• تاریخ انتشار : 1402/08/25 - 13:26
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 552
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

افتتاح همایش بین‌المللی بیماری‌های کودکان و همایش ملی پرستاری کودکان

دکتر قناعتی: بدون طب کودکان، آموزش طب عمومی و تخصصی و فوق‌تخصصی ناقص می‌ماند

سی و پنجمـین همایش بین‌المللی بیماری‌های کودکان و بیست و یکمین همایش ملی پرستاری کودکان به همت گروه کودکان و مرکز طبی کودکان با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز به کارکرد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، سی و پنجمـین همایش بین‌المللی بیماری‌های کودکان و بیست و یکمین همایش ملی پرستاری کودکان از 25 آبان ماه 1402 به مدت 4 روز به صورت حضوری در سالن‌های همایش مرکز طبی کودکان برگزار می‌شود.
در این مراسم دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اهمیت تخصص کودکان در پزشکی گفت: رشته کودکان به‌عنوان یکی از چهار رکن اصلی پزشکی شناخته شده و بدون طب کودکان، آموزش طب عمومی و تخصصی و فوق‌تخصصی ناقص می‌ماند.
 وی با بیان اینکه برگزاری همایش ملی پرستاری در کنار کنگره بین المللی پزشکی، باعث رصد بیشتر تحولات علمی می شود گفت: در نظام نوین آموزشی جهان، نقش پرستاری روبه افزایش است و با ورود هوش مصنوعی و تحولات IT در نظام سلامت دسترسی مردم به اطلاعات بیشتر شده و با کمک پرستاران بسیاری از مسائل حل خواهد شد. به گونه ای که ما می توانیم افراد بیشتری را  از لحاظ سلامت با کیفیت بالا و دسترسی بیشتر  خدمت رسانی کنیم.
دکتر قناعتی اعمال تغییرات نوین آموزشی، پژوهشی و درمانی را در طب کودکان ضروری دانست و افزود: علم نافع و علمی که برای کشور و منطقه مفید است باید هدف‌گذاری و گسترش پیدا کند و آموزش بیماری‌های شایع که منجر به مرگ‌ومیر بیشتر می‌شود در اولویت قرار گیرد.
رئیس دانشگاه  اخلاق‌مداری و آموزش اخلاق را برای جوامع مهم دانست و گفت: جهشی که در رشته کودکان اتفاق افتاد مدیون اخلاق‌مداری استادان قدیمی و پیش‌کسوت این رشته است.
دکتر قناعتی با اشاره به برنامه منتورینگ و ارتباط دانشجویان با استادان گفت: استادان دانشگاه علاوه بر علم، مشی زندگی را هم به دانشجویان آموزش دهند.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه یک ماه بعد از افتتاح بیمارستان حکیم 100 درصد ظرفیت آن تکمیل شد آن را نشانه نیاز مردم دانست و اظهار امیدواری کرد: با گسترش خدمات بهداشتی و درمانی بتوانیم عدالت در سلامت را بیش از پیش مستقر کنیم.
در ادامه دکتر شروین بدو رئیس مرکز طبی کودکان و دبیر اجرایی همایش گفت: این همایش باهدف افزایش آگاهی دست‌اندرکارانسلامت کودکان به مسائل شایع طب کودکان و آخرین دستاوردهای پزشکی برگزار می‌شود.
وی با اشاره به اینکه بیماری‌های قابل‌درمان و روش‌های نوین تشخیصی و درمانی طب کودکان موضوع اصلی این همایش است افزود: بهره‌گیری از تجربیات بیش از 290 نفر از اعضای هیئت علمی کودکان و سایر رشته های مرتبط با کودکان دانشگاه های علوم پزشکیسراسر کشور در پانل ها، معرفی بیمار جالب هر روز از 7 تا 7:30، مسابقه علمی برای شرکت کنندگان با اهدای جوایز از ویژگی هایاین همایش است.

سپس دکتر علی‌اکبر زینالو رئیس کنگره، با بیان اینکه در این کنگره دستاوردهای تحقیقاتی، تازه‌های پزشکی، تجربیات سال‌های گذشتهو برنامه‌هایی که وزارت بهداشت برای سلامت گروه کودکان تدوین می‌کند مطرح می‌شود افزود: علاوه بر این، در این کنگره به ارائه تجربیات و نظریات تخصصی صاحبنظران سلامت کودکان، نقش هوش مصنوعی و تکنولوژی سلول‌درمانی در پزشکی کودکان توجه شده است.
دکتر زینالو ادامه داد: با اعتقاد بر لزوم همکاری بخش‌های پرستاری و پزشکی در ارائه خدمات و بهبود و سلامت کودکان، این کنگره دردو بخش برگزار شده است تا همکاران پرستاری نیز فرصت بازآموزی دانش در زمینه طب کودکان و فرصت تبادل تجربیات علمی بایکدیگر و همکاران پزشک را داشته باشند.

در ادامه دکتر علی ربانی رئیس انجمن غدد و متابولیسم کودکان، گفت: باتوجه‌به سیاست کلی کشور  در جوان‌گرایی، ما وظیفه داریم  درجهت ارتقا رشد علمی و  ارائه خدمات به کودکان تلاش کنیم و برگزار چنین کنگره‌هایی به این امر کمک خواهد کرد.
وی به بازنگری تعرفه‌های پزشکی و تغییر آن تأکید کرد و افزود: در تعرفه‌گذاری پزشکان در نظر گفتن تورم ضروری است و باید تعرفه پزشکان بر آن اساس در نظر گرفته شود.
سپس دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، مرکز طبی کودکان را یکی از مراکز  بزرگ ‌ارجاع کشور خواند وگفت: این مرکز از بعد آموزشی، پژوهشی و خدماتی قابلیت بالایی دارد و قطب علمی طب اطفال است.
دکتر پناهی ادامه داد: براساس بررسی‌هایی که در معاونت تحقیقاتی صورت گرفت، شبکه تحقیقاتی اطفال را به این بیمارستان واگذارکردیم تا همکاران بتوانند با 31 مرکز تحقیقات حوزه اطفال کل کشور، عرصه  آموزش، پژوهش و خدمات طب اطفال را توسعه دهند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با تأکید بر پیشگیری بیماری‌ها گفت: باتوجه به اینکه پیشیگری یکی از سیاست‌های مرکز طبی کودکان است؛ غربالگری و پایش و ارزیابی بیماری‌های ژنتیک، غیرواگیر و سلامت روان را در دستور کار خود قرار دهند.
این همایش باهدف افزایش آگاهی دست‌اندرکاران سلامت کودک به مسائل شایع طب کودکان و آخرین دستاوردهای پزشکی از 25 تا28 آبان 1402 ادامه دارد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 251453
نسیم اخگر
تهیه کننده:

نسیم اخگر