• تاریخ انتشار : 1399/11/27 - 15:47
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 373
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری جلسه آموزشی چارچوب ارزیابی پیشگیری و کنترل عفونت سازمان بهداشت جهانی 2018 در معاونت درمان دانشگاه

کارگاه آموزشی چارچوب ارزیابی پیشگیری و کنترل عفونت سازمان بهداشت جهانی 2018 در معاونت درمان با حضور سوپروایزران کنترل عفونت بیمارستان ها دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، جلسه آموزشی چارچوب ارزیابی پیشگیری و کنترل عفونت در سطح بیمارستان (سازمان بهداشت جهانی 2018) با حضور دکتر علی گنجعلی خان مدیر تعالی بالینی و امور بیمارستان‌ها، دکتر شیرین افهمی مسئول کنترل عفونت بیمارستان شریعتی، دکتر آرش سیفی و دکتر اسماعیل‌پور متخصص بیماری‌های عفونی، مهناز هادی پور کارشناس مسئول کنترل عفونت معاونت درمان و سوپروایزران کنترل عفونت بیمارستان‌های دانشگاه یکشنبه 26 بهمن 99 برگزار شد.

دکتر گنجعلی خان گفت: کنترل عفونت از اهمیت خاصی برخوردار است و در حال حاضر با توجه به چک‌لیست بازبینی‌شده سازمان بهداشت جهانی لازم است مروری بر این ابزار صورت گیرد.
دکتر افهمی در خصوص برنامه پیشگیری و کنترل عفونت گفت: این برنامه از سال‌های قبل شکل‌گرفته است. برای ارزیابی نحوه صحیح انجام برنامه از ابزار مناسبی باید استفاده کرد که سازمان بهداشت جهانی این ابزار را در قالب چک‌لیستی طراحی کرده است. در سال 2018 بازبینی در چک‌لیست صورت گرفت و هشت قسمت اصلی و هدف را مشخص کرده که شامل تیم کنترل عفونت و تشکیلات در برنامه نظام مراقبت، وجود دستورالعمل در این زمینه، آموزش، بهداشت محیط و شکل‌گیری دستورالعمل‌های آن، اشغال تخت، بهداشت محیط و ارتباطات بین آن‌ها است و برای اجرا باید از چند استراتژی استفاده شود. به پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی برای پیشبرد هر اقدامی بهتر از چند استراتژی استفاده شود. در بیمارستان‌های دانشگاه پرستاران کنترل عفونت، سوپروایزران و پزشکان در کنترل عفونت پیشرو هستند و به همین علت چک‌لیست را با این افراد بررسی می‌کنیم.
وی افزود: در این کارگاه بنده، دکتر سیفی و دکتر اسماعیل‌پور به‌عنوان تسهیل گر در کنار همکاران بوده و هشت جز تدوین‌شده سازمان بهداشت جهانی از قبل در اختیار همکاران قرارگرفته است. همکاران باید آن‌ها را با برنامه‌های بیمارستان خود مطابقت داده و خودارزیابی انجام دهند. نقاط قوت و ضعف مشخص‌شده، سپس با کمک مسئولان بیمارستان به رفع نواقص اقدام کنند.
دکتر سیفی گفت: سازمان بهداشت جهانی اجزای اصلی را در هشت حوزه و برخی زیر عنوان‌ها تدوین کرده است. علت ملاک بودن فعالیت‌های سازمان بهداشت جهانی برای کشور ما این است که برخی سازمان‌ها همچون CDC مربوط به کشورهایی همچون ایالت متحده هست که ازنظر منابع و زیرساخت با ما تفاوت زیادی دارند؛ اما دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی برای کشورها با درآمد پایین و متوسط نیز تدوین می‌شود؛ و به‌این‌علت WHO به‌عنوان رفرنس برای کشور ما استفاده می‌شود. درزمینه کنترل عفونت مهم است که بیمارستان‌های دانشگاه این هشت جزء را اجرایی کنند. نقاط ضعف شناسایی‌شده و به‌منظور رفع آن‌ها برنامه‌ریزی کنند. با توجه به اینکه این دستورالعمل اولین بار در کشور ترجمه‌شده، لازم است مروری با همکاران بیمارستان‌ها صورت بگیرد و این جلسه به‌منظور بررسی وضعیت امتیازدهی چک‌لیست‌ها برگزارشده است.
دکتر اسماعیل‌پور هدف برگزاری کارگاه را بررسی شرایط و چارچوب ارزشیابی برای نظام مراقبت کنترل عفونت برای بیمارستان‌های دانشگاه با توجه به چک‌لیست اخیر سازمان بهداشت جهانی دانست و گفت: در این چند سال با تیم کنترل عفونت بیمارستان کارکردیم و این افراد به‌اندازه کافی توانمند هستند. کارگاه خوب برگزار بوده و انتظارات ما برآورده شد.

 

  • گروه خبری : معاونت درمان,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 170428
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب