• تاریخ انتشار : 1400/07/28 - 14:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1094
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

ارائه آخرین دستاوردهای علمی و راهکارهای بومی‌سازی در راستای پیشبرد اهداف علمی و تحقیقاتی کشور

چهارمین کنگره بین‌المللی و بیست و پنجمین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران به‌صورت مجازی با پیام سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز به کارکرد

چهارمین کنگره بین‌المللی و بیست و پنجمین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران در راستای «آشنایی متخصصان فیزیولوژی و فارماکولوژی با آخرین اطلاعات کووید 19، استفاده از نانو داروها در بیماران مختلف و بررسی کلینیکال فارماکولوژی» در حال برگزاری است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ابتدای برگزاری چهارمین کنگره بین‌المللی و بیست و پنجمین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران متن پیام سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران قرائت شد، در این پیام آمده است؛ با شیوع پاندمی کرونا، دانشگاه‌ها در ایران و بسیاری از کشورها به‌سرعت تعطیل شده و پویایی علمی تحت تأثیر این فضا قرار گرفت. بازگشایی دانشگاه‌ها و تردد اساتید و دانشجویان در دانشگاه، گردهمایی‌ها و نشست‌ها و فعالیت‌های آزمایشگاهی و ... با رعایت پروتکل‌های بهداشتی می‌تواند زمینه آفرینش‌های علمی متناسب با نیازهای جامعه را فراهم کند، رشته‌های فیزیولوژی و فارماکولوژی و شاخه‌های وابسته به آنها از جمله رشته‌های علمی است که می‌تواند در یافتن «پاتوفیزیولوژی بیماری، پیشنهاد دارو و واکسن‌های مؤثر نقش تعیین‌کننده‌ای» داشته باشند. 
در ادامه آمده است؛ این کنگره با حضور شما اساتید و محققین گرامی و همراهی اساتید برجسته جهانی، بستر مناسبی جهت تبادل اطلاعات علمی، تجارب و ارائه آخرین دستاوردهای علمی و راهکارهای بومی‌سازی آنها است که می‌تواند در جهت پیشبرد اهداف علمی و تحقیقاتی کشور بسیار کمک‌کننده باشد. 
امید است «بیست و پنجمین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران» با مشارکت حداکثری متخصصان و ارائه دستاوردهای پژوهشی در قالب چکیده مقالات و نیز برگزاری نشست‌ها و میزگردهای تخصصی بتواند گام‌های مفیدی در راستای مدیریت هر چه‌بهتر دانشگاه‌ها در دوران کرونا و پسا کرونا بردارد.    
 
اهمیت ویژه به حوزه سلولی و فیزیولوژی در کشور 
در ادامه دکتر سید مهدی رضایت رئیس کنگره، در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه گفت: چهارمین کنگره بین‌المللی و بیست و پنجمین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال برگزاری است، خواستگاه انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران در این دانشگاه است و غریب به بیست سال پیش نخستین کنگره را در این دانشگاه برگزار کردیم و هم اکنون نیز بعد از مدت‌ها در این شرایط اپیدمی کرونا با توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بالقوه همکاران این کنگره را برگزار کردیم. 
وی با بیان اینکه صورت آنلاین قریب به 150 نفر در مراسم افتتاحیه با کنگره ارتباط برقرار کرده بودند؛ تصریح کرد: در اهمیت فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران همین بس که در سال جاری برندگان جوایز نوبل در حوزه سلولی و مولکولی و فیزیولوژی بودند که این نشان از اهمیت یک زیرساخت اصلی در حوزه پزشکی و غیرپزشکی است. خدا را شاکریم که افتخار این را داشتیم برای فرهیختگان و دانشجویان گرامی این کنگره را برگزار کنیم. 
 
 
بستری مناسب برای غنی‌تر شدن کنگره 
سپس دکتر محمود قاضی خوانساری دبیر کنگره با اشاره به اینکه از حدود دو سال پیش برگزاری کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران به دانشگاه علوم پزشکی تهران سپرده شد؛ گفت: در جلسات متعددی که در گروه فارماکولوژی و فیزیولوژی تشکیل شد تصمیم گرفتیم که در دوران کرونا کنگره به‌صورت وبینار برگزار شود این کار یک تجربه جدیدی برای ما بود، خوشبختانه با کمک همکاران توانستیم بسترهای مناسب را برای برگزاری هر چه غنی‌تر وبینار انجام دهیم.
وی افزود: این کنگره در چهار سالن مجزا برگزار می‌شود، بعد از افتتاحیه و سخنرانی کلیدی به‌وسیله یکی از اساتید برجسته کشور استرالیا، سه سالن مجزا مختص برگزاری سمپوزیوم و یک سالن هم برای برگزاری پوسترها در نظر گرفته شده است. پوسترها به‌صورت آنلاین ارائه می‌شود و توسط داوران بررسی می‌شود و به دو پوستر برتر که به الگوهایی که مدنظر ما بوده است اشاره کرده باشد (گرنت آزمایشگاهی به مبلغ 10 میلیون تومان) اهدا می‌شود، شرکت‌کنندگان پوستر شفاهی نیز به مدت پنج دقیقه پوستر خود را ارائه می‌کنند.
دبیر کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران، یادآور شد: باتوجه‌به شرایط اپیدمی کرونا موضوع سمپوزیوم‌ها هم در این راستا است که می‌توان به مواردی از جمله؛ فارماکولوژی و کووید 19، قلبی و عروقی، سالمندی، سیستم‌های عصبی، ترمیم و بافت، افزایش فشارخون ریوی و ارتباط آن با کووید 19، مهندسی بافت، نانو داروها، اختلالات رفتاری، هوش مصنوعی در فیزیولوژی و فارماکولوژی، توان‌بخشی در فیزیولوژی و فارماکولوژی، کلینیکال فارماکولوژی و ... اشاره کرد. 
 
 
برگزاری کنگره فااپس (FAOPS) در سال 2027 در ایران 
پس از آن دکتر معصومه جرجانی رئیس انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران، خاطرنشان کرد: خوشبختانه انجمن در طی 54 سابقه‌ای که داشته، تلاش کرده که هر دو سال یکبار کنگره‌های علمی مدنظر را به‌صورت منظم و با توالی زمانی معین، مشخص کند و فرصتی را برای اعضای انجمن و جامعه علمی و پژوهشگران فراهم کند که بتوانند آخرین یافته‌های علمی خودشان را مطرح کنند و بحث و تبادل نظر داشته باشند. خدا را شکر همیشه این توفیق را داشتیم که علاوه بر شرکت‌کنندگان داخلی شرکت‌کنندگانی هم از مراکز علمی و دانشگاهی خارج از کشور داشته باشیم. 
وی ادامه داد: این کنگره به‌نوعی کنگره اقماری انجمن فیزیولوژی آسیا و اقیانوسیه فااپس به‌حساب می‌آید و مدیرعامل انجمن از این کنگره حمایت می‌کند، با این رویکرد و جهت‌گیری توفیق پیدا کردیم کنگره فااپس که کنگره بین‌المللی و منطقه‌ای است را در سال 2027 که در واقع با کشورهایی از جمله؛ کره و ژاپن رقابت دارد را برای ایران بگیریم. انجمن فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران سعی کرده است که دو و سه کنگره قبل را هم با شرایطی برگزار و زمینه‌سازی کند تا در سال 2027 یک کنگره بین‌المللی و بسیار باشکوه را با همکاری اساتید و جامعه علمی کشور برگزار کنیم.
دکتر جرجانی خاطرنشان کرد: این انجمن سعی کرده است که متخصصان فیزیولوژی و فارماکولوژی را در کنار هم نگه داریم و این همگرایی و تجمیع پتانسیل متخصصین دو رشته، در کنار حضور متخصصین سایر رشته‌های وابسته باعث شده که کنگره‌های انجمن از غنای علمی قابل‌توجهی برخوردار باشد. نگران بودیم محدودیت‌ها در دوران کرونا مشکلاتی را به وجود بیاورد اما خوشبختانه احساس مسئولیت جامعه علمی کشور این که باید پاسخگوی نیاز کشور باشند، با وجود تمام تنگناها یافته‌های خوبی را فراهم کرد و در اختیار مجریان نظام سلامت قرارداد. در این کنگره هم دانسته‌های علمی را به مشورت می‌گذاریم و در سطح ملی و بین‌المللی این مطالب مطرح می‌شود. 
امید دارم دستاوردهای ارزشمند این کنگره بتواند بخش کوچکی از زحمات دست‌اندرکاران این کنگره را جبران کند.  
توضیح اینکه تعداد کل مقالات رسیده به کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران 519، تعداد سخنرانی‌ها 47، تعداد پوسترهای شفاهی 166، تعداد پوستر آنلاین 299، تعداد کارگاه‌ها 10، تعداد سخنرانی‌هایی که فایل ارسال کرده‌اند 44، تعداد پوسترهای شفاهی که فایل ارسال کرده‌اند 112، تعداد پوسترهایی که فایل ارسال کرده‌اند 225، تعداد سمپوزیوم‌ها 15، تعداد کل سخنرانی‌ها در سمپوزیوم 69 و تعداد سخنرانان کلیدی 8 است و کشورهای شرکت‌کننده در کنگره از ایران، آمریکا و استرالیا هستند. در ضمن چهارمین کنگره بین‌المللی و بیست و پنجمین کنگره فیزیولوژی و فارماکولوژی ایران از امروز 28 تا ۳۰ مهر 1400 به‌صورت مجازی در گروه فارماکولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود. 
 
  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه
  • کد خبر : 198492
الهام علی
تهیه کننده:

الهام علی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *