• تاریخ انتشار : 1399/04/18 - 11:37
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 414
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نشست مجازی چند جانبه مراکز همکار سازمان جهانی بهداشت در حوزه اخلاق پزشکی منطقه مدیترانه شرقی

نشست مجازی چند جانبه مراکز همکار سازمان جهانی بهداشت در زمینه اخلاق پزشکی منطقه مدیترانه شرقی با محوریت معرفی مراکز و تجربیات کشورها در حوزه پژوهش های کووید -19 روز سه شنبه 17 تیر 99 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، این نشست علمی که اولین پروژه مشترک مرکز اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با دفتر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت (EMRO )  بعد از انتصاب این مرکز به عنوان مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت به شمار می رود، با حضور روسای مراکز همسو در حوزه اخلاق پزشکی برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر احمد مندیل هماهنگ کننده واحد تحقیقات و نوآوری منطقه ای سازمان جهانی بهداشت، هدف از نشست حاضر را ارتقای پژوهش‌ها در راستای کنترل اپیدمی خواند و بر ضرورت توجه به  اخلاق در پژوهش های کووید و شرایط اورژانس سلامت عمومی تاکید کرد.

در این نشست دکتر باقر لاریجانی نائب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی کشور در ابتدا مقدمه ای از مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ارائه کرد. وی گفت: این مرکز با تقریبا دو دهه سابقه در سه حیطه پژوهش، آموزش و خدمات سلامت در سه سطح دانشگاهی، ملی و بین المللی فعالیت دارد.

دکتر لاریجانی ادامه داد: در سطح دانشگاه، مسئولیت راهبری فعالیت تمامی کمیته های اخلاق بیمارستان ها با نظارت این مرکز صورت می گیرد و همچنین فعالیت های آموزشی، برگزاری سمینارهای ملی و بین المللی، تدوین گایدلاین ها، کتاب ها، ژورنال های اخلاق همگی از حیطه های فعالیت این مرکز به شمار می روند.

وی با اشاره به اینکه اخیرا و در شرایط همه گیری آموزش مجازی از اقبال عمومی خوبی بین اعضای هیات علمی، پژوهشگران و دانشجویان رشته های پزشکی بر خوردار بوده است، افزود: در حوزه اخلاق دوره های آموزش مجازی برای دانشجويان و اعضای هیات علمی تدوین شده است.

وی همچنین به نقش پر رنگ این مرکز در تدوین استراتژیک پلن های ملی و راهنماهای ملاحظات اخلاقی در اپیدمی بیماریهای عفونی در شورای عالی اخلاق پزشکی وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: تدوین چنین دستورالعمل هایی میتواند راه گشای دانشجویان پزشکی عمومی، رزیدنت ها، اعضای هیات علمی و غیره باشد.

دکتر لاریجانی همچنین از ورود  اخلاق پزشکی در کشور در بحث هایی همچون سیاست گذاری، تخصیص منابع ، تسریع فرایند تصویب طرح های پژوهشی و غیره سخن گفت و افزود: تاکنون ۲۵۰ کارازمایی بالینی در کشور در مورد کووید-19 طراحی و ثبت شده است که فرایند داوری کمیته اخلاق پزشکی تنها 48 ساعت به طول می انجامد.

نایب رئیس شورای عالی اخلاق پزشکی کشور ضمن استقبال از  توسعه همکاری های منطقه ای بین مراکز همسو پشنهاد کرد با همکاری دفتر منطقه ای بستری فراهم شود تا  از طریق آن بتوان گایدلاین های اخلاق پزشکی در کشور هایی که به لحاظ فرهنگی قرابت بیشتری با هم دارند به اشتراک گذاشته شود و پروژه های تحقیقاتی مشترک چند مرکزی تدوین شود.

توضیح اینکه در بخش های دیگری از این نشست روسای دو مرکز   Biomedical Ethics and Culture  پاکستان و مرکز Salim El-Hoss Bioethics & Professionalism Program از لبنان  نیز به معرفی فعالیت های آموزشی و پژوهشی مراکز متبوع خود و همچنین چالش های مطرح در  دو کشور در دوران همه گیری کووید-19 پرداختند. هر دو سخنران به لزوم شبکه سازی، تدوین پروژه های مشترک و نظارت دفتر منطقه ای جهت تسهیل ارتباطات تاکید کردند.

  • گروه خبری : پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 158995
فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *