• تاریخ انتشار : 1400/11/06 - 13:53
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1666
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

نشست مشترک رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با مدیرکل روابط عمومی صداوسیما

حسین قرائی: تلاش می‌کنیم با برنامه تحولی جدید در صدا و سیما، فاصله نخبگان پزشکی و رسانه ملی را کم کنیم

دکتر حسین قرائی، مدیرکل روابط عمومی صداوسیما با حضور در سالن دارالفنون دانشگاه در نشستی با دکتر حسین قناعتی، رئیس و استادان، اعضای هیئت‌رئیسه و روسای بیمارستان‌ها و دانشکده‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره «رسانه‌ای شدن علم و توسعه رسانه سینا» دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ رئیس دانشگاه در نشست 6 بهمن 1400 تأمین سلامت جامعه را مقوله‌ای فراتر از نظام سلامت دانست و بر ضرورت تعامل ‌این حوزه با دیگر سازمان‌ها تأکید کرد و گفت: ازآنجاکه 80 درصد سلامت جامعه از سوی نهادهای خارج از وزارت بهداشت و دانشگاه‌ها تأمین می‌شود؛ برای ارتقا این حوزه لازم است تعامل خود را با سازمان‌های مرتبط افزایش دهیم.
 رئیس دانشگاه، با تأکید بر اشاعه دستاوردهای ملی گفت: مفهوم غرب‌زدگی از قدیم در فرهنگ کشورمان مطرح بوده و بزرگانی همچون جلال آل احمد و دکتر شریعتی در آثار خود به آن اشاره داشتند؛ لذا ضمن احترام به علومی که ریشه غربی دارند، تأکید می‌کنم نباید دستاوردهای خود را فراموش کنیم.
دکتر قناعتی رویکرد دانشگاه را حرکت به سمت نسل چهارم و توجه به نقش مسئولیت اجتماعی دانشگاه بیان کرد و گفت: در نسل اول دانشگاه‌ها به آموزش؛ نسل دوم، به پژوهش، نسل سوم به تشکیل استارتاپ ها، کارآفرینی و محصول محوری و در نسل چهارم بر مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها تأکید می‌شود.
وی، مدل دانشگاه نسل چهار را برگرفته از دوران دفاع مقدس دانست و گفت: جنگ‌ افرادی را تربیت کرد که در زمان شهادت خود همانند شهید حسن باقری به بزرگانی تبدیل شدند که نامشان جاودانه شد. دانشگاه نسل چهارم نیز باید افرادی را تربیت کند که از علم نافع برخوردار باشند.

تأکید دکتر قناعتی بر تدوین پیوست سلامت برنامه‌های صداوسیما
دکتر قناعتی بر اجتماعی شدن دانشگاه‌ها و رفتن کنار مردم تأکید کرد و گفت: دانشگاه باید ‌دانشجویانی را تربیت کند‌ که بتوانند جایگاه خود را در جامعه پیدا کنند. براساس مطالعات انجام‌شده افرادی که براثر کووید 19 جان خود را از دست دادند اغلب از لایه‌های کم‌سواد جامعه بودند و این نشان می‌دهد که علم در آگاهی مردم به انتخاب سبک زندگی سالم نقش بسزایی دارد و این سود غیرمستقیم آموزش است که باعث می‌شود افراد سبک زندگی سالم‌تری را انتخاب کنند.
رئیس دانشگاه بر لزوم پیوست سلامت در برنامه‌سازی صداوسیما تأکید کرد و گفت: امیدوارم با کمک صداوسیما، دانشگاه بیش از این وارد عرصه اجتماع شود و از این سازمان به‌عنوان مهم‌ترین کانال ارتباطی با مردم برای تأثیرگذاری بیشتر در جامعه و خدمت‌رسانی باکیفیت‌تر استفاده کنیم. صداوسیما نیز در برنامه‌سازی‌های خود از مشاوره دانشگاه استفاده کند تا برنامه‌های آن پیوست سلامت داشته باشند.
دکتر قناعتی در پایان سخنان خود، از دکتر ترابی خواست برای ارتباط مؤثر دانشگاه با صداوسیما و برگزاری جلسات منظم برنامه‌ریزی کند.
در ادامه هریک از اساتید دانشگاه، با معرفی دستاوردهای حوزه‌های مختلف دانشگاه در زمینه فناوری دارو و تجهیزات پزشکی پیشرفت، پیوند کبد و دیگر ارگان‌ها، نانو پزشکی و... بر لزوم تعامل صداوسیما و دانشگاه در تولید محتوای علمی مناسب تأکید کردند.

پیشرفت علوم پزشکی را به رخ می‌کشیم
در ادامه دکتر قرایی، مشاور رئیس سازمان و مدیر کل روابط عمومی صداوسیما، نیز پس از شنیدن دستاوردهای دانشگاه، به‌منظور برگزاری نشست مفصل‌تری در صداوسیما، از مسئولان دانشگاه دعوت کرد و گفت: با اطلاع از این حجم کاری که در دانشگاه انجام‌شده، ما قدردان  فعالیت های شما هستیم.
وی با تقدیس حرفه پزشکی، از دانشگاه خواست برای به حداقل رسیدن فاصله بین صداوسیما و دانشگاه، برنامه‌ریزی کند و افزود: در این سال‌ها حائلی بین جامعه پزشکی و صداوسیما به وجود آمده و باید تلاش کنیم با برنامه تحولی که از سوی دانشگاه ارائه می‌شود؛ این فاصله را به حداقل برسانیم.
مشاور رئیس صداوسیما، با تأکید بر شعار این سازمان در راستای «هویت محوری و عدالت‌گستری» گفت: در این دوره تحولی برای تسری دانایی و خبرگی در صداوسیما، دست یاری خود را به‌سوی دانشگاه دراز می‌کنیم.
وی با توجه به انتقاد برخی اساتید از صدا و سیما گفت: باید در این زمینه بازنگری صورت گیرد و این بازنگری نیز با کمک نخبگان صورت خواهد پذیرفت.
دکتر قرایی بابیان اینکه بایستی کم‌کاری‌ها را جبران کنیم؛ بر ارتباط دوسویه صداوسیما و دانشگاه تأکید کرد و گفت: باوجود انتقادهایی که می‌شود، لازم است در جلسات مستمری که در آینده با اساتید دانشگاه خواهیم داشت؛ کمک کنیم، افزون بر ارتقا مرجعیت صداوسیما، پیشرفت علوم پزشکی پس از انقلاب نیز به رخ کشیده شود.
توضیح اینکه در این جلسه قائم مقام، مدیران و همکاران روابط عمومی رسانه ملی و مسئولان روابط عمومی واحدهای مختلف دانشگاه نیز حضور داشتند.

لزوم رسانه ای شدن علم
دکتر ماشاءاله ترابی، مدیر روابط عمومی دانشگاه، با خیرمقدم به مشاور رئیس سازمان و مدیر روابط عمومی صدا و سیما، بر لزوم رسانه ای شدن علم تاکید کرد و گفت: در دانشگاه ظرفیت های بسیاری وجود دارد که لازم است معرفی شوند تا هم کشور  از آنها بهره مند شود و هم دانشگاه در مرزهای دانش جهانی بدرخشد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه، با بیان اینکه در این نشست موضوعات قابل رسانه ای شدن مورد بحث و بررسی قرار می گیرد افزود: موضوعاتی  می توانند رسانه ای شوند  که به ارتقا ارزش های دانشگاه کمک کند.
وی در تکمیل این بخش از سخنان خود افزود: اساتید بزرگ این دانشگاه در عرصه های متنوعی از مرزهای دانش، نوآوری های درمانی، فناوری ها و فراورده های دارویی و پیوند اعضا در سطح ملی و منطقه ای فعالیت دارند که هریک از این فعالیت ها قابلیت رسانه ای شدن دارد.

رسانه ملی از اعتماد بین مردم و جامعه پزشکی مراقبت کند
دکتر سعید سرکار رئیس پژوهشکده فناوری و تجهیزات پیشرفته پزشکی دانشگاه بابیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی نماد آموزش عالی کشور است گفت: اقدامات برجسته این دانشگاه به‌عنوان سکان‌دار آموزش عالی کشور باید در معرض دید همگان قرار گیرد تا آن را به‌عنوان الگو قرار دهند.
دکتر سرکار بابیان اینکه صداوسیما می‌تواند به معرفی درست دانشگاه به جامعه کمک کند افزود: بایستی نگاه مثبت و سازنده‌ای از تلاش‌های دانشگاه به جامعه ارائه شود تا مردم بدانند دانشگاه نسبت به پولی که از جیب آنان هزینه می‌شود چه نگرشی دارد و چگونه آن را به جامعه بازمی‌گرداند.
وی بر تقویت اعتماد بین مردم و جامعه پزشکی تأکید کرد و گفت: رسانه ملی از اعتماد بین مردم و جامعه پزشکی مراقبت کند چراکه این اعتماد در تأثیرگذاری فرایند درمان نقش مهمی دارد.

پیوند همزمان اعضا، مزیت کم نظیر دانشگاه در منطقه و دنیا
دکتر علی جعفریان رئیس پیشین دانشگاه و استاد پیوند کبد، با یادآوری مرجعیت صداوسیما در جامعه، بر اصالت توصیه‌هایی که از این رسانه منتشر می‌شود تأکید کرد و گفت: تصور عمومی این است که توصیه کارشناسی که از این رسانه منتشر می‌شود معتبر است و این وظیفه صداوسیما را سنگین‌تر می‌کند.
دکتر جعفریان پیشرفت علوم پزشکی را جز 4 مزیت قابل افتخار کشور دانست و گفت: پیشرفت کشور در زمینه علوم پزشکی در سطح منطقه و دنیا شناخته‌شده و زبان زد است و این باعث شده ارجاعات بسیاری از کشورهای منطقه به دانشگاه شود.
رئیس بخش پیوند کبد دانشگاه با مقایسه پیوند کبد در ایران و امریکا گفت: باوجوداینکه در امریکا 145 مرکز پیوند کبد فعالیت دارد در کمتر از 5 مرکز، سالی بیش از 150 پیوند کبد انجام می‌شود؛ این در حالی است که ایران حدود 11-12 مرکز پیوند کبد دارد که فقط در یک مرکز آن واقع در بیمارستان امام خمینی، سالی بیش از 150 پیوند کبد انجام می‌شود.
وی با اشاره به انجام همزمان پیوند چند ارگان در بیمارستان امام خمینی گفت: بیمارستان امام خمینی تنها مرکزی است که در آن همزمان چند پیوند عضو انجام می‌شود و این اقدام برجسته که در منطقه بی‌نظیر و در دنیا کمتر شایع است؛ قابلیت معرفی به مردم را دارد.

هجمه به سرمایه اجتماعی نظام سلامت بی‌انصافی است
دکتر امیرحسین تکیان، مشاور رئیس دانشگاه در امور سیاست‌گذاری، یکی از وظایف دانشگاه در حوزه مسئولیت اجتماعی را کمک به حکمرانی نظام سلامت برای رسیدن به یک جامعه سالم دانست و گفت: دغدغه دانشکده بهداشت و بسیاری از مراکز پژوهشی دانشگاه، کمک به سیاست‌گذاری و حکمرانی مناسب در نظام سلامت است و به این منظور شواهد علمی را تولید می‌کنند که باید برای اجرایی شدن آن در دانشگاه و کشور تلاش کنیم.
مشاور رئیس دانشگاه، بر حفظ سرمایه اجتماعی نظام سلامت تأکید کرد و گفت: نظام سلامت در دوران همه‌گیری کووید 19 بیشترین سرمایه اجتماعی را به دست آورده و بی‌انصافی است که این سرمایه در رسانه ملی مورد هجمه قرار بگیرد.
دکتر تکیان با اشاره به برنامه‌ریزی و  تولید شواهد موردنیاز به‌منظور توانمندسازی مردم و افزایش آگاهی جامعه نسبت به‌نظام سلامت در دانشگاه گفت: اصول حکمرانی خوب شامل «شفافیت»، «استفاده از شواهد»، «مشارکت مردم در تصمیم سازی» «پاسخگویی» و «مسئولیت‌پذیری» است که در این زمینه شبکه‌های صداوسیما می‌توانند به دانشگاه کمک کنند.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 206377
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *