• تاریخ انتشار : 1394/10/12 - 11:46
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 6433
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تغذیه در دوران سالمندی

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران: تغذیه مناسب یکی از نکات ضروری برای داشتن زندگی سالم و بانشاط است در دوران سالمندی لازم است از تمامی گروه‌های غذایی به مقدار توصیه‌شده استفاده شود.

تغذیه مناسب یکی از نکات ضروری برای داشتن زندگی سالم و بانشاط است در این دوران لازم است از تمامی گروه‌های غذایی به مقدار توصیه‌شده استفاده شود.

نان و غلات
یکی از مهم‌ترین و ارزان‌ترین منابع تأمین انرژی است و بیش از نیمی از انرژی موردنیاز بدن از طریق آن تأمین می‌شود این مواد علاوه بر تأمین انرژی، خواص فراوانی را دارا هستند. در این گروه مصرف نان‌ها و غلات سبوس‌دار بهتر از انواع سبوس گرفته می‌باشد.
در طول روز 6-11 واحد از این گروه باید مصرف شود. منابع غذایی این گروه شامل انواع نان‌ها، برنج، ماکارونی، رشته و غلات می‌باشد.

میوه و سبزی
این گروه از تنوع بسیار زیادی برخوردار است و شامل انواع میوه و سبزی‌هاست و همان‌طور که تنوع زیادی دارند خاصیت‌های فراوانی نیز در آن به چشم می‌خورد در اصطلاح به این گروه جاروی بدن می‌گویند زیرا سموم بدن را خارج می‌کند.
از گروه میوه‌ها در طول روز 2-4 واحد و از گروه سبزی‌ها 3-5 واحد موردنیاز است.

پروتئین
این گروه شامل انواع گوشت، حبوبات، تخم‌مرغ، حبوبات و مغزها می‌باشد توصیه می‌شود سالمندان به‌جای گوشت قرمز بیشتر از گوشت مرغ و ماهی استفاده نمایند که میزان چربی و کلسترول کمتری دارد.
از گروه مواد پروتئینی 2-3 واحد موردنیاز است.

لبنیات
این گروه شامل شیر، ماست، دوغ، کشک و پنیر است. لبنیات سرشار از کلسیم می باشد که مصرف کافی آن سبب پیشگیری از پوکی استخوان می‌شود. مصرف لبنیات کم‌چرب مناسب‌تر از انواع پرچرب آن است. از گروه لبنیات 3-2 واحد موردنیاز است.

مواد متفرقه
این گروه شامل چربی، قند و شکر، نمک است. توصیه می‌شود از این مواد به‌صورت محدود در رژیم غذایی استفاده شود.

آب و مایعات
با افزایش سن در مرکز تشنگی بدن اختلال ایجادشده و سالمند احساس تشنگی نخواهد کرد ازاین‌رو بهتر است روزانه 6-8 لیوان آب و مایعات مصرف کرده و منتظر تشنه شدن نماند.

نکات مهم
- فرد سالمند نسبت به قبل به کالری کمتری نیاز دارد درصورتی‌که این مهم را مدنظر قرار ندهد به چاقی دچار می‌شود.
- دریافت انواع نوشابه‌های گازدار، سس مایونز، شیرینی و شکلات، غذاهای چرب و سرخ‌شده محدود شود.
- ازجمله مهم‌ترین مشکلات این دوران یبوست است درصورتی‌که سالمندی به نکات تغذیه‌ای ذیل توجه کند تا حد زیادی به‌طرف شدن مشکل کمک خواهد کرد. میوه‌ها و سبزی‌ها را بیشتر از قبل استفاده نماید، افزایش مصرف فیبر (انواع سبزی‌ها، میوه‌های هسته چوبی، انجیر و یا آلوی خیسانده در آب)، مصرف روغن‌زیتون و مصرف کافی مایعات تا حد زیادی این مشکل را برطرف خواهد کرد.

بروشور تغذیه در دوران سالمندی
منبع: مرکز تحقیقات سالمندان، دانشگاه علوم پزشکی تهران
تنظیم: مونا عدالت یار

  • گروه خبری : تغذیه,پزشکی خانواده
  • کد خبر : 56790
کلمات کلیدی
مونا  عدالت یار
تهیه کننده:

مونا عدالت یار

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *