• تاریخ انتشار : 1402/07/30 - 10:58
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 475
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

وبینار آشنایی با دوره مهارت آموزی ماساژ و اسپا در گردشگری طب ایرانی برگزار شد

دکتر حسین رضایی زاده، دبیرعلمی دوره مهارت آموزی ماساژ و اسپا در گردشگری طب ایرانی، این دوره را نخستین دوره رسمی مهارت آموزی حوزه ماساژ تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد.

وبینار آشنایی با دوره مهارت آموزی ماساژ و اسپا در گردشگری طب ایرانی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، وبینار آشنایی با دوره مهارت آموزی ماساژ و اسپا در گردشگری طب ایرانی با حضور دکتر حسین رضایی زاده، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و دبیر علمی این دوره مهارت آموزی با هدف معرفی آن به علاقه مندان و فعالان این حوزه، روز چهارشنبه به صورت مجازی برگزار شد.

دکتر رضایی زاده، در این وبینار که باحضور پانته آ ضیمران، مدیرعامل شرکت راما اسپا، مهندس شهیار اسماعیلی، مدیر شرکت گلدن راما اسپا و دکتر شریفی، مدیرعامل شرکت درمه به عنوان اجراکنندگان دوره برگزار شد، به تفصیل پیرامون ویژگی های علمی و اجرایی این دوره و روند برگزاری آن شرح داد.

وی با بیان این مطلب که موضوع ماساژ و به ویژه ماساژ تن آرامی (ریلکسیشن) نه تنها در پزشکی نوین جایگاه ویژه ای دارد بلکه در طب ایرانی نیز توجه خاصی به این مقوله وجود دارد، افزود: برخلاف تصور جامعه که ماساژ را صرفا در بیماران ضروری می داند بنابر نظریات ابن سینا از بدو تولد تا سالمندی ماساژ موردتوجه بوده و از ضروریات حفظ الصحه و سلامتی به شمار می رفته است.

دکتر رضایی زاده در ادامه افزود: فعالان حوزه ماساژ سالها تلاش کردند اما به دلیل عدم ورود وزارت بهداشت در عرصه آموزش و نظارت، فرصت های بسیاری از دست رفت و تهدیدهایی هم به وجود آمد. اما خوشبختانه با حمایت و توجه سرکار خانم دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل محترم دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و همچنین همراهی انجمن علمی طب سنتی ایران این اتفاق مبارک پس از سالها به میزبانی مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فرآورده های طبیعی دانشگاه علوم پزشکی تهران رقم خواهد خورد.

دبیرعلمی دوره مهارت آموزی ماساژ در ادامه پیرامون چگونگی روند برگزاری این دوره گفت: این دوره مهارت آموزی 270 ساعته در قالب آموزش های نظری و عملی (95 ساعت نظری و 175 ساعت عملی) تعریف شده است که در دو بخش کارآموزی و کارورزی ارائه می شود. مدت زمان برگزاری این دوره 4 ماه در نظر گرفته شده و در بستر سامانه آموزش های آزاد دانشگاه علوم پزشکی تهران (سماد) تعریف شده است که شرکت کنندگان در این دوره پس از طی دوره و شرکت در آزمون های نظری و عملی موفق به کسب گواهی خواهند شد.

دکتر رضایی زاده با تأکید بر اینکه این دوره، نخستین دوره رسمی مهارت آموزی ماساژ تحت نظارت وزارت بهداشت است، افزود: تاکنون هیچ دوره مهارت آموزی در این حوزه با این رویکرد و جایگاه علمی و رسمی برگزار نشده است و این نخستین بار است که با این میزان اعتبار شاهد برگزاری این دوره هستیم و به همین واسطه، شرکت کنندگان در پایان این دوره، گواهی معتبری به دو زبان فارسی و انگلیسی با تأیید مرکز آموزش های آزاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، انجمن علمی طب سنتی ایران و مرکز رشد فناوری طب و داروسازی سنتی و فرآورده های طبیعی دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت خواهند کرد که قابلیت ترجمه رسمی برای ارائه در خارج از کشور را نیز دارد.

وی در ادامه افزود: این دوره توسط مرکز ملی آموزش مهارتی و حرفه ای علوم پزشکی نیز در حال بررسی است و درصورت تأیید، مدرکی مجزا برای شرکت کنندگان از سوی این مرکز هم ارائه خواهد شد.

دکتر رضایی زاده در ادامه با بیان این مطلب که تمام افراد با مدرک دیپلم به بالا می توانند در این دوره شرکت کنند، گفت: ما تلاش کردیم تمام تسهیلات را برای علاقه مندان به شرکت در این دوره فراهم کنیم. برای تسهیل در حضور افرادی که خارج از تهران هستند درنظر داریم آموزش های نظری را روزهای پنج شنبه و جمعه و آموزش های عملی را در سه دسته روزهای زوج، روزهای فرد و پایان هفته برگزار کنیم. درخصوص پرداخت هزینه دوره نیز، پرداخت مرحله ای را در دستور کار قرار دادیم به این صورت که بخشی از هزینه در ابتدای شروع دوره و مابقی در زمان آغاز آموزش های عملی دریافت خواهد شد.

دبیر علمی دوره مهارت آموزی ماساژ، همچنین بر تعهد برگزارکنندگان این دوره بر حفظ کمیت و کیفیت آن تأکید کرد و افزود: ما معتقدیم که جامعه مخاطبان حوزه ماساژ اقیانوسی بزرگ است که تمامی اقشار جامعه را شامل می شود و این امکان، بستری ارزشمند برای کارآفرینی و خلق ثروت مبتنی بر دانش و تجربه است.

در ادامه پانته آ ضیمران این دوره را منسجم، علمی، مفید و کاربردی دانست و افزود: این دوره چه به لحاظ مدرسین و چه به لحاظ محتوا، کیفیت و کمیتی در شأن مخاطبان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، انجمن علمی طب سنتی ایران و وزارت بهداشت دارد.

وی هدف از برگزاری این دوره را آموزش خدمات مربوط به ماساژ، آشنایی با سبک های مختلف ماساژ در دنیا، آشنایی با صنعت اسپا و جایگاه ماساژ در گردشگری سلامت عنوان کرد.

ضیمران همچنین افزود: بسیاری از کسانی که سالهاست در حوزه ماساژ فعال بوده اند نیز مخاطب این دوره خواهند بود چرا که با وجود اینکه این افراد تاکنون دوره های آموزشی بسیاری در ایران و خارج از ایران گذرانده اند، اما هرگز دوره ای به این صورت یکپارچه و معتبر و با این رسمیت برگزار نشده است و مهم تر آنکه، تاکنون هیچ دوره مهارت آموزی در این حوزه تا این اندازه با هدف اشتغال زایی مخاطبان شکل نگرفته است و کسانی که مدرک این دوره را دریافت می کنند می توانند در مراکز درمانی معتبر، سلامتکده ها، هتل ها و بیمارستان ها با تجربه و مهارتی که کسب کرده اند، به فعالیت مشغول شوند و بخش زیادی از کمبود نیروی انسانی متخصص در این حوزه را پوشش دهند.  

در ادامه دکتر رضایی زاده به پرسش های مطرح شده پیرامون این دوره مهارت آموزی پاسخ داد.

  • گروه خبری : دانشکده طب ایرانی
  • کد خبر : 248924
خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *