• تاریخ انتشار : 1399/10/04 - 13:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 551
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

نشست هیئت رئیسه و مدیران گروه‌های آموزشی دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی با هیئت‌رئیسه و روسای بخش‌های مجتمع بیمارستانی امام خمینی

در پی امضای تفاهم‌نامه همکاری‌های علوم پایه و بالین دانشکده فناوری‌های نوین پزشکی و مجتمع بیمارستانی امام خمینی، مدیران گروه‌های آموزشی این دانشکده با روسای بخش‌های این مجتمع با حضور هیئت‌رئیسه هر دو واحد با هم دیدار کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده فناوری های نوین پزشکی، روز چهارشنبه 3 دی 99، در نشستی مدیران گروه های آموزشی این دانشکده با مدیران بخش های بیمارستان امام خمینی در زمینه همکاری های علوم پایه و بالین تبادل نظر کردند.
در ابتدا دکتر خسرو صادق نیت، رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی، گفت: در جلسه قبلی با اعضای هیئت رئیسه دانشکده فناوری های نوین پزشکی مطالبی در خصوص زمینه‌های همکاری دانشکده با بیمارستان، در باب همکاری علوم پایه و بالین مطرح شد که در پی آن مقرر شد جلسه امروز هماهنگ شود تا توانمندی‌های دانشکده در رشته‌های مختلف و نیازهای بیمارستان برای پیش بردن کارهای آموزشی، پژوهشی و درمانی مطرح شوند.
در ادامه دکتر علیرضا احمدیان، رئیس دانشکده فناوری های نوین، گفت: یکی از برنامه‌های جدی در گروه‌های آموزشی دانشکده همکاری هدفمند و تنگاتنگ علوم پایه با بالین است. در واقع فلسفه وجودی رشته‌های چندماهیتی پزشکی مولکولی، مهندسی بافت، نانوفناوری پزشکی، علوم سلولی کاربردی و ...که در دانشکده هستند ارتباط با بالین است. مطمئناً راه طولانی در پیش است. من تجربه کار در مرکز تحقیقات علوم و تکنولوژی در کنار همکاران بالینی را دارم و به مشکلات و چالش‌های آن آگاه هستم. سه گام اساسی  برای رسیدن به هدف غایی در این همکاری وجود دارد. گام اول ایجاد یک بستر همکاری و تعامل گروه های علوم پایه و بالین برای رسیدن به یک درک مشترک از اهداف و دغدغه های مشترک در اجرای برنامه هایمان است. مدلی که در ادامه جلسه معرفی می شود ما را در این گام یاری خواهد کرد. گام بعدی تشخیص و شناسایی نیازهای گروه‌های بیمارستانی و تبدیل آنها به پایان نامه، طرح‌های پژوهشی کاربردی و تعریف مگاپروژه ها در راستای ایجاد لاینهای تحقیقاتی در گروه های آموزشی است. گام اساسی سوم در این همکاری استفاده از ظرفیت مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان برای پیاده‌‌سازی و اجرای درست و دقیق پروژه‌هاست. این گام می تواند حلقه اتصال بین ما را ایجاد کند. این حلقه اتصال، استمرار این فعالیت ها را تضمین میکند. با توجه به اینکه دانشکده جوان و باانگیزه ای داریم و با توجه ماموریتی که دانشگاه در حوزه فناوری به دانشکده محول کرده است آمادگی کامل داریم که با تمام توان و انرژی،  این همکاری را تا رسیدن به نتایج مطلوب پیش ببریم.
سپس، دکتر مهدی تهرانی دوست، مشاور بالین هیئت رئیسه دانشکده، همراه با نمایش اسلاید، ضمن قدردانی از زحمات مدافعان سلامت در بیمارستان امام خمینی، معرفی مختصری از دانشکده، شرکت های دانش بنیان دانشکده و محصولات آنها، فعالیت ها و طرح های دانشکده در حیطه کرونا، مدل ها و محورهای همکاری گروه های آموزشی دانشکده را ارائه کرد و گفت: هدف اصلی این جلسات برقراری ارتباط ارگانیک گروه های آموزشی دانشکده با بخش های بیمارستان در قالب ایجاد یک دفتر همکاری علوم پایه و بالین است که وظیفه مدیریت و مانیتورینگ ارتباطات را به عهده دارد. برای علوم پایه مشخص کردن نیازهای بیمارستانی مهم است. همچنین در بخش آموزش، دانشجویان بتوانند از نزدیک با بالین در ارتباط باشند. دوره های آموزشی مشترک معرفی بشود. حضور اساتید در قالب ماموریت و عضویت ثانویه در واحد دانشکده و بیمارستان شکل بگیرد. از کارهایی که از جلسه قبل تاکنون انجام گرفته می توان به برگزاری دو جلسه در مرکز تحقیقات سرطان بیمارستان امام خمینی با حضور دکتر حبیب اله محمود زاده و دکتر جعفر آی در خصوص تهیه و تدوین دو طرح مشترک ساخت داربست کیتوزانی برای ترمیم زخم و بندآوری خونریزی و تهیه استخوان بوسیله پرینتر سه بعدی و سلولهای بنیادی جهت ترمیم ضایعات استخوانی اشاره کرد.  
در ادامه دکتر امامی رضوی، رئیس بخش جراحی عمومی ولیعصر ، گفت: به نظرم این همکاری بسیار کار خوبی است که دانشکده در آن پیش قدم شده است، مخصوصا که با اینکه دانشکده نوپاست کارهای برجسته ای در آن انجام شده است. من دو پیشنهاد داشتم. یک اینکه همکاری بیشتر در قالب گروه های آموزشی مرتبط دیده شود. مطالب تخصصی گروه های آموزشی مفصل تر در اختیار اساتید بیمارستانی قرار گیرد. دیگر اینکه مدل های همکاری جدا از ماموریت و عضویت ثانویه که شما گفتید مطابق با برنامه مشترک وزارت علوم و وزارت بهداشت به صورت مشاهده گری باشد که مانند همان فرصت های مطالعاتی است؛ یعنی اساتید بتوانند برای مدت مشخصی در بالین یا در دانشکده حضور یابند و با اساتید مرتبط در ارتباط نزدیک باشند.  
پس از آن، دکتر عباس شکوری، رئیس بخش ژنتیک بیمارستان، گفت: در کنار بحث سل تراپی، ژن تراپی هم از 2020 به بعد جدی شده است. اساتید بالینی بخش ما در حوزه سیتوژنتیک تخصصی اعلام آمادگی می کنند. در حال حاضر با موسسات خارج از بیمارستان مانند بنیاد برکت، سل تک فارمد همکاری می کنیم. کاریوتایپ های تخصصی سلولهای خاص مثل مزانکیمار، همابویتیک، فیبروبلاس و ... و سایر کارهای تخصصی ژن تراپی را داریم. بدنه سیتوژنتیک بیمارستان قدمت زیادی دارد.
دکتر اسلامی، رئیس بخش قلب و عروق بیمارستان، گفت: برای اینکه کار عملیاتی شود من پیشنهاد میکنم دانشکده رشته محور یا بخش محور بگوید که به صورت تخصصی در چه زمینه هایی می تواند کار کند و بعد از آن از هر گروه یک رابط بالینی معرفی کند که ما با آن فرد ارتباط برقرار کنیم و کار را جلو ببریم.
در ادامه رئیس بخش گوارش بیمارستان، دکتر ناصر ابراهیمی داریانی، گفت: در بخش گوارش هم مسئله آموزش و هم مسئله درمان است. در مسئله آموزش در خارج کشور وقتی فلو وارد بخش گوارش می شود آندوسکوپی روی ای آر سی تی انجام میشه و برش آمپول حتی باعث مرگ می شود. این امکانات را ما نداریم اگر بتوانید در زمینه طراحی سیمولاتورها کمک کنید برای ما ارزنده است. در مسئله درمان مشکل اساسی ما لوازم جانبی مانند استنت ها و ... در بخش آندوسکوپی است.  
دکتر محمدجواد مرتضوی، رئیس بخش ارتوپدی بیمارستان، گفت: بخش های مختلف نیازهای مختلفی دارند، بخش ارتوپدی در زمینه مهندسی بافت می تواند بیشترین همکاری را با دانشکده داشته باشد. اگر شخصی معرفی بشود که ما از نزدیک و منظم ارتباط بگیریم بسیار عالی است.
سپس سرپرست بخش بیماری های عفونی بیمارستان، دکتر حمید عمادی، گفت: من خبر نداشتم که در دانشکده برای تولید واکسن می تونیم همکاری کنیم. واکسن هایی را با افرادی خارج از کشور مذاکره می کنیم در صورتی که این پتانسیل در داخل دانشگاه وجود دارد.
دکتر بابک نگاهداری، مدیر گروه زیست فناوری پزشکی دانشکده، گفت: ما در گروه زیست فناوری پزشکی چند پروژه حرفه ای مشخص داریم. تولید ویروس انکولیتیک در درمان سرطان، واکسن نسل جدید کرونا بر مبنای آدنوویروس و سرخک، و طراحی رپید تست کرونا با همکاری گروه پزشکی مولکولی از این پروژه هاست.
دکتر الهه متوسلی، مدیر گروه پزشکی مولکولی دانشکده نیز در ادامه گفت: پزشکی مولکولی می تواند در حوزه پزشکی شخصی در زمینه پیشگیری، تشخیص درمان و تامین پیش آگهی بیماری ها به پزشکان بالینی کمک کند. به طور مثال در تعیین روش درمان بیماری پاف (نارسایی زودرس تخمدان) تعیین ژن عامل بیماری می تواند به تشخیص روش درمانی بهتر و تعیین پیش آگهی بیمار کمک کند و یا به عنوان یک نمونه دیگر می توان از استفاده از روش ویرایش ژنی جهت درمان بیماران دچار ویروس پاپیلومای انسانی نام برد.
همچنین دکتر جواد وردی، مدیر گروه علوم سلولی کاربردی دانشکده، گفت: در بحث پزشکی بازساختی و سلول درمانی حدود بیست سال است که در دنیا کار می شود و 12 سالی است که در ایران کار می شود. ما در کتاب سی پی تی کد، کد تعرفه برای این مبحث داریم. در معاونت درمان حدود 3 سال است که آئین نامه بخش پزشکی بازساختی و سلول درمانی داریم و حدود 22 بیمارستان مجوز موافقت اصولی دادیم و 3 بیمارستان در این کشور به بهره برداری رسیده اند. حدود 11 استاندارد خدمت برای آن نوشته شده است. اینها از مرحله بالینی گذشته و دردرمان است. خیلی از درمانهایی که نمی توانیم با کموتراپی انجام دهیم با سلول درمانی انجام می شود. در همین بیمارستان از 2 سال قبل بر روی سرطان سلول درمانی صورت می گیرد. پروژه های پایان نامه ای داریم. در بیمارستان شریعتی با مجوزهای درمان و غذا و دارو سلول درمانی کرونا را داشتیم. در حال حاضر در امارات، ترکیه و اکراین در حال انجام است. حال وقت این این است بیمارستان امام خمینی با پتانسیلی که دارد مجوز پزشکی بازساختی و سلول درمانی را بگیرد و لاین ها و پروتکل درمانی را بنویسد و به صورت رسمی شروع به کار کند.
دکتر احمدیان ضمن تشکر از همه حاضرین که تبادل نظر کردند گفت این جلسه موجب این شد که انگیزه ما برای ادامه کار دوچندان شود.
در پایان دکتر صادق نیت گفت: جلسه بسیار خوبی بود و استقبال خوبی از طرف مدیران طرفین شد. ان‌شاءلله دفتر همکاری هر چه سریعتر راه بیافتد و در عمل شاهد پیشرفت خوبی باشیم.

  • گروه خبری : دانشکده فناوری های نوین پزشکی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 167672
ساناز  عزی ایرانی
تهیه کننده:

ساناز عزی ایرانی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *