• تاریخ انتشار : 1402/03/09 - 13:34
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 987
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

اعطای نشان عالی دانش به دو استاد برجسته دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: دستیابی به علم نه یک فضلیت، بلکه یک ضرورت است

نخستین نشان عالی دانش به ۲ چهره تاثیرگذار عرصه پزشکی و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، اعطا شد.

نشان عالی دانش

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نشان عالی دانش، به ۲ استاد برجسته در هر یک از حوزه تخصصی «علوم اجتماعی و رفتاری»، «ادبیات و هنر»، «فنی و مهندسی»، «علوم پایه»، «کشاورزی و دامپزشکی» و «پزشکی و سلامت» اختصاص یافت و در عرصه پزشکی و سلامت از دکتر احمدرضا دهپور و دکتر اردشیر قوام زاده تجلیل شد.  
برگزیدگان براساس شاخص‌های حرکت در مرزهای دانش و فراتر از آن، کمک به گفتمان علمی کشور، کوشش در جهت معرفی کشور در سطح بین المللی، جامع نگری و توجه به نیازهای اساسی جامعه و… از دانشگاه‌های تهران، علوم پزشکی تهران، شریف، علم و صنعت، پژوهشکده رویان اصفهان و پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی انتخاب شدند.  
در آیین شامگاه دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به پیشینه تاسیس دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال  
۱۲۳۰ هجری شمسی گفت: نخستین دانشکده علوم پزشکی کشور توسط امیرکبیر در دارالفنون تاسیس شد.
دکتر قناعتی با بیان افتخارات جهانی کشور در عرصه پزشکی افزود: اولین دانشگاه جهان جندی شااپور، توسط ایرانیان تاسیس شد و کتاب‌های ابوعلی سینا تا قرن ۱۸ به عنوان مرجع در همه دانشگاه‌های بزرگ دنیا به ویژه در اروپا تدریس می‌شد.  
رئیس دانشگاه، وجود این افتخارات را برای دانشمندان و دانشگاهیان کشور التزام آور دانست و گفت: زمان پیروزی انقلاب اسلامی، سن امید به زندگی در ایران ۵۴ سال بود که امروز به حدود  ۷۸ سال رسیده و این مهمترین شاخصی است که پیشرفت یک کشور را در نظام سلامت نشان می‌دهد.  این پیشرفت، به تلاش اساتیدی که عمرخود را صرف علم اندوزی کردند به دست آمده است.  
دکتر قناعتی با اشاره به اعطای نشان عالی دانش به اساتید برجسته کشور گفت: امیدوارم با اعطای این نشان قسمت کوچکی از زحمات اساتید بزرگ جبران شود.  
رئیس دانشگاه،  شاخص اصلی پیشرانی در جهان امروز را نه در قدرت نظامی، سیاسی و حتی اقتصادی بلکه در قدرت علمی دانست و گفت: متخصصین آینده نگری مسائل‌ استراتژی‌ معتقدند کشورهایی در جهان پیشرو خواهند بود که عالم‌تر باشند. بنابراین دستیابی به علم نه یک فضلیت، بلکه یک ضرورت است.  
دکتر قناعتی با تاکید بر تربیت علما و دانشمندان بیشتر و پیشگامی در همه علوم گفت: امروزه دانشگاه علوم پزشکی تهران در بسیاری از علوم مانند کارتی سل تراپی، سلول‌های بنیادی، نانوفناوری در پزشکی و تولید تجهیزات پزشکی با تکنولوژی پیشرفته در جهان پیشگام است.  
رئیس دانشگاه با اشاره به تولید ۱۸۰ نوع تجهیزات پزشکی پیشرفته در دانشگاه گفت: در سفر رئیس جمهور به اندونزی، در حضور دو رئیس جمهور، بیماری با فاصله ۵۰۰ کیلومتری از  پزشک خود، با ربات کمک جراح سینا، جراحی شد و به اذعان دانشمندی اندونزیایی که مسئول آموزش ربات جراح در اندونزی است ؛ ربات ساخت دانشگاه علوم پزشکی تهران، کیفیت بهتری نسبت به نمونه مشابه امریکایی دارد.  
دکتر قناعتی از تقاضای اندونزی برای  صدور ۱۲ دستگاه جدید رباتیک جراحی به اندونزی خبرداد و گفت: پیش از این دو دستگاه به اندونزی صادر شده بود که باوجود کیفیت بالای آن درخواست ۱۲ دستگاه دیگر را دادند.  
رئیس دانشگاه، این دستاوردها را نشان از خودباوری دانست و گفت: امام خمینی(ره) بزرگ مردی بود که به ما درس خودباوری  داد و این باعث شد در شرایط سخت تحریم‌ها به این رشد و نوآوری برسیم و روی پای خود بایستیم.

اعطای نشان عالی دانش؛ ترویج علم و توسعه گفتمان علمی
در ادامه، دکتر محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران، اعطای نشان عالی دانش، را مصادف با هشتاد و‌ نهمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران بیان کرد و گفت: دانشگاه های تهران و علوم پزشکی تهران، این نشان را به طور مشترک و فارغ از مرز بندی‌های وزارتخانه‌ای، به دانشمندانی که برای اعتلای نام ایران و تمدن نوین اسلامی تلاش کرده‌اند اعطا می‌کنند.
دکتر مقیمی هدف از اعطای این نشان را ترویج علم و توسعه گفتمان علمی و تکریم عالمان دانست و گفت: باوجود بزرگانی همانند ابوعلی سینا، فارابی، خواجه نصیرالدین طوسی و… سال‌ها طلایه‌دار علمی جهان بودیم و خوشبختانه امروز هم روزنه‌های جدیدی در سپهر علمی جهان گشوده شده و ایران درحال نقش آفرینی است.

دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران منشا علم و فناوری
سپس حجت الاسلام عبدالحسین خسرو پناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه ‌های تهران و علوم پزشکی تهران  را منشا توسعه علم و فناوری در کشور دانست و افزود: از دکتر قناعتی و دکتر مقیمی رئیس دو دانشگاه، که با تصمیم حکمیانه خود نشان عالی دانش را  بنا نهادند تشکر می‌کنم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با تاکید بر اینکه علم را به حکمت تعالی ببخشیم افزود: حکمت،  علمی است کارآمد، که مبتنی بر تفکر و تعقل، عقل عملی و نظری است. فناوری‌های نرم اجتماعی، امنیت غذایی و هوش مصنوعی نیز از جمله مصادیق تعالی علم به حکمت و از ضروریات دنیای امروز است.

حمایت مجلس از علم و عالم پروری
در ادامه دکتر علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی، جامعه امروز را نیازمند معرفی الگوهای تاثیرگذار علمی دانست و گفت: ایده طراحی نشان عالی دانش در دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران که قبله علمی کشور محسوب می‌شوند؛ افتخار بزرگی است.
دکتر منادی با اشاره به ثبت سابقه ۱۷۵۰ ساله دانشگاه جندی شاپور در یونسکو گفت: این پیشینه نشان از ریشه علم و عالم پروری در کشور دارد و این سابقه درخشان در دنیای علم و دانش باید تداوم یابد. در راستای حمایت از دانشمندان نیز مجلس قانون جهش تولید دانش بنیان را به تصویب رسانده تا موانع شرکت‌های دانش بنیان از میان برداشته شود.
خبرنگار: سمیرا کرمی

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 235655

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *