• تاریخ انتشار : 1394/07/05 - 08:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 201
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کارشناس مرکز بهداشت جنوب تهران سالخورده را منبعی از تجارت ارزشمند دانست

کارشناس سالمندان مرکز بهداشت جنوب تهران گفت هرگز نباید آنان را از بسیاری از عرصه‌های زندگی کنار گذاشت آنان توانایی‌های قابل‌ذکری دارند.

به گزارش روابط عمومي مركز بهداشت جنوب تهران، کارشناس سالمندان مرکز بهداشت جنوب تهران با اشاره به 4 تا 10 مهر هفته سالمندی و شعار روز جهانی سالمندان در سال 94، سالمندان حامی پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت گفت: سالمندی یک فرایند طبیعی در زندگی است که از ابتدای عمر شروع می‌شود و با افزایش سن به تدریج تغییرات جسمانی، روانی و احساس در انسان روی می‌دهد.
وی به تغییرات بسیار تدریجی و فردی شامل ضعف عضلات صاف و آتروفی عضلات مخطط، تغییرات در سیستم عروق قلب و ریه‌ها، پوکی و شکنندگی استخوان‌ها، کاهش قدرت انعطاف مفاصل و کاهش دامنه‌ی حرکت، کندی حرکات، تغییرات در سیستم عصبی اشاره کرد.
همچنین جهانبانی معتبرترین تقسیم‌بندی سازمان بهداشت جهانی را که شامل ۶۰ تا ۷۵ سال، سالمند جوان (مسن)، ۷۵ تا ۹۰ سال، سالمند پیر، ۹۰ سال و بالاتر: خیلی پیر را اعلام کرد و گفت: عوامل مؤثر بر سلامت سالمندان، به درستی مشخص نیست که چه عواملی بر سالمندی سالم تأثیرگذارند، اما این نکته مشخص است که عادات و رفتارهای بهداشتی، سیستم حمایت‌کننده‌ی اجتماعی و دید خوش‌بینانه نسبت به زندگی، تجارب زندگی، خصوصیات شخصیتی و سلامت جسمی کنونی همه بر سلامت دوران سالمندی مؤثرند.
وی گفت: پیری برخلاف آنچه تصور می‌شود همراه با آن گونه مشکلاتی نیست که بر سر زبان‌ها افتاده و پیران را مردمی خسته، بیمار، افسرده، بی حافظه، جدا مانده، دل‌نازک، عجیب‌وغریب به‌حساب می‌آورند، البته ممکن است اقلیتی از پیران چنین باشند ولی این‌گونه اندیشه‌های نادرست در مورد پیران باعث رنجیدن افراد سالخورده می‌شود و حتی گروهی از آنان را به قبول این باورهای نادرست درباره خود وا‌می‌دارند.
کارشناس سالمندان مرکز بهداشت جنوب تهران گفت: رسیدن به سنین بالای زندگی نتیجه عوامل پیچیده‌ای مانند وضعیت ژنتیک فرد، وضع تغذیه، بهداشت و عوامل محیطی دیگر است اما در هر صورت رسیدن به پیری همراه با تغییرات جسمی مانند کاهش قدرت بینایی، شنوایی، چشایی، بویایی، کاهش قدرت بدنی، هماهنگی حرکتی و سرعت واکنش در مقابل محرکهاست.
جهانبانی در ادامه افزود: برخی از افراد مسن نیز دچار یک بیماری مزمن یا بیشتر هستند شایع‌ترین این بیماری‌ها عبارت‌اند از درد مفاصل، لرزش عضلانی، ضعف شنوایی و بیماری‌های قلبی که در هر صورت میزان سلامتی فرد در دوره پیری وابسته به سبک زندگی، تغذیه، خواب، ورزش و استفاده یا عدم استفاده از سیگار است.
وی در پایان بر توانایی‌های قابل‌ذکر سالمندان که هرگز نباید آنان را از بسیاری از عرصه‌های زندگی کنار گذاشت تأکید کرد و گفت: افراد سالخورده منبعی از تجارت ارزشمند هستند که می‌توانند برای جوان‌ترها کاملاً مفید باشد و معاشرت و گفت‌وگو با آنان بسیار مفید است آنان می‌توانند در فعالیت‌های ذهنی مثل مطالعه و شرکت در آموزش‌های موردعلاقه و بازی‌های فکری مشغول شوند.
خبرنگار: نگار دیوبندی
  • گروه خبری : مرکز بهداشت جنوب تهران
  • کد خبر : 54290
کلمات کلیدی
نگار  دیوبندی
تهیه کننده:

نگار دیوبندی