• تاریخ انتشار : 1400/08/30 - 13:03
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 278
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همکاری مرکز تحقیقات دیابت میزبان وبینار آشنایی با اصول مراقب، کنترل و درمان بیماری دیابت شد

با هدف افزایش آگاهی و سلامت کاربران و کتابداران کتابخانه های عمومی کشور، وبینار «آشنایی با اصول مراقبت، کنترل و درمان بیماری دیابت» با حضور پژوهشگران و متخصصان علوم پزشکی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، در وبینار آشنایی با اصول مراقبت، کنترل و درمان بیماری دیابت  که همزمان با هفته ملی دیابت با شعار مراقبت  دیابت امروز بیشتر از همیشه صبح روز سه‌شنبه ۲۵ آبان به همت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با همکاری انجمن ارتقاء کتابخانه‌های عمومی ایران، مرکز تحقیقات دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و گروه کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، کاربران و کتابداران کتابخانه های عمومی کشور با آصول  پیشگیری و مراقبت از دیابت  آشنا شدند.
هدف اصلی این وبینار ترجمان دانش و ارتقا سطح اطلاعات کاربران و کتابداران  کتابخانه های کشور در زمینه دیابت و ترویج توصیه های پزشکی و غذایی صحیح، مبتنی بر شواهد علمی و به روز توسط کتابداران به سایر مردم جامعه بود.
در این نشست مجازی که به دبیری دکتر فاطمه شیخ شعاعی و دکتر محمدجواد منصورزاده برگزار شد،  دکتر مژگان اسدی فوق‌تخصص غدد درون‌ریز در خصوص آشنایی با اصول مراقبت، کنترل و درمان بیماری دیابت صحبت کرد.
وی در این سخنرانی پس از اشاره به تعریف بیماری دیابت، انواع دیابت، اهمیت بیماری، عوامل خطر، معیارهای تشخیص عوارض، روشهای درمانی و اصول کنترل این بیماری غیرواگیر را برای کتابداران توضیح داد. 
در ادامه، دکتر اسدی داروهای موجود در بازار ایران، مکانیسم اثر و عوارض و نکات قابل توجه برای هر دارو را تبیین و به اهمیت خود مراقبتی و داشتن سبک زندگی سالم از جمله تغذیه مناسب، فعالیت فیزیکی کافی و خواب کافی در بیماران مبتلا به دیابت اشاره کرد.
سخنران بعدی این وبینار نیز دکتر نازلی نمازی بود که در خصوص روش تغذیه در پیشگیری و کنترل دیابت صحبت کرد.
وی بر این مورد که حذف عادات غذایی ناسالم و داشتن الگوی غذایی مناسب میتواند در کاهش چاقی شکمی و ابتلا به دیابت موثر باشد اشاره کرد.
دکتر نمازی همچنین در بخش دیگری از این سخنرانی خود به معرفی غذاهای فراسودمند طبیعی و صنعتی و اثرات مثبت آنها بر سلامتی، پیشگیری و کنترل بیماریها بخصوص دیابت پرداخت .
عضو هیات علمی پژوهشگاه با اشاره به این که  که آموزش و تفسیر برچسب حقایق تغذیه ای و چراغ راهنمای غذایی درج شده بر محصولات غذایی یکی از روشهای مناسب و سریع جهت انتخاب محصولات غذایی سالم و مناسب میتواند باشند. در ادامه در خصوص 7 باور اشتباه تغذیه ای رایج در بین بیماران مبتلا به دیابت نیزصحبت کرد.
وی در ادامه  "دیابت گرام" را به عنوان منبع مفید چندرسانه ای که به ارائه مطالب مبتنی بر شواهد و به روز میپردازد، به کتابداران معرفی کرد و گفت: این صفحه اینستاگرامی زیر نظر متخصصان مربوطه و توسط پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران اداره می شود و میتواند منبع علمی معتبری برای عموم مردم باشد.

در راستای آگاهی عموم مردم درباره بیماری دیابت و تاکید بر اهمیت مراقبت دیابت روزهای ۲۲ تا ۲۸ آبان ماه به عنوان هفته ملی دیابت نامگذاری شده است.

شعار امسال هفته ی ملی دیابت با اشاره به روزگار کرونایی و تغییر سبک زندگی ها ، "مراقبت دیابت ، امروز بیشتر از همیشه" انتخاب شده است.

آمار‌های جهانی حاکی از آن است که هر پنج ثانیه، یک نفر در دنیا، براثر عوارض دیابت جان خود را از دست می‌دهند. در کشورمان، آخرین آمار نشان می‌دهد، یازده درصد جمعیت بالای ۲۵ سال، مبتلا به دیابت هستند.

متخصصان تاکید می‌کنند، با یک رژیم غذایی سالم، کنترل وزن، ورزش و پرهیز از دخانیات می‌توان از ابتلا به دیابت پیشگیری کرد.

 

  • گروه خبری : پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم
  • کد خبر : 200785
فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *