جهانی در حوزه سلامت بردارد.
در ادامه دکتر علیرضا کوهکن دستیار ویژه امور خارجه پیام دکتر عباس عراقچی وزیر  امور خارجه را قرائت کرد.
 در پایان از ساختمان تعالی سلامت جهانی بازدید کردند.
خبرنگار: زهرا حری

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 288318
کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب