افتتاح مرکز دیسپچ در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران
با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بخش انتقال بیمار (Patient Transfer Unit) این مرکز افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، یکشنبه هفتم اسفند ماه ۱۴۰۱ با حضور دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، دکتر سید حسن اینانلو رئیس مجتمع، دکتر محمدعلی سورکی معاون پشتیبانی، دکتر امیرحسین اورندی معاون درمان، پرستو آریاملو مدیر پرستاری، فاطمه حمیدی فر، مسئول مرکز دیسپچ مجتمع و جمعی از مدیران و مسئولان این مرکز بخش انتقال بیمار (Patient Transfer Unit) افتتاح شد.
دکتر قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نقلوانتقال بیمار را به روش علمی را با اهمیت خواند و گفت: افتتاح مرکز دیسپچ مجتمع کار بسیار ارزشمندی است که کمک بزرگی در جابهجایی بیماران به روش علمی خواهد کرد و امیدوارم در سایر مرکز درمانی هم واحد دیسپچ فعال و انتقال بیماران بهصورت کاملاً ایمن انجام شود.
در ادامه دکتر اینانلو رئیس مجتمع با اشاره به مشکلات انتقال بیماران گفت: سیستم پرستاری و همه واحدهایی که بهنوعی با مسئله انتقال بیماران درگیرند به اهم مشکلات این حوزه در مجتمع آشنا هستند، من همیشه در جلسات میگویم که متأسفانه یکسری از سنتها در مجتمع عادی انگاری شده که باید به آن توجه و دقت نظر بیشتری شود.
وی افزود: بسیار سخت است دیدن صحنههایی که یک بیمار بدحال با برانکارد و دو خدمه در مجتمع از یک بخش و یا دیگر مراکز بهطور غیر ایمن انتقال پیدا کند ومرتفع شدن این مسئله در مجتمع دغدغه اصلی من از روز اول بوده است.
دکتر اینانلو موضوع انتقال ایمن بیماران را با اهمیت خواند و گفت: راهاندازی تیم دیسپچ اقدامی بسیار بزرگ و ارزشمند است که از دورههای گذشته برای آن تلاشهایی بسیاری شده است، خوشبختانه از امروز مرکز دیسپچ مجتمع با همکاری همه واحدها افتتاح و آماده ارائه خدمت به بیماران در ۲۴ ساعت شبانهروز شده است و قرار ما بر این است که هیچ بیماری حدالمقدور حتی با ویلچر هم جابه جا نشود و همه بیماران با وسیله نقلیه و بهطور ایمن منتقل شود.
رئیس مجتمع تاکید کرد: بهتر است دورههای آموزشی کاربردی برای مرکز دیسپچ در نظر گرفته شود تا این واحد مثل اورژانس ۱۱۵ عمل کند و بیماران بهطور ایمن انتقال داده شود.
دکتر اینانلو با بیان این مطلب که مرکز دیسپچ مجتمع را میتوان به عنوان الگوی سایر مراکز درمانی در نظر گرفت گفت: با توجه به گستردگی و وسعت این مرکز نسبت به دیگر مراکز درمانی و همچنین راه اندازی مرکز دیسپچ برای اولین بار درکشور میتوان واحد انتقال بیمار این مرکز را به عنوان یک الگو مورد استفاده سایر مراکز قرار داد.
در ادامه دکتر سورکی معاون پشتیبانی مجتمع ضمن تشکراز تیم اجرایی مرکز دیسپچ مجتمع گفت: این پروژه از مدت ها قبل در دست اقدام بود اما از زمان ریاست دکتر اینانلو این پروژه جز اولویتهای اصلی این مرکز قرار گرفت و همچنین با توجه به اهم مشکلاتی که در زمان حمل و نقل ایمن بیمار وجود داشت این پروژه با همکاری حوزههای درمان، پشتیبانی، آموزش و خدمات از امروز به صورت رسمی و شبانهروزی شروع به کار کرده است.
وی افزود: امیدوارم که با افتتاح مرکز دیسپچ در مجتمع به اهداف عالی این مرکز که همانا خدمت رسانی ایمن و ایجاد رضایتمندی به بیمارانی که از اقصی نقاط کشور به این مرکز مراجعه میکنند دست یابیم.
دکتر اورندی معاون درمان مجتمع ضمن خداقوت به تیم راه اندازی دیسپچ مجتمع گفت: در گذشته فرآیند بیماربری در مجتمع با نواقصی همراه بود که به خاطر کمبود امکانات و نیرو انسانی لازم راه اندازی مرکز دیسپچ مجتمع به تعویق افتاده بود و با توجه به اینکه فرآیند انتقال بیمار جز سنجه های اصلی اعتبار بخشی و فرآیندهای پرستاری است. ما در تلاش بودیم که این فرآیند به صورت کلاسیک با تمام امکانات در نظر گرفته شود به نحوی که هم پزشک و هم پرستار دغدغهایبرای انتقال بیمار خود نداشته باشد.
وی ضمن در نظر گرفتن کرامت و احترام بیمار بر ارائه خدمات با کیفیت و ایمن به بیماران و ذینفعان تاکید کرد.
دکتر اورندی با اشاره به چشم انداز مرکز دیسپچ مجتمع گفت: ما باید به عنوان یک مرکز بزرگ بتوانیم در کنار جذب نیرو، مرکز آموزش انتقال بیمار را هم توسعه و نیروهای با تجربه ای را آموزش و تربیت کنیم.
معاون درمان مجتمع در پایان سخنان خود گفت: خدارا شاکریم که با همت و همکاری جمعی توانستیم تا این مرحله پیش رویم و آن را پایان کار نمیدانیم. ما باید در کنار انجام فرآیندهای درمانی، فرآیندهای آموزشی خود به ویژه آموزش کارکنان در رابطه با انتقال ایمن بیمار را هم ارتقا دهیم.
در ادامه آریاملو مدیر پرستاری مجتمع افتتاح این مرکز را با اعیاد شعبانیه را فال نیک خواند و گفت: خوشبختانه امروز در نقطهای ایستادهایم که سالهای سال بینتیجه مانده بود قطعا فرآیند انتقال بیمار با توجه به اینکه یک فرآینده گسترده و سختی است در شروع کار ممکن است با چالشهایی روبرو شویم که نیازمند صبر و همکاری همه واحدها دارد.
حمیدی فر مسئول مرکز دیسپچ مجتمع ضمن تبیین فرآیند راه اندازی این مرکز از تلاش و همکاری رئیس، معاونان مجتمع، مدیر پرستاری، مدیر منابع انسانی، سرپرست خدمات پشتیبانی، مسئول خدمات مجتمع و… تشکر کرد.
وی افزود: در واقع هدف اصلی ما خدمت به هم نوع است و با توجه به آمار یکی از فاکتورهای مهم مورتالیتی در مراکزدرمانی انتقال ایمن بیمار است و ما با راه اندازی مرکز دیسپچ در مجتمع بهطور روزانه حدود ۲۵۰ بیمار برای دریافت خدمات پاراکلینیکی را انتقال میدهیم.
نظر دهید