• تاریخ انتشار : 1398/11/08 - 10:15
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 371
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

برگزاری اولین جلسه گروه سلامت معنوی در مرکز علوم قرآن، حدیث وطب

اولین جلسه گروه سلامت معنوی با حضور معاون فرهنگی دانشگاه و رئیس مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب برگزار شد.

گالری عکس

اولین جلسه گروه سلامت معنوی دانشگاه 6 بهمن 98 در مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور اعضا گروه متشکل از رئیس مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب، معاون نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، معاون فرهنگی دانشگاه، مدیر گروه و اعضای هیئت علمی گروه به منظور بحث و بررسی پیرامون برنامه راهبردی گروه سلامت معنوی برگزار شد.

ابتدا حجت الاسلام والمسلمین دکتر نيکزاد عیسی زاده به تاریخچه تاسیس مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب در سال ۱۳۸۷ هجری شمسی به توصیۀ مرحوم دکتر اصفهانی و ریاست پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتر لاریجانی اشاره کردند و انجام فعالیتهای  فرهنگی ریشه دار در پژوهش را از ضروریتهای راه ­اندازی این مرکز دانست که منجر به برگزاری دوره های آموزش برای کادر درمان شده است.
دکتر عیسی زاده به تجهیز مرکز به کتب تخصصی  مطالعات بین رشته ای اسلامی، طب و سلامت و پتانسیل تربیت دانشجو در مقاطع تحصیلی مختلف در آینده اشاره کرد و به  ضرورت خروج از نظریه پردازی محض و تعاریف در حوزه سلامت معنوی و ورود به مباحث عینی، عملیاتی و عمل گرایی در دانشگاه و فیلدهای بالینی تاکید کرد.
سپس معرفی حاضرین، انگیزه شرکت و ظرفيت هاي همکاری در گروه مطرح شد و دکتر چراغی، مدیر گروه سلامت معنوی در ابتدای تشریح برنامه راهبردی گروه با قرائت سوره «والعصر» به عنوان یک سوره رهبری و مدیریت معنوی در کنار فضایل و رذایل اخلاقی از مثنوی معنوی، به شرح ارتباط موضوع این سوره و مباحث سلامت معنوی پرداخت. وی هدف از تشکیل این گروه را پیاده‌سازی جلوه­های اسماء الهی در پندار، گفتار و کردار تیم نظام سلامت دانست و به ضرورت نظریه‌پردازی، پروژه‌های توسعه­ای و کاربردی در خصوص سلامت معنوی پرداخت.
تنظیم برنامه عملیاتی بر اساس شاخص های ارزشیابی مراکز تحقیقاتی، علم سنجی و مرجعیت علمی مورد تاکید برنامه راهبردی قرار گرفت.
دکتر چراغی تدوین برنامه راهبردی گروه سلامت معنوی را اولین گام در راستای برنامه­ریزی منسجم برشمرد و بر مشارکت اعضای گروه در طراحی پروژه­های تحقیقاتی، برگزاری دوره های آموزشی و تالیف و ترجمه هدفمند منابع علمی مرتبط تاکید کرد. سپس برنامه راهبردی گروه سلامت معنوی بر مبنای  تحلیل راهبردی نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت­ها و تهدید­ها(SWOT) اهداف برنامه قرائت شد و مورد بحث و تبادل نظر اعضای گروه واقع شد.
دکتر عبدالرحمان رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه حمایت همه جانبه خود را از فعالیت­های گروه سلامت معنوی طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد و بر رفع موانع فعالیت اثربخش و تسهیل امور فعالیت گروه تاکید کرد. لازم به ذکر است که این گروه، به همت و تدبیر معاون فرهنگی دانشگاه برای راه اندازی مرکز تحقیقات سلامت معنوی دنبال شده بود که نهایتاً با پیشنهاد شروع فعالیت در قالب گروه سلامت معنوی در مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب در شورای دانشگاه موافقت به عمل آمد. در حال حاضر، این گروه تحت حمایت دوجانبه معاونت فرهنگی دانشگاه و ریاست مرکز تحقیقات علوم قرآن و حدیث شروع به فعالیت نموده است.
 خبر: زهرا اجاقلو
عکس: حسین میری
اولین جلسه گروه سلامت معنوی دانشگاه در تاریخ 6 بهمن 98 در مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور اعضا گروه متشکل از رئیس مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب، معاون نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه، معاون فرهنگی دانشگاه، مدیر گروه و اعضای هیئت علمی گروه به منظور بحث و بررسی پیرامون برنامه راهبردی گروه سلامت معنوی برگزار شد.
ابتدا حجت الاسلام والمسلمین دکتر عیسی زاده به تاریخچه تاسیس مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب در سال ۱۳۸۷ هجری شمسی به توصیۀ مرحوم دکتر اصفهانی و ریاست پیشین دانشگاه علوم پزشکی تهران دکتر لاریجانی اشاره کردند و انجام فعالیتهای  فرهنگی ریشه دار در پژوهش را از ضروریتهای راه ­اندازی این مرکز دانست که منجر به برگزاری دوره های آموزش برای کادر درمان شده است.
دکتر عیسی زاده  به  تجهیز مرکز به کتب تخصصی  مطالعات بین رشته ای اسلامی، طب و سلامت و پتانسیل تربیت دانشجو در مقاطع تحصیلی مختلف در آینده اشاره کرد و به  ضرورت خروج از نظریه پردازی محض و تعاریف در حوزه سلامت معنوی و ورود به مباحث عینی، عملیاتی و عمل گرایی در دانشگاه و فیلدهای بالینی تاکید کرد.
سپس معرفی حاضرین، انگیزه شرکت و پتانسیل­های همکاری در گروه مطرح شد و دکتر چراغی، مدیر گروه سلامت معنوی در ابتدای تشریح برنامه راهبردی گروه با قرائت سوره «والعصر» به عنوان یک سوره رهبری و مدیریت معنوی در کنار فضایل و رذایل اخلاقی از مثنوی معنوی، به شرح ارتباط موضوع این سوره و مباحث سلامت معنوی پرداخت. وی هدف از تشکیل این گروه را پیاده‌سازی جلوه­های اسماء الهی در پندار، گفتار و کردار تیم نظام سلامت دانست و به ضرورت نظریه‌پردازی، پروژه‌های توسعه­ای و کاربردی در خصوص سلامت معنوی پرداخت.
تنظیم برنامه عملیاتی بر اساس شاخص های ارزشیابی مراکز تحقیقاتی، علم سنجی و مرجعیت علمی مورد تاکید برنامه راهبردی قرار گرفت.
دکتر چراغی تدوین برنامه راهبردی گروه سلامت معنوی را اولین گام در راستای برنامه­ریزی منسجم برشمرد و بر مشارکت اعضای گروه در طراحی پروژه­های تحقیقاتی، برگزاری دوره های آموزشی و تالیف و ترجمه هدفمند منابع علمی مرتبط تاکید کرد. سپس برنامه راهبردی گروه سلامت معنوی بر مبنای  تحلیل راهبردی نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت­ها و تهدید­ها(SWOT) اهداف برنامه قرائت شد و مورد بحث و تبادل نظر اعضای گروه واقع شد.
دکتر رستمیان معاون فرهنگی دانشگاه حمایت همه جانبه خود را از فعالیت­های گروه سلامت معنوی طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد و بر رفع موانع فعالیت اثربخش و تسهیل امور فعالیت گروه تاکید کرد. لازم به ذکر است که این گروه، به همت و تدبیر معاون فرهنگی دانشگاه برای راه اندازی مرکز تحقیقات سلامت معنوی دنبال شده بود که نهایتاً با پیشنهاد شروع فعالیت در قالب گروه سلامت معنوی در مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب در شورای دانشگاه موافقت به عمل آمد. در حال حاضر، این گروه تحت حمایت دوجانبه معاونت فرهنگی دانشگاه و ریاست مرکز تحقیقات علوم قرآن و حدیث شروع به فعالیت نموده است.

 خبر:زهرا اجاقلو
عکس: حسین میری
  • گروه خبری : معاونت فرهنگی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 97592
کلمات کلیدی
سید محمد حسین  میری طامه
تهیه کننده:

سید محمد حسین میری طامه