• تاریخ انتشار : 1398/12/10 - 19:04
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2808
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه

پرستارانی از جنس یاس با رنگ و عطر زندگی

در دهمین روز اپیدمی کووید 19 در کشور به مجتمع بیمارستانی یاس رفتیم. مرکزی که ظرف مدت یک هفته برای خدمت به بیماران مبتلا به کرونا آماده و تجهیز شده و درحال حاضر در شرایط پایداری قرار دارد.

یادمان باشد اصول بهداشتی را رعایت کنیم اما بدون ترس و نگرانی! تاوقتی بیمارستان  یاس را ندیده بودم و در شبکه‌های اجتماعی اخبار کرونا را پیگیری می‌کردم؛ دچار هراسی به‌مراتب بزرگ‌تر و خطرناک‌تر از کووید 19 بودم. اما با دیدن آرامش حاکم در بیمارستان و کادر درمانی که 24 ساعته باروحیه خوب و داوطلبانه مشغول خدمت به بیماران بودند و اطلاع از شمار بیمارانی که بهبود یافتند حال و هوایم عوض شد.

 دست کادر درمان را می‌بوسم

دکتر فاطمه داوری تنها، رییس مجتمع بیمارستانی یاس درباره حال و هوای این روزهای بیمارستان پس از یک هفته تلاش برای مقابله با ویروس کرونا جدید گفت: جمعه دوم اسفند، بیمارستان یاس به‌عنوان سانتر پذیرش بیماران کرونا در تهران معرفی شد و از صبح شنبه آمادگی داشتیم که بیماران را پذیرش کنیم و به‌این‌ترتیب بیماران زنان را از بال جنوبی به بال شمالی منتقل کردیم.
رییس مجتمع بیمارستانی یاس، با قدردانی از کادر درمانی بیمارستان در رسیدگی به بیماران افزود: در بال جنوبی همکاران پزشک و پرستار مستقر هستند و به مدت یک هفته است برای مقابله با ناشناخته‌ترین بیماری عفونی قرن بدون هیچ چشمداشتی همکاری دارند و با ازخودگذشتگی و ایثار از نزدیک به  وضعیت بیماران رسیدگی می‌کنند. در هفته گذشته به دلیل اوج بحران، فرصت قدردانی از همکاران را نداشتیم ولی امروز و در همین فرصت از کادر پزشکی و پرستاری تشکر می‌کنم که با ایثار و ازخودگشتگی ایستاده‌اند و از بیماران در مقابل این بیماری دفاع می‌کنند. من دست آنان را می‌بوسم و تشکر می‌کنم.
دکتر داوری تنها، شمار مراجعه به تریاژ بیمارستان را روزانه بین 400 تا 500 تن برشمرد و گفت: به‌طور متوسط 400 تا 500 بیمار به تریاژ بیمارستان مراجعه دارند. تعدادی از آنان به‌صورت سرپایی درمان می‌شوند و برخی دیگر که نیاز به بستری دارند به بخش‌ها منتقل  و در صورت نیاز به ICU می‌روند. بیماران درمان دارویی می‌گیرند و در ادامه، درمان به‌صورت سرپایی برای بیماران تجویز می‌شود.
وی در پایان سخنان خود از رییس دانشگاه، معاونان درمان و توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی دانشگاه در حمایت از مجتمع بیمارستانی یاس قدردانی کرد.

طی 24 ساعت حتی یک ساعت هم وقت استراحت نداریم

فریبا آزاده، پرستاری که با  23 سال سابقه خدمت به‌صورت داوطلبانه از بیمارستان فارابی به  اورژانس کرونا بیمارستان یاس آمده بود با اشاره به انگیزه خود از این اقدام داوطلبانه گفت: وقتی به‌عنوان پرستار شروع به کارکردیم؛ خدمت را وظیفه خود می‌دانستیم. همکاران من  شاید در 24 ساعت حتی یک ساعت هم وقت استراحت ندارند ولی باجان و دل کار می‌کنند. آن‌ها جان خودشان را در قبال جان بیماران گذاشته‌اند. من هم مانند همکارانم داوطلبانه به اینجا آمده‌ام. همه کار می‌کنیم و با همه کمبودها و مشکلات، کنار می‌آییم. البته دانشگاه هم رسیدگی خوبی در این زمینه دارد.
وی افزود: پس‌ازاینکه این بحران به وجود آمد؛ دانشگاه تهران فراخوانی را اعلام کرد.  من و سایر همکاران پرستار بیمارستان فارابی به‌صورت داوطلبانه اسامی خود را اعلام کردیم و  با هماهنگی دفتر پرستاری به ترتیب به مجتمع بیمارستانی یاس و بیمارستان‌های دیگر منتقل شدیم. من چون سابقه مدیریتی داشتم به‌عنوان سوپروایزر اورژانس، برای مرتب کردن و تجهیز کردن اورژانس با کمک همکاران دیگر، کار می‌کنیم.
آزاده درخصوص شیفت‌های پرستاران در اورژانس یاس گفت: شیفت‌ها براساس نیاز تنظیم می‌شود. خانم رضایی مترون بیمارستان فارابی همکاری کردند و شیفت‌های بیمارستان فارابی را لغو کردند و  به‌صورت 24 ساعته  در اختیار بیمارستان یاس هستیم.
وی با اشاره به وضعیت اورژانس این بیمارستان گفت: اورژانس در روزهای اول خیلی شلوغ بود و تجهیزات نداشت ولی اکنون با کمک مسئولان، تجهیزات موردنیاز به‌خوبی تأمین می‌شود.  واحد تریاژ، واحد رست (استراحت) پزشکان، قسمت ویزیت پزشک، اتاق ترالی CPR و اتاق رادیولوژی و اورژانس تحت نظر را جدا کردیم و درحال نصب تجهیزات هریک از این واحدها هستیم و به بیماران خدمت‌رسانی می‌کنیم.

کرونا ماه دیگر نخواهد بود

مرتضی عبدالمحمدی نیروی داوطلب مردمی که در بخش پذیرش اورژانس مشغول فعالیت بود با اشاره به دلایل حضور داوطلبانه خود در این بیمارستان گفت: این  افتخار را دارم  که در قسمت پذیرش اورژانس در خدمت هم‌وطنان عزیزم  باشم. افرادی که به اینجا مراجعه می‌کنند همانند پدر، مادر، برادر و اعضای خانواده من هستند و از روی احساس وظیفه و ادای دین به اینجا آمدم.
وی پیام خود را به  هم‌وطنان منتقل کرد و گفت:  کرونا، ماه بعد در ایران نخواهد بود.

به‌عنوان امدادگر خود را جای بیماران می‌گذارم

پرستو دانش‌پژوه از همکاران ماما مجتمع بیمارستانی یاس نیز که به‌صورت داوطلبانه از روز سه‌شنبه 6 اسفند، در بخش بستری درحال خدمت است؛ به همکاران خود خسته نباشید گفت و در درباره انگیزه خدمتش به بیماران افزود: من خود را جای این بیماران می‌گذارم. بیماران این بیمارستان از سطوح مختلف جامعه مظلومیت خاصی دارند آن‌ها کادر درمان را با ظاهری تجهیز شده می ببینند و باخود فکر می‌کنند چه اتفاقی برایشان افتاده که این‌گونه تحت مراقبت قرار می‌گیرند.
وی افزود: من نیروی داوطلب هستم و فکر کردم اگر من و امثال من نیاییم چه کسی می‌خواهد به این بیماران خدمت کند.  ما از همان روز اول با تعداد کم مشغول به کار شدیم و به‌مرور از بیمارستان‌های دیگر به جمعمان اضافه می‌شود.
دانش‌پژوهش با تأکید بر اینکه مردم رعایت بهداشت را جدی بگیرند افزود: از مردم می‌خواهم استرس نداشته باشند و از مراجعه‌های بی‌مورد به بیمارستان‌ها پرهیز کنند  چون ممکن  است در این مراجعات سلامتشان به خطر بی افتد.
وی از همه‌کسانی که باعث ایجاد انگیزه در کادر درمان می‌شوند قدردانی کرد و گفت: از افرادی که در پشت جبهه به ما انرژی می‌دهند تشکر می‌کنم. کسانی که برایمان تجهیزات می‌آورند و پیام‌های محبت‌آمیز می‌دهند باعث قوت قلبمان می‌شوند.

شرایط پایدار یاس در خدمت به بیماران

حمید شهریاری پرستار داوطلب مجتمع بیمارستانی یاس نیز با اشاره به سازماندهی این مرکز در عرض یک هفته گفت: بخش کرونا مجتمع بیمارستانی یاس به‌تازگی راه افتاده و به پذیرش تمامی افرادی که  دارای علامت هستند و یا شک دارند که بیمارند می‌پردازد و نسبت به وضعیت آنان تعیین تکلیف می‌کند. البته اکثر مراجعه‌کنندگان واقعاً مشکلی ندارند.
وی افزود: بیمارانی که مشکوک به کووید 19 هستند از مراکز دیگر به اینجا منتقل و بستری می‌شوند. این مرکز شرایط ویژه‌ای هم برای کارکنان و هم بیماران دارد وسعی شده شرایط ایزوله  برای بیماران و کارکنان رعایت شود. تمامی درمان‌های تخصصی بیماران مبتلا به کرونا  اعم از ویزیت قلب، داخلی و بیهوشی در این مرکز ارائه می‌شود.
شهریاری با اشاره به انگیزه خدمت خود گفت: وقتی اینجا هنوز سازماندهی نشده بود به اینجا آمدیم و شرایط را سازماندهی کردیم و درعرض یک هفته به شرایط پایدار رسیدیم و این شرایط در آینده بهتر هم می‌شود.
خدمت‌رسانی با تمام قوا
دکتر پرشنگ ناظمی متخصص عفونی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه که  به‌تازگی به مجموعه یاس  پیوسته، درباره حضور خود در این بیمارستان گفت: افتخار دارم به‌عنوان عضو هیئت‌علمی گروه عفونی  با مجتمع بیمارستانی یاس همکاری کنم. ورود من به مجتمع با همه‌گیری کرونا همراه شد و من با این مجموعه از اول اسفند همکاری خود را آغاز کردم. از همان اولین شبی که قرار شد انکال و مقیم متخصص عفونی باشم  افتخار داشتم با مجموعه همکاری کنم.
وی از همکاران خود قدردانی کرد و افزود:  اینجا بهترین جایی است که بتوانم از همه همکارانم اعم از پرسنل بخش مدیریت، کارکنان کادر درمان و همکاران پرستار و خدمات  که بدون هیچ چشمداشتی با تمام نیروی جسمانی و روحانی خود همکاری می‌کنند تشکر کنم.
دکتر نظامی هدف از این خدمت را کنترل اپیدمی کووید 19 بیان کرد و گفت: با توجه به اینکه بیمارستان هنوز آمادگی سرویس‌دهی در قالب جنرال را نداشت؛ در حداقل زمان ممکن آمادگی اولیه برای بیماران جنرال و مدیریت بحران کرونا را به دست آورد. هرچند هنوز جای کار وجود دارد که به نقطه اوج خود برسیم ولی با حداقل امکانات سعی می‌کنیم حداکثر خدمات را به بیماران ارائه دهیم.
 
آمدم چون باید می‌آمدم

معصومه ذاکری پرستار بخش نیلوفر بیمارستان یاس نیز که از پنجم اسفند به‌صورت داوطلبانه مشغول خدمت به بیماران است افزود: هرروز از ساعت 7 صبح تا 8 شب اینجا هستم و شب به پاویون می‌روم و اگر بتوانم تا بیست و پنجم تصمیم دارم در این مجموعه خدمت کنم.
ذاکری با اشاره به انگیزه حضور خود در این بیمارستان گفت: بعضی همکاران به دلیل بیماری و مشکلات دیگر نمی‌توانستند به اینجا بیایند. من آمدم چون باید می‌آمدم. بیرون از بیمارستان که بودم ترس زیادی داشتم ولی به بیمارستان که آمدم ترسم ریخت.
وی افزود: قبل از اینکه بیایم احساس می‌کردم اگر مبتلا شوم درمانش سخت است ولی الآن که به بیمارستان آمده‌ام  احساس خوبی دارم و حال بیماران بخش هم نسبتاً خوب است.

همکاران دست‌مریزاد

دکتر ورعی مدیر پرستاری دانشگاه، نیز بابیان اینکه بسیار خوشحالم فرصتی فراهم شد تا گوشه‌ای از زحمات قشر پرتلاش پرستار را بازگو کنم افزود: از زمانی که کمیته بحران تشکیل شد و می‌بایست تمامی نیروهای درمان علیه این بیماری و خدمات‌رسانی نسبت به بیماران گسیل شوند، پرستاری جزی تیم درمانی بود و بی‌وقفه در تمامی شیفت‌ها و لحظات در کنار بیماران نیازمند تلاش می‌کند.
وی افزود: به‌محض اینکه مقرر شد بیمارستان یاس پذیرش دهنده بیماران مبتلا به کرونا باشد -که  از آن به‌عنوان کووید 19 هم نام می‌برند- ما در گروه پرستاری با حضور مدیران بیمارستانی تابعه دانشگاه، کمیته بحران را تشکیل دادیم و در این کمیته مقرر شد از تمامی توان و قوای پرسنل درمانی در جهت ارائه خدمات پرستاری به مردمی که نیازمند مراقبت و درمان هستند استفاده کنیم. در این زمینه فراخوانی اعلام شد و از تمامی نیروهای داوطلبی که در سایر مجموعه‌های درمانی دانشگاه مشغول خدمت بودند به شکل داوطلب درخواست کمک کردیم.
دکتر ورعی با اشاره به مراحل ارائه خدمت در بیمارستان یاس گفت: با توجه به تمهیداتی که در مجموعه بیمارستان یاس دیده‌شده بود؛ دو بال شمالی و جنوبی از هم جدا شد و خدمات بال جنوبی به پذیرش بیماران کرونایی اختصاص داده شد. ابتدا با یک تریاژ و یک بخش 27 تخته و 7 تخت ICU کار را شروع کردیم و قرار شد در سه شیفت مختلف همکاران پرستاری ارائه خدمت کنند.
وی افزود: پس‌ازآنکه تجهیزات و نیروی انسانی تکمیل شد، پذیرش بیمار در بخش‌های مختلف بال جنوبی بیمارستان آغاز و  سیل افراد داوطلب از سایر بیمارستان‌ها به سمت ما روانه شد. اسامی و شماره تماس آنان را دریافت کردیم و چیدمان و برنامه‌ریزی در شیفت‌های مختلف بیمارستان صورت گرفت. درحال حاضر اورژانس و تریاژ کرونا در بال جنوبی کاملاً راه‌اندازی شده و براساس شیفت بندی بین دو تا سه پرستار مشغول ارائه خدمت هستند.
مدیر پرستاری دانشگاه با اشاره به افزایش تعداد بخش‌های بستری گفت:  تعداد بخش‌های بستری به سه بخش افزایش یافت و درحال حاضر بخش‌ها ازنظر بستری و ارائه خدمت به بیماران کرونایی آمادگی لازم را دارد.
دکتر ورعی کادر پرستاری را  گروه ایثارگری دانست که بدون هیچ چشمداشتی از مجموعه‌های مختلف در شیفت‌های متعدد ارائه خدمت می‌کنند افزود: از سوی بیمارستان، محلی را برای اسکان و اقامت عزیزانی که تمایل دارند مقیم بیمارستان باشند؛ در نظر گرفته‌شده و تمهیدات لازم، همراه با تمامی امکانات رفاهی برای آنان دیده‌شده است. جا دارد از همین‌جا دست تک‌تک عزیزان را ببوسم و بابت تمامی مجاهدت‌هایی که در این زمینه‌دارند تشکر کنم.
وی بابیان اینکه مجاهدت‌های امروز پرستاران یادآور دوران دفاع مقدس است افزود: ازآنجاکه خودم پرستار زمان جنگ هستم و افتخار داشتم در برخی عملیات در کنار هم‌رزمان  ارائه خدمت کنم وقتی می‌بینم همکاران رده‌های مختلف پرستاری این‌گونه در مجموعه‌های درمانی خدمت‌رسانی می‌کنند؛ آن روزگار برایم تداعی می‌شود. این‌ها یادگاران همان دوران هستند و در جبهه ایثارگری و ارائه خدمت، صبورانه تلاش می‌کنند و از هیچ مجاهدتی فروگزار نیستند.
دکتر ورعی در پایان سخنان خود از  تمامی مسئولان، هیئت‌رئیسه دانشگاه و رییس بیمارستان یاس تشکر کرد و گفت: به‌تمامی گروه پرستاری خدومی که شیفت‌های مختلف ما را پوشش می‌دهند دست‌مریزاد می‌گویم  و از آنان در لحظه‌لحظه‌هایی که در بالین بیمار خدمت می‌کنند تشکر می‌کنم.

  • گروه خبری : گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 151612
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

2 نظر برای این مقاله وجود دارد

سحرپرویزی

سحرپرویزی

98/12/11 - 15:57

دم همه بچه های کادر درمانی و نیروهای داوطلبی که بدون هیچ چشمداشتی کار میکنن واقعا گرم.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
 عزیزی

عزیزی

98/12/14 - 07:49

خدا قوت . اجرتان با خداوند. خدا شما را حفظ کند و سلامتی روزافزون عنایت کند . من از همه شما تشکر می کنم. خدا را شکر که مردم خوبی داریم . موقع خطر در جنگ به صورت رزمنده و مدافعان حرم و موقع بیماری به صورت فرشتگان زمینی داوطلب.

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب