برگزاری جلسه کمیته دانشگاهی کنترل عفونت معاونت درمان
در جلسه کمیته کنترل عفونت دانشگاه گزارش مصوبات جلسات گذشته، وضعیت عفونت بیمارستانی و بهداشت دست در بیمارستان ها و چالش های موجود بیان شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، جلسه کمیته دانشگاهی کنترل عفونت با حضور دکتر محمدرضا جعفری سرپرست مدیریت نظارت و اعتباربخشی، سیمین رنجبران مدیر امور پرستاری، دکتر شیوا خوشنویس معاون مدیریت نظارت و اعتباربخشی، مهناز هادی پور کارشناس مسئول کنترل عفونت و سایر اعضا دوشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۰ در سال حکیم برگزار شد.
دکتر علی نیک فرجام مدیر گروه بیماریهای واگیر گفت: در زمینه پیگیری کنترل عفونت بیمارستانی پس از ترخیص باید ضرورت و اهمیت این کار برای وزارت بهداشت تبیین شده و این امر در نظام مراقبت لحاظ شود.
دکتر آرش سیفی متخصص بیماریهای عفونی گفت: باید به عملیاتی بودن مصوبات کمیتهها توجه شده و لازم است اجرایی بودن شاخصها در نظر گرفته شود.
سید علی دهقان معاون درمان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گفت: درگیری بیمارستان امام خمینی در تزریق واکسن کارکنان و حجم بالای واکسیناسیون، عدم وجود منشی در تیم کنترل عفونت مجتمع و پیکهای پشت سر هم از مواردی است که ثبت عفونت بیمارستانی را با کندی مواجه کرده است. حضور منشی در تیم کنترل عفونت تدبیر خوبی است و حجم کار سوپروایزرها کاهشیافته و میتوانند بهصورت فعال در زمینه کنترل عفونت عملکرد خوبی داشته باشند.
دکتر آذر حدادی متخصص بیماریهای عفونی در خصوص چالشهای موجود در کنترل عفونت در بیمارستان گفت: بیمارستانها باید مجاب شوند که دپارتمان کنترل عفونت تشکیل شود بدون فضا و نیروی انسانی این امکان وجود ندارد و به حمایت دانشگاه نیاز است، حضور سوپروایزر کنترل عفونت در موضوع واکسیناسیون به فشار کاری بسیار منجر شد و آنها را از انجام کارهای تخصصی خود بازداشت. در زمینه پیگیری عفونت بیمارستانی پس از ترخیص بهترین مرجع رزیدنتها و کارکنان بیمارستان هستند.
بررسی پنج شاخص سازمان بهداشت جهانی در زمینه بهداشت دست در بیمارستان ها
دکتر شیرین افهمی متخصص بیماریهای عفونی در خصوص بهداشت دست گفت: ۵ آیتم را سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که بهتر است بهداشت دست را در زمینه این پنج شاخص ارزیابی کنیم. تغییر سیستم که در دوران کووید اوایل در بحث استفاده از الکل به علت کمبود آن مشکل وجود داشت تا زمانی که تولید افزایش پیدا کرد و در حال حاضر لازم است جایگاه الکل و تعداد استفاده از آن را به تفکیک بخشها ارزیابی کنیم. موضوع آموزش که شاید گاهی برخی پزشکان رعایت نمیکند و در حیطه پرستاری آموزش کافی وجود دارد و فقط باید میزان استفاده از دستکش کمتر شده و شستشوی دستها بیشتر شود. برای پزشکان باید اقدامات بیشتری در خصوص آموزش صورت گیرد.
وی افزود: کمیته کنترل عفونت دانشگاه و بیمارستان باید تشویق و تنبیه را برای پزشکان و پرستاران بعد از نظارت بهداشت دست در نظربگیرد. همچنین در این امر سوپروایزران بالینی در کنار سوپروایزران کنترل عفونت نظارت بر بررسی رعایت بهداشت دست را در بخش ها داشته باشند و این موضوع بهعنوان یک دغدغه برای همه تلقی شود. یادآورها که در حال حاضر در بیمارستانها وجود دارد قدیمی است، چشم به آنها عادت کرده و باید بازنگری شده و مجدد طراحی شود. درنهایت نقش الگو یا قهرمان هست که اساتید خود الگویی دانشجویان رزیدنتها، انترن ها و استیجر ها هستند؛ بنابراین باید اساتید موارد را رعایت کنند تا سایر دانشجویان از آنها آموزش بگیرند.
دکتر جعفری گفت: در زمینه بهداشت دست پیشنهادهای بسیار خوبی مطرح شد، لازم است کار گروهی متشکل از مدیریت امور پرستاری معاونت درمان، معاونت آموزشی و سایر افراد مرتبط تشکیلشده، پیشنهادها و عملیاتی شده آنها را بررسی کنند و نتیجه در کمیته بعدی ارائه شود.
انجام مکاتبه با روسای بیمارستانها، بیان چالشهای موردنظر و تأکید بر تشکیل دپارتمان عفونت بیمارستانی، هماهنگی بیشتر با مدارک پزشکی بیمارستانها و برگزاری جلسهای در معاونت درمان با مسئول اداره فناوری اطلاعات سلامت و کنترل عفونت بهمنظور تسهیل در ارائه اطلاعات مربوط به کنترل عفونت از دیگر مصوبات این جلسه بود.
در این جلسه هادی پور گزارش مصوبات جلسه گذشته در خصوص تعیین مقدار مورد انتظار گزارش دهی عفونت بیمارستانی، تدوین دستورالعملهای لازم برای رسیدن به حد انتظار عفونت بیمارستانی، استفاده از همکاران اپیدمیولوژیست بهمنظور در نظر گرفتن تمام ابعاد در طرح اصلاح گزارش دهی، ابلاغ همه راهکارهای مطرحشده مرتبط با ارتقاء بهداشت دست، تدوین و نهایی سازی پروتکلهای حفاظت فردی، تدوین شرایط احراز کارکنان شاغل در استریل مرکزی، پیگیری مشکلات بیمارستان پس از ترخیص با همکاری معاونت بهداشت، برگزاری کارگاه استراتژی مداخله شاخص کنترل عفونت، برگزاری وبینار آموزشی برای سوپروایزر کنترل عفونت، تدوین چکلیست کنترل عفونت برای ارزیابی و همگون سازی در بیمارستانها، تدوین کوریکولوم آموزشی کنترل عفونت، تشکیل دپارتمان کنترل عفونت در بیمارستانها، پیگیری ساخت ایزوله استاندارد فشار منفی در بیمارستانها و قرار دادن 10 فیلم آموزشی کنترل عفونت شست و شوی دست و سایر شاخصها در صفحه اینستاگرام و صفحه Tritapp معاونت درمان بررسی وضعیت عفونتهای بیمارستانی و بررسی وضعیت بهداشت دست در بیمارستانها را بیان کرد.
نظر دهید