حجتالاسلاموالمسلمین تراشیون: انسانهایی که خود را در برابر خداوند و در برابر دیگران پاسخگو میدانند، هوش هیجانیشان تقویت میشود
به همت مدیریت امور روحانیون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دومین جلسه از کارگاه «نقش تربیتی در خانواده و دانشگاه» ویژه ائمه جماعات دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، دومین جلسه از کارگاه «نقش تربیتی در خانواده و دانشگاه» ویژه ائمه جماعات دانشگاه علوم پزشکی تهران را از ساعت 14 روز چهارشنبه 12 آذر 99 بهصورت مجازی و بر بستر اسکای روم دفتر نهاد برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجتالاسلاموالمسلمین دکتر سید علیرضا تراشیون، مشاور امور خانواده ضمن تسلیت شهادت دکتر محسن فخری زاده، با بیان اینکه هوش هیجانی (EQ) در زندگی تأثیر بیشتری از ضریب هوشی (IQ) دارد؛ گفت: توانایی مدیریت و کنترل هیجانات که از آن به هوش هیجانی تعبیر میشود، هم در زندگی خانوادگی، هم در زندگی شغلی و هم در مواجهه با تربیت فرزندان دارای اهمیت زیادی است.
وی با اشاره به اینکه یک رابطه معکوس بین هیجانات و عقلانیت وجود دارد؛ گفت: در نوجوان هیجانات در بالاترین سطح قرار دارد و بهتبع آن عقلانیت در او کم است؛ لذا لازم است که والدین در مواجهه با نوجوان، آستانه تحمل خود را بالا ببرد.
وی در ادامه به بیان ویژگیها و فواید هوش هیجانی پرداخت و گفت: هوش هیجانی و کنترل هیجانات قدرت همدلی با جوان و نوجوان را تقویت میکند؛ از رفتارهای تکانشی و هیجانی سریع که معمولاً پشیمانی هم به دنبال دارد جلوگیری میکند؛ از استرس و اضطراب جلوگیری میکند؛ تأثیرگذاری روی دیگران را ارتقا میدهد؛ باعث درک نیازهای دیگران میشود و همچنین مدیریت زمان در زندگی را بهبود میبخشد که همه این موارد در کنار هم باعث ایجاد شادی پایدار در زندگی میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین تراشیون، یکی از ایرادهای خانوادههای را آشنا نکردن فرزندان با سوادهای مکمل معرفی کرد و گفت: «سواد ارتباط»، «سواد عاطفی»، «سواد مالی و اقتصادی»، «سواد رسانه» و «سواد فناوری اطلاعات (IT)» انواعی از سواد مکمل هستند که میبایست به فرزندانمان بیاموزیم زیرا اگر بخواهیم نسل شادی داشته باشیم، باید آنها را توانمند بار بیاوریم چون نسلی که راحتطلب باشد، موفق و شاد زندگی نخواهد کرد.
وی تقویت نگاه معنوی فرزندان و روحیه پاسخگو بودن آنان در برابر خداوند متعال را یکی از راههای تقویت هوش هیجانی آنان معرفی کرد و گفت: انسانهایی که خود را در برابر خداوند و در برابر دیگران پاسخگو میدانند، هوش هیجانیشان تقویت میشود، چون سعی میکنند رفتار خود را کنترل کنند؛ کسی که در برابر وظایف و اعمالش خود را مسئول بداند مسلماً مطابق مسئولیتهایش عمل خواهد کرد.
وی در خاتمه با بیان اینکه نوشتن، یکی دیگر از روشهای افزایش هوش هیجانی است؛ گفت: نوشتن موجب خودآگاهی، گرم شدن مغز و بهبود حافظه، خلاق شدن، آرام شدن، یادگرفتن، درک و تحمل بهتر محیطی، رها شدن از زندان درون و همچنین موجب خوابیدن بهتر میشود.
نظر دهید