• تاریخ انتشار : 1398/06/12 - 10:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2476
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

گفت‌وگو با برگزیدگان بیستمین جشنواره ابن‌سینا؛ دکتر امید شعاعی: باید از دانشجویان فارغ التحصیل حمایت کرد

دکتر امید شعاعی برنده برگزیده جایزه طرح پژوهشی دانشگاه تهران در جشنواره ابن سینا، به پژوهشگران جوان توصیه کرد که اگر به کشور خود علاقه مند هستید استقامت کنید تا به نتایج مطلوب دست یابید.

همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب و سالروز تأسیس دانشکده پزشکی، بیستمین جشنواره ابن‌سینا با تجلیل از 6 برگزیده در بخش آموزش، 6 برگزیده در بخش پژوهش، یک برگزیده در بخش خدمات ویژه و دو برگزیده از دانشگاه تهران برگزار شد، جشنواره ابن‌سینا هرساله به‌منظور تجلیل از فعالیت‌ها و دستاوردهای برجسته اعضای هیئت‌علمی دانشگاه در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی و ارائه خدمات ویژه، همزمان با سالروز تأسیس دانشکده پزشکی (15 بهمن سال 1313) برگزار می‌شود. 
 
 
دریافت فیلم
آقای دکتر لطفاً بفرمایید موضوع طرح پژوهشی چه بوده است؟
این طرح تحقیقاتی برای تجهیزات پزشکی خصوصاً تشخیص بیماری قلب و عروق 'هولتر مانیتورینگ' است. که از سال 1393 در چارچوب یک شرکت دانش بنیان با دانشگاه تهران همکاری  و در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران مسقر است.  
مفتخرهستم اعلام کنم که مجوز تولید و پروانه ساخت از اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  داریم که ان شاالله برای معالجه بیماران آن را ارائه دهیم. 
ضبط مداوم نوار قلب (EKG) بیمار در طول 24 ساعت را 'هولتر مانیتورینگ' می‌گویند. ازآنجاکه بیمار می‌تواند دستگاه پایش ضربان قلب را در طول فعالیت‌های روزانه خود به‌طور منظم بپوشد، کمک می‌شود تا پزشک ارتباط علائمی همچون سرگیجه، تپش قلب (ضربان قلب سریع یا نامنظم) و غش کردن بیمار را با مشکلات قلبی کشف نماید. ازآنجا که ضبط نوار قلب بیمار به‌ طور مداوم و طی 24 ساعت انجام می‌شود، هولتر مانیتورینگ در مقایسه با نوار قلب ساده(EKG)  اطلاعات بیشتری در اختیار پزشک گذاشته و در تشخیص ریتم‌های غیرطبیعی قلب کمک بیشتری خواهد کرد. نوارهای قلب معمولی عموماً کمتر از یک دقیقه وضعیت قلب را رصد می‌کنند. همچنین هولتر مانیتورینگ می‌تواند در حین مواردی همچون؛ درد قفسه سینه، ایسکمی یا کاهش جریان خون به عضله بطن چپ، اطلاعات و ارزیابی‌های دقیق‌تری را برای پزشک فراهم نماید.

لطفاً از نتایج حاصل از اجرای آن را شرح دهید؟
این دستگاه از توانمندی بسیار بالایی برخوردار است، دارای بخش سخت افزار برای ثبت پیوسته سیگنال قلب و همچنین نرم افزاری برای انتقال آن به کامپیوتر و تحلیل و طبقه بندی ریتم های و کارهای مختلف قلب است. بخش سخت افزاراین دستگاه با یک بار شارژ می تواند به مدت 14 روز سیگنال های قلب را ذخیره و ثبت کند که از مزایای برجسته در مقایسه با نمونه های خارجی متداول آن است. روش های نوینی در الگوریتم ها طراحی شده که بتواند با دقت و سرعت بالا تشخیص و طبقه بندی بیماری های قلبی را انجام دهد، به طور مثال 24 ساعت از سیگنال ذخیره شده قلبی را در کم تر از دو دقیقه داده های آن انتقال و تحلیل می شوند. کاربر ارتباط با اپراتور بسیار آسان است به طوری که اپراتور می تواند با استفاده از آن داده ها را آماده کند و برای پزشک معالج ارائه دهد احیاناً اگر خطایی هم در الگوریتم اتفاق بیفتد کاربر می تواند آن ضربان را تشخیص و تغییر دهد و یا حتی یک ضربان جدید با عنوان جدید به آن اضافه کند. 
 
برای اعضای هیات علمی جوان چه پیامی دارید؟ 
راه طولانی است. در طرح های تحقیقاتی فرآیند کارابتدایی است؛ تبدیل شدن به محصول و تغییر کردن ایده به محصول کار طاقت فرسایی است. نه تنها سرمایه گذاری مادی می طلبد بلکه سرمایه گذاری معنوی زیادی را نیز شامل می شود وقت و انرژی بسیار زیادی را می طلبد. دانشجویانی که فارغ التحصیل شده اند باید حمایت شوند. توصیه من استقامت، استقامت و  استقامت است غیر از این نمی شود اگر شما به این مردم و مملکت و مرز و بوم علاقه مند هستید مسیر دشوار را طی کنید قدم به این مسیر بگذارید ان شاالله دستاوردهای خوبی را برای جامعه به همراه داشته باشید. 
خبرنگار: الهام علی 
عکس: مهدی کیهان

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 85705
الهام علی
تهیه کننده:

الهام علی

تنظیمات قالب