دانشکده مجازی نشست وبیناری محرمانگی و حریم خصوصی در فضای مجازی را برگزارکرد
دوازدهمین نشست علمی اخلاق در یادگیری الکترونیکی با عنوان «محرمانگی و حریم خصوصی در فضای مجازی» با حضور نزدیک به 300 مخاطب علاقه مند به این حوزه و به میزبانی دانشکده مجازی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده مجازی، این دانشکده با همکاری انجمن یادگیری الکترونیکی ایران (یادا) سخنرانی علمی اخلاق در یادگیری الکترونیکی را در ادامه اهداف بیستمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی با عنوان «محرمانگی و حریم خصوصی در فضای مجازی» ویژه اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار کرد.
در این نشست که در هفته چهارم آبان 99 برگزار شد؛ دکتر فاطمه حاجی علی عسگری، عضو هیات علمی گروه سلامت الکترونیک و معاون اداری ـ مالی دانشکده مجازی دانشگاه علوم پزشکی تهران درخصوص امن بودن و حفظ حریم خصوصی، عوامل تهدیدکننده، رفتارهای نقض حریم خصوصی در فضای مجازی، راه کارها و توصیه های کاربردی حفظ حریم خصوصی در فضای مجازی، توصیه های ایمنی برای حضور در شبکه های اجتماعی، معرفی مثلث امنیت اطلاعات، امنیت و حریم خصوصی در خدمات سلامت از راه دور و اسرار پزشکی و راهکارهای ضروری حفظ امنیت و محرمانگی در فضای مجازی به ارائه بحث پرداخت.
وی به بررسی تفاوت امنیت و حریم خصوصی پرداخت و اشاره کرد: در دنیای دیجیتال، امنیت مترادف حریم خصوصی تلقی میشود، اما حقیقت این است که آنها اصلا شبیه نیستند و تا زمانی که این دو به جای یکدیگر استفاده شوند، سازمانها در حفاظت از حریم خصوصی مصرف کنندگان مشکل خواهند داشت. امنیت انواع بسیار متعددی دارد و به صورت آزاد بودن از خطر و یا حفاظت شده بودن در برابر آن تعریف میشود. از قفل در تا بسته محافظت آنلاین توسط تامینکنندگان امنیت سایبری، همگی امنیت محسوب میشوند. به طور خاص، امنیت سایبری از کاربران در برابر نفوذ و حملات سایبری سیستمهای اینترنتی، سختافزار و نرمافزار محافظت میکند و امنیت عنصر مهمی در همه دستگاههای متصل است، زیرا به حفظ اطلاعات کاربر در برابر وقفههای ناخواسته و مخرب کمک میکند. به عبارت دیگر، امنیت برای سازمانها و مشتریان آنها بیشتر در مورد حفظ اطلاعات از تهدیدهای دریافتی به دستگاهها است.
دکتر عسگری در پایان به مواردی که نباید در شبکههای اجتماعی به اشتراک گذاشت اشاره کرد و گفت: برای پیشگیری از آسیب های احتمالی باید مواردی مانند تاریخ تولد بهطور کامل و صحیح، موقعیت مکانی، ارسال تصاویر خود یا افراد خانواده، آدرس منزل، شماره تلفن، تصاویر با برچسب مشخصکننده مکانی و برنامه تعطیلات خود را در این شبکه ها اطلاع رسانی نکنید.
توضیح اینکه در انتهای جلسه به تمامی سوالات، چالشها و ابهامات شرکت کنندگان در موضوع محرمانگی و حریم خصوصی در فضای مجازی پاسخ داده شد. نشست های اخلاق در یادگیری الکترونیکی به صورت ماهانه در روزهای دوشنبه آخر ماه به طور منظم برگزار میشود و حضور برای عموم رایگان و آزاد است. برای اطلاعات بیشتر به سایت دانشکده مجازی etums.tums.ac.ir مراجعه کنید.
نظر دهید