• تاریخ انتشار : 1402/10/27 - 13:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 135
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ایثارگران دانشگاه علوم پزشکی تهران به همراه خانواده از موزه ملی ایران دیدن کردند

دفتر ایثارگران اردوی یکروزه ویژه ایثارگران برای بازدید از موزه ملی ایران در سه بخش دوران پیش از تاریخ (پارینه سنگی)، دوران تاریخی ایران باستان و دوران صدر اسلامی تا قاجار برگزار کرد.

 دکتر احسان مقیمی,

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دفتر امور ایثارگران، جمعه ۲۲ دی‌ماه ۱۴۰۲ اردوی یکروزه بازدید از مجموعه موزه ملی ایران، واقع در حسن‌آباد ویژه ایثارگران و خانواده آنان برگزار شد.

بر اساس هماهنگی‌های به‌عمل‌آمده با بیمارستان سینا، ایثارگران قبل از بازدید از موزه در تالار اجتماعات این بیمارستان گرد هم آمدند. دکتر مقیمی ابتدا از مدیریت بیمارستان سینا برای همکاری در این اردو تشکر نمود و توضیحاتی در مورد برنامه بازدید از اردو داد. سپس فاطمه احمدی کارشناس موزه و از همکاران شاغل در موزه تاریخ علوم پزشکی در مورد تاریخچه موزه و بخش‌های مختلف مجموعه موزه ملی ایران توضیح داد. پس از پذیرایی مختصری، ایثارگران به سمت موزه حرکت کرده و بازدید از ساختمان موزه پیش از تاریخ و تاریخ ایران باستان آغاز شد.

راهنمای موزه با اشاره به تاریخچه بنای موزه و ویژگی‌های بخش‌های مختلف آن و آثار موجود در آن گفت:

موزه ملی ایران در سال ۱۳۱۶ خورشیدی در اولین بنای موزه‌ای کشور و به دست آندره گدار، معمار فرانسوی، با الهام از طاق کسرا طراحی شد و دو معمار ایرانی، عباسعلی معمار و استاد مراد تبریزی آن را ساختند. این موزه به‌عنوان بزرگ‌ترین، مهم‌ترین و قدیمی‌ترین موزه کشور، بیشترین یافته‌های باستان‌شناسی از دوران پارینه‌سنگی قدیم تا اواخر هزاره چهارم پ‌م (از کهن‌ترین دوران تا پیش از ابداع نگارش) و در «موزه دوران تاریخی» آثاری از اواخر هزاره چهارم پ‌م (آغاز به‌کارگیری نگارش) تا پایان دوران ساسانی به نمایش گذارده شده است.

در بخش دیگری از این برنامه ایثارگران از ساختمان موزه باستان‌شناسی و هنر اسلامی ایران دیدن کردند. راهنمای موزه در ادامه با بیان توضیحات کلی از ساختمان موزه و آثار آن تأکید کرد:

موزه باستان‌شناسی و هنر اسلامی ایران بر اساس پلانی الهام گرفته از کاخ ساسانی نیشابور، به‌صورت چلیپایی هشت‌ضلعی، با مساحتی حدود ۴۰۰۰ مترمربع ساخته شد و در سال ۱۳۷۵ افتتاح شد. طبقه همکف این بنا به سالن اجتماعات و سالن نمایشگاه‌های موقت اختصاص دارد و در طبقات اول و دوم، بر اساس زمان‌بندی تاریخی چیدمان شده است، موزه کنونی شامل ۶ تالار در دوطبقه است: طبقه دوم شامل تالارهای صدر اسلام، سلجوقی و ایلخانی و طبقه اول تالارهای قرآن، تیموری، صفویه، افشار، زند و قاجار است. عمده اشیای موجود در این موزه برگزیده‌ای از آثار حاصل از کاوش‌های علمی یا مجموعه‌های معتبری چون آستان شیخ صفی‌الدین اردبیلی است.

در ادامه ضمن بازدید از قسمت‌های مختلف موزه به تشریح بعضی از آثار مهم موزه پرداخت و به سؤالات همکاران پاسخ داده شد. پس از پایان بازدید و بازگشت به تالار اجتماعات بیمارستان سینا با صرف نهار از همکاران ایثارگر و خانواده آنها پذیرایی شد.

 

  • گروه خبری : دفتر امور ایثارگران
  • کد خبر : 256971
عکاس
حمیده شفاعی
تهیه کننده:

حمیده شفاعی

تصاویر

تنظیمات قالب