مصاحبه با دکتر آفرین رحیمی موقر، رئیس مرکز ملی مطالعات اعتیاد در رابطه با کاهش شیوع HIV در بین معتادان تزریقی در ایران

محققان با متاآنالیز مقالات بسیاری که در زمینه شیوع HIV در بین معتادان تزریقی انجام شده بود به این نتیجه رسیده‌اند که از اواسط دهه 80 شمسی شیوع HIV در بین معتادان تزریقی در ایران رو به کاهش بوده است.

در چندین سال گذشته شیوع بیماری ایدز در ایران به طور گسترده از طریق انتقال در بین معتادان تزریقی رخ داده است. سال‌ها این روش انتقال از اصلی ترین روش‌های انتقال HIV در ایران محسوب شده است.  اما به تازگی گروهی از محققان در مرکز ملی مطالعات اعتیاد وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران با انجام یک مطالعه مروری سیستماتیک جامع به نتایج جالبی دست یافته اند که مقاله آن به تازگی در مجله بسیار معتبر Addiction به چاپ رسیده است.
این محققان با متاآنالیز مقالات بسیاری که در زمینه شیوع HIV در بین معتادان تزریقی در شهرهای مختلف کشور انجام شده بود به این نتیجه رسیده اند که از اواسط دهه 80 شمسی شیوع HIV در بین معتادان تزریقی در ایران رو به کاهش بوده است.
نویسندگان این مقاله مهمترین عاملی را که ممکن است در کاهش شیوع موثر بوده باشد را اجرای برنامه‌های کاهش آسیب دانسته اند.
برنامه کاهش آسیب شامل: ارایه سرنگ و کاندوم رایگان و درمان نگهدارنده با متادون برای معتادان تزریقی است.

برای دسترسی به اصل مقاله لطفا به لینک زیر مراجع نماید.

لینک مقاله

منصوره  اعظمی