• تاریخ انتشار : 1401/11/02 - 13:15
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 642
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: فرصت های بزرگی برای آموزش فراگیران، در ارتباط با حوزه بهداشت و بالین وجود دارد

در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران، گزارش عملکرد پژوهشکده گوارش و کبد و فعالیت های معاونت بهداشت دانشگاه بررسی و بر استفاده از فرصت های حوزه بهداشت در آموزش بالینی فراگیران تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست ۲ بهمن ۱۴۰۱ هیئت رئیسه دانشگاه، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به رفع چالش مهدی کلینیک، از آماده بهره برداری بودن این مرکز و پروژه‌های خوابگاهی و بیمارستان حکیم خبر داد و گفت: فضای داروخانه‌های تخصصی ۱۳ آبان برای خدمت بهتر به مراجعه کنندگان افزایش می‌یابد.  
دکتر قناعتی با اشاره به پیشرفت مناسب شهرعلم شهید سلیمانی گفت: با راه اندازی این پروژه، شرکتهای دانش بنیان نوپا افزایش می‌یابد.
رئیس دانشگاه با اشاره به برنامه دانشگاه در حوزه تکریم خیرین سلامت گفت: فرایند نکوداشت خیرین را جامع ببینید و به گونه‌ای برنامه ریزی کنید که همه خیرین را دربر گیرد.  
دکتر قناعتی پس از شنیدن گزارش عملکرد پژوهشکده گوارش و کبد گفت: این گزارش نشان میدهد افتی در عملکرد پژوهشکده ایجاد نشده و با قوت به فعالیت خود ادامه می‌دهد.
رئیس دانشگاه دربخش دیگری از سخنان خود درخصوص عملکرد معاونت بهداشت، فعالیت‌های این حوزه را باتوجه به گستره جمعیت تحت پوشش آن مثبت ارزیابی کرد و گفت: برای ایجاد دسترسی بهتر مردان به مراکز بهداشتی و بهره‌مندی از خدمات سلامت این مراکز، ساعت کار بخشی از مراکز را به صورت پایلوت تغییر دهید.   
دکتر قناعتی بر تقویت ارتباط حوزه بهداشت و اموزش بالینی تاکید کرد و افزود: عرصه بهداشت ظرفیت مناسبی برای اموزش فراگیران است.  
رئیس دانشگاه،  رسانه‌ای شدن ‌ گسترده فعالیت‌های حوزه بهداشت دانشگاه  را ضروری دانست و گفت: معاون بهداشت و  مدیر روابط‌عمومی جلسه‌ای را برگزار و فعالیت‌های این حوزه را با نگاه رسانه‌ای بررسی کنند. می‌توان از ظرفیت رسانه‌ها در رسالت دانشگاه اجتماعی و آموزش عمومی و حمایت بیشتر خیرین استفاده کرد.

پیش از دستور

پیش از دستور حجت الاسلام و المسلمین میر مجید سید قریشی، مسئول نهاد نمایندگی نهاد رهبری در دانشگاه، فرازی از نامه امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر را در زمینه مسائل مالی تشریح کرد.
دکتر رامین رحیم نیا معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، موضوعات مربوط به راه اندازی باشگاه خدماتی و رفاهی دانشگاه و طراحی نشان خیرین را مطرح کرد.

تداوم رشد فعالیت های پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد

دکتر علیرضا دلاوری رئیس پژوهشکده بیماری های گواش و کبد فعالیت های این پژوهشکده را تشریح کرد و گفت: رسالت این پژوهشکده تعامل با سازمان های مرتبط داخلی، منطقه ای و بین المللی به منظور ارتقا فعالیت های پژوهشی در راستای پاسخ به نیاز جامعه است.
دکتر دلاوری با اشاره به جایگاه پژوهشی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد در Scopus  گفت: حدود یک هزار و 750 مقاله با بیش از 148 هزار میزان استناد و با خود استنادی  حدود 2 درصد، نمایی از فعالیت های پژوهشی این مرکز است.
رئیس پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد با اشاره به رتبه دوم کشوری پژوهشکده در سامانه علم سنجی گفت: در سال های 2021 و 2022 رتبه اول و دوم را داشتیم و  اچ ایندکس، خود استنادی و میزان استنادات را  حفظ کردیم و افتی نسبت به سال 2021 نداریم.
دکتر دلاوری در توضیح برنامه های مشترک این پژوهشکده با دیگر سازمان ها گفت: در زمینه مشاوره های علمی و تدوین گزارش کشوری برنامه ملی ثبت سرطان و همچنین غربالگری سرطان کولون و تدوین راهنمای بالینی آن با وزارت بهداشت همکاری داریم.
وی با اشاره به تدوین اسناد سیاستی سلامت گوارش، برنامه کنترل هپاتیت در کشور و ارایه آموزش های لازم به افراد در معرض خطر گفت: در سه حوزه ژن درمانی، انجام کارآزمایی بالینی داروی semaglutide بیماران مبتلا به کبد چرب و همچنین تولید محصولات مبتنی بر میکروبیاتا با ستاد دارویی برکت  و همچنین  در زمینه سلول درمانی نارسایی زودرس تخمدان با پژوهشکده رویان همکاری مشترک داریم.
دکتر دلاوری با اشاره به توسعه فعالیت های دانش بنیان پژوهشکده گوارش و کبد  گفت:  این مرکز در زمینه سلول درمانی non-corohn pre-anal fistula، تولید کیت های دانش بنیان ASMA, ASCA, AMA و تشخیص کیت های تشخیصی هلیکوباکترپلیوری و RUT  فعالیت دارد.
رئیس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه با اشاره به تجمیع فعالیت های ژن درمانی دانشگاه در این مجموعه گفت: به منظور تدوین برنامه اجرایی دسترسی سریع به فناوری ژن درمانی، 6 گام تعریف شده و در اولویت پژوهشکده قرار دارد.
دکتر دلاوری ایجاد بیوبانک دانشگاه، ثبت بیش از هزار و 600 بیماری آشالازی و  همچین ثبت بیماری های التهابی روده را از دیگر فعالیت های این پژوهشکده برشمرد و افزود: یکی از بهترین ثبت بیماری های التهابی روده (IBD) در کشور را داریم.

احیای برنامه های معاونت بهداشت پس از همه گیری کرونا

سپس دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه، گزارشی از فعالیت های یکساله معاونت بهداشت در 6 ماهه دوم سال 1400 و 6 ماهه اول سال 1401 ارایه کرد و گفت: در 6 ماه نخست امسال سایه کرونا بر عملکرد معاونت بهداشت کمتر و برنامه های این حوزه احیا شد.
دکتر اولیایی منش با اشاره به جمعیت بیش از سه میلیون نفری تحت پوشش دانشگاه، گفت: 305 واحد ارایه خدمت فعال در عرصه بهداشت دانشگاه وجود دارد و خدمات بسیاری را ارایه می دهند. به عنوان نمونه، مرکز مشاوره و مراقبت های بیماری های رفتاری این معاونت در بیمارستان امام خمینی از مراکز ارزشمند کشور است که از گسترش این بیماری ها از جمله ایدز جلوگیری می کند.
معاون بهداشت دانشگاه، رفع مشکلات املاک استیجاری، نیروی انسانی و مراکز برون سپاری، احیای برنامه های جاری پس از کرونا و برنامه های توسعه ای و تحولی را سه اولویت اصلی معاونت بهداشت برشمرد و گفت: میزان خدمت به گروه سنی نوزادان و کودکان، نوجوان، جوان، میانسالان و سالمندان و مادران باردار از بیش از 2 میلیون و 900 خدمت در شش ماهه دوم 1400 به بیش از 6 میلیون خدمت در نیمه اول امسال افزایش یافته است.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به مراجعه کمتر مردان به مراکز بهداشتی گفت:  ساعات کاری مراکز بهداشتی به گونه ای است که مردان کمتر فرصت استفاده از خدمات این مراکز را پیدا می کنند و لازم است برای مسئله نیز تدبیری اتخاذ شود.  
دکتر اولیایی منش با اشاره به اجرای 193 برنامه و حدود 500 فعالیت در  گروه های 14 گانه معاونت بهداشت، گفت: مراقبت های مربوط به بیماری های واگیر و غیرواگیر، غربالگری تیروئید و شنوایی، غربالگری متابولیک ارثی در نوزادان در 53 بیماری متابولیک ارثی، پیشگیری از بتا تالاسمی ماژور و غربالگری ژنتیک زمان ازدواج و فعالیت های بسیار دیگر درحال انجام است.
در ادامه نشست هریک از اعضای هیئت رئیسه نقطه نظرات خود را درخصوص موضوعات مطرح شده ارایه کردند.


  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 225081
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *