هماندیشی پیرامون اندیکاسیون های اعزام مادر پرخطر بهویژه مادران مبتلابه کووید 19 با حضور معاون درمان دانشگاه
در جلسه هماندیشی پیرامون اندیکاسیون های اعزام مادر پرخطر بهویژه مادران مبتلابه کووید 19 چالش های موجود و راهکارهای مربوطه بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، جلسه هماندیشی پیرامون اندیکاسیونهای اعزام مادر پرخطر بهویژه مادران مبتلابه کووید با حضور دکتر سید فرشاد علامه معاون درمان، دکتر محمدرضا جعفری مدیر نظارت و اعتباربخشی، دکتر علی گنجعلی خان مدیر درمان، دکتر مهرداد احمدی مدیر حوادث،فوریتهای پزشکی و پدافند غیرعامل، دکتر آرش جعفریه رئیس مجتمع بیمارستانی یاس، دکتر زینت قنبری مدیر گروه زنان و زایمان، دکتر فهیمه قطبی زاده معاون درمان گروه زنان و زایمان، الهه خالو نظری رئیس اداره مادر، نوزاد و مامایی و سایر اعضا سهشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ در سالن حکیم برگزار شد.
در این جلسه دکتر علامه گفت: در شرایط پیک پنجم کرونا هستیم و مسائل مربوط به مادر باردار از اولویت خاصی برخوردار است. در حال حاضر دستورالعملی از وزارت بهداشت به ما ابلاغشده است که باید با در نظر گرفتن جنبههای مختلف آن را اجرا کنیم. بهویژه اساتید معین که باید کامل در جریان این دستورالعمل برای ارجاع مادر باردار قرار گیرند.
وی افزود: ما باید شرایط و محدودیت بیمارستانها را در نظر بگیریم. بهمنظور کاهش نارضایتی بیماران لازم است درزمینه شرایط بیمارستان مقصد آگاهی خوبی به بیماران داده شود تا با آگاهی کامل به بیمارستان مقصد بروند.
معاون درمان اظهار داشت: یک نفر باید فصلالخطاب برای موضوع تعیین شود تا درصورتیکه اساتید مقیم بیمارستان مبدأ و مقصد به نتیجه نرسیدند برحسب شرایط بیمار در این زمینه تصمیمگیری کند.
دکتر گنجعلی خان گفت: اعزام مادر باردار و اینکه چه کسی مسئولیت آن را بر عهده دارد موضوع پر چالشی است. ما باید به سرعت و با در نظر گرفتن اولویت در خصوص ارجاع مادر باردار تصمیمگیری کنیم. برخی بیمارستانهای سانتر زنان هستند اما به علت نداشتن همه خدمات نمیتوانند حمایت کامل داشته باشند. لازم است آنها را تجهیز کنیم اما تا زمان انجام این امر نمیتوانیم ارائه خدمات به مادر باردار را متوقف کنیم.
وی افزود: استاد معین را گروه زنان و زایمان معرفی میکند و بهتر است در این زمینه در صورت نیاز بازبینی صورت گیرد. ارائه خدمت بر تخت ارجحیت دارد و بهتر است بیمار به بیمارستان ریفرال ارجاع دادهشده تا منتظر تخت بماند. همکاران ستاد هدایت باید بیمار را از زمان اعلام نیاز به ارجاع تا زمان رسیدن به نتیجه اعزام یا عدم اعزام پیگیری کنند.
دکتر اشرف آل یاسین عضو هیئتعلمی گروه زنان گفت: ضمن تشکر از معاونت درمان و همکاران بهمنظور پیگیری مسائل مربوط به مادر باردار گفت: باوجود همه محدودیتهایی که داریم، اما حواسمان باشد که برای مردم این سرزمین خدمت میکنیم و کمی مهربانتر برخورد کنیم. اساتید معین در بیمارستانها اشراف کامل ندارند و بهتر است دستورالعملها را مجدد مطالعه کنند. همکاران ما باید بیماری که پیشنهاد ارجاع دارد را کامل معاینه و اگر اندیکاسیون ارجاع را داشت، اقدام کنند.
وی افزود: تعداد مادر باردار مبتلابه کرونا افزایش پیداکرده که بهشدت بر روی این موضوع نیز باید متمرکز باشیم. در بیمارستانهای ما امکاناتی وجود دارد که در سایر بیمارستانها نیست و ما میخواهیم به بیماران خدمات ارائه دهیم. درمجموع برای ارجاع مادر باردار باید شرایط را بهصورت کامل در نظر بگیریم. موضوع مهاجران افغان نیز موضوع مهمی است که باید آمادگی لازم را برای روزهای آتی داشته باشیم.
دکتر فهیمه قطبی زاده معاون درمان گروه زنان و زایمان در خصوص چالشهای موجود گفت: تعداد مادران باردار مبتلابه کووید که در این پیک افزایش یافته و بارکاری را برای همه بیمارستانها سنگین کرده است. بیماران برای دریافت مراقبتهای تخصصی ساعتها در بیمارستان منتظر میمانند که این مشکلات زیادی را برای ما ایجاد میکند. استاد معین در بیمارستانها اشراف کامل به دستورالعملها و اندیکاسیونهای ارجاع ندارند و هماهنگی برای ارجاع مادر باردار بین بیمارستان مبدأ و مقصد صورت نمیگیرد که بهتر است این در قالب یک دستورالعمل به همه بیمارستانها ابلاغ شود.
دکتر معصومه نتاج مجد معاون درمان بیمارستان آرش گفت: بیماری که اینتوبه میشود، مشکلات خاصی دارد ما در بیمارستان بسیاری از خدمات همچون دیالیز و سایر خدمات را که در صورت اینتوبه شدن بیمار ممکن است نیاز شود، نداریم.
دکتر جعفری گفت: هدف همه مایکی و ارائه خدمات بهتر به بیمار است. ما در بیمارستان اگر امکاناتی داشته باشیم در اختیار بیماران قرار میدهیم؛ اما در این پیک کرونا محدودیتهای بسیاری وجود دارد.
دکتر جعفریه گفت: دستورالعمل ارجاع مادر باردار از سوی وزارتخانه وجود دارد اما زیرساختهای آن هنوز بهصورت کامل ایجاد نشده است و این چالش ایجاد میکند، مخصوصاً در مورد نجات جان مادر باردار این موضوع حساسیت خاصی دارد.
دکتر صدیقه حنطوش زاده رئیس بخش زایمان ولیعصر بیمارستان امام خمینی (ره) گفت: ارجاع درست مهمتر از تعداد بیمار است.
تعامل و برقراری ارتباط بین کادر درمان؛ ارائه خدمات بهتر
دکتر علیرضا سلیمی نیا معاون درمان گروه بیهوشی گفت: بسیاری از این چالشها مربوط به مشکل در برقراری ارتباط بین همکاران بیمارستانها است. ارتباط امکان تطبیق در شرایط را فراهم میکند، این فرصت را به همدیگر بدهیم تا با تعامل امکان تطبیق در شرایطی که ماهیتاً استرسزا است، فراهم شود و بار فشار و استرس را از دوش یکدیگر برداریم. در مورد نحوه و شرایط انتقال و نیازهای بیمار در بیمارستان با یکدیگر صحبت کنیم. همه تلاش میکنند که جان مادر باردار را نجات دهند و تلاشهای ما زمانی اثربخش خواهد بود که این تعاملات بین بیمارستانها صورت گیرد.
دکتر احمدی گفت: در ستاد هدایت برای اعزام بیمار با استاد صحبت کنیم و رزیدنتها وارد این موضوع نشوند.
برگزاری جلسه آموزشی با اساتید معین گروه زنان و زایمان، ارائه اطلاعات به بیمار قبل از ارجاع در خصوص شرایط بیمارستان مقصد، هماهنگی بین دو بیمارستان مبدأ و مقصد از طریق ستاد هدایت و صحبت پزشکان مقیم دو بیمارستان با همدیگر، در صورت نیاز به ICU مشاوره با پزشک بیهوشی و فوکال پوینت بیمارستان مقصد و در صورت وجود چالش، تعیین تکلیف توسط استاد معین از مصوبات این جلسه بود.
نظر دهید