• تاریخ انتشار : 1403/03/01 - 07:12
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 223
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دکتر قناعتی: دانشگاه علوم پزشکی تهران در راستای ارتقای سلامت جامعه، نقش دانشکده‌ بهداشت را در آموزش و ارائه خدمات عمومی تقویت می‌کند

در نشستی با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و اساتید دانشکده بهداشت راهکارهای تقویت مشارکت و حضور فعال دانشکده‌ بهداشت در عرصه ادغام یافته آموزش و ارائه خدمات بهداشت عمومی، مورد بحث و بررسی قرار گرفت. دکتر قناعتی گفت: دکتر قناعتی: دانشگاه علوم پزشکی تهران در راستای ارتقای سلامت جامعه، نقش دانشکده‌های بهداشت را در آموزش و ارائه خدمات عمومی تقویت می‌کند.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در حاشیه نشست 1 خرداد 1403، دکتر قناعتی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، آیت الله رئیسی و شهدای همراه؛ با تاکید بر اهمیت ادغام آموزش و فعالیت‌های دانشکده بهداشت در دانشکده‌های بالینی، گفت: هدف نهایی ما ارتقای سلامت و ارائه خدمات بهداشتی با کیفیت به مردم و لازمه رسیدن به این هدف، درک عمیق مشکلات و نیازهای جامعه است.
رئیس دانشگاه با اشاره به امکان تغییر 20 درصدی شیوه‌نامه‌های آموزشی در دانشگاه، اظهار داشت: باید با استفاده از ظرفیت های دانشکده بهداشت برای افزایش کیفیت آموزش در دانشکده پزشکی و رفع کاستی های آن تلاش کنیم.
وی در ادامه، از برنامه‌ریزی برای ارائه واحدهای عملی به دانشجویان سال اول ورودی دانشکده بهداشت خبر داد و گفت: این امر به دانشجویان کمک می‌کند تا با حضور در محیط واقعی، با چالش‌ها و مشکلات حوزه سلامت آشنا شوند.
دکتر قناعتی با بیان اینکه 70 درصد از مرگ و میرها در کشور ناشی از بیماری‌های غیر واگیر است، بر ضرورت تمرکز بر پیشگیری از این بیماری‌ها تاکید کرد و اظهار داشت: با توسعه و گسترش شبکه‌های بهداشت و آموزش صحیح دانشجویان، می‌توانیم گام‌های موثری در این زمینه برداریم.
وی با اشاره به تغییر رویکرد نظام سلامت از درمان‌محوری به سلامت‌محوری، خاطرنشان کرد: در حال حاضر، تمرکز دانشجویان پزشکی بیشتر بر درمان بیماری‌ها است که باید با اصلاح شیوه‌نامه‌های آموزشی و ارتقای نقش دانشکده‌ بهداشت، این رویکرد را اصلاح کنیم.
دکتر قناعتی در ادامه به سه دیدگاه درخصوص ادغام آموزش و ارائه خدمات سلامت اشاره کرد و گفت: از دیدگاه مردم، باید با ارتقای سطح سواد سلامت و آموزش خودمراقبتی، میزان مشارکت آنها را در حفظ و ارتقای سلامت خودشان افزایش دهیم. از دیدگاه معاونت بهداشت، باید به تربیت نیروهای متخصص و ماهر با دانش به روز و مهارت‌ لازم برای ارائه خدمات مناسب و مبتنی بر شواهد علمی بپردازیم و از دیدگاه معاونت آموزشی، باید اعضای هیات علمی دانشگاه‌ در همه سطوح با برنامه‌های پیشگیری محور آشنا شوند و دانشکده‌ بهداشت وظیفه دارد برنامه‌های مستمری برای آموزش این اساتید ارائه دهد.
دکتر قناعتی در ادامه بر ضرورت تناسب تربیت نیروی متخصص با نیاز بازار کار تاکید کرد و گفت: باید برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای باشد که فارغ‌التحصیلان رشته‌های بهداشت در واحدهای مرتبط جذب شده و بتوانند به طور موثر در ارتقای سلامت جامعه نقش‌آفرینی کنند.
رئیس دانشگاه همچنین با اشاره به اهمیت شایسته‌سالاری در انتخاب مدیران، گفت: امتیاز ارتقا نباید صرفاً بر اساس مقاله باشد و افرادی که در زمینه آموزش بهداشت فعالیت می‌کنند نیز باید از ارتقای شغلی مناسبی برخوردار شوند.
دکتر قناعتی در پایان با بیان اینکه تنها 60 درصد از مردم مناطق روستایی و 15 درصد از مردم مناطق شهری از خدمات شبکه‌های بهداشت استفاده می‌کنند، ابراز امیدواری کرد: با تربیت نیروی متخصص و توانمند در حوزه بهداشت، شاهد افزایش استقبال مردم از خدمات بهداشتی و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر باشیم.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 266699
کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

تصاویر