• تاریخ انتشار : 1399/06/01 - 11:02
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1030
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه

جلسه فصلی مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری‌های علمی دانشگاه

دکتر کردی: پاندمی کرونا فرصتی برای تقویت ارتباطات بین‌المللی دانشگاه است

دومین جلسه فصلی مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری‌های علمی دانشگاه با کشورها در سال 99 با معرفی مسئولان جدید میزها و طرح پیشنهادها برای گسترش همکاری‌ها و تعاملات بین‌المللی در شرایط کرونا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بین‌الملل، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه در آغاز این نشست که چهارشنبه 29 مرداد 99 به میزبانی ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، هدف حوزه بین‌الملل از توسعه میزها و اتاق‌های همکاری علمی را هدفمندسازی، سازمان‌دهی و گسترش روابط و تعاملات سازنده بین‌المللی دانشگاه با مراکز آموزش عالی خارج از کشور دانست.

آمادگی معاونت بین‌الملل برای حمایت همه‌جانبه از برگزاری وبینارهای بین‌المللی در دانشگاه
وی تصریح کرد: با همین رویکرد به تازگی دکتر مرجان یغمایی، دکتر محسن امین، دکتر محسن ویژه، دکتر امید سبزواری و دکتر محمد جزایری با اعلام فراخوانی از سوی معاونت بین‌الملل، بررسی شرایط اساتید داوطلب و انجام مصاحبه به‌ عنوان مسئولان میزهای همکاری علمی دانشگاه با اساتید ایرانی مقیم آمریکا و کانادا و کشورهای پاکستان، ژاپن، سنگاپور و مالزی و ایتالیا منصوب شده‌اند و دکتر نسیم چینی‌فروش نیز به عنوان دبیر جدید اتاق همکارهای علمی ایران و سوئیس مشغول به فعالیت شده است.
دکتر نکوفر سپس توجه حاضران را به تکمیل اتاق فکر میزهای همکاری علمی دانشگاه جلب کرد و بیان داشت: بدون شک عضویت اعضای هیأت‌علمی از دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی مختلف در اتاق‌های فکر، هرگونه برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری برای همکاری‌های بین‌المللی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه با تأکید بر اینکه مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری به عنوان سفیران دانشگاه در حیطه تعاملات و ارتباطات با مراکز علمی و دانشگاهی خارج از کشور باید فراتر از رشته و حوزه تخصصی فعالیت خود عمل کرده و مجموعه دانشگاه را مورد توجه قرار دهند، افزود: این در حالی است که عضویت مسئولان میزها در اتاق‌های فکر، به تبادل دیدگاه‌ها و اندیشه‌ها و پیشبرد بهتر اهداف و برنامه‌ها کمک خواهد کرد.
دکتر نکوفر به اختصاص یک صفحه وب (Web Page) در سایت معاونت بین‌الملل دانشگاه به هریک از میزها و اتاق‌های همکاری علمی اشاره کرد و گفت: در این صفحه امکان معرفی مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری، اعضای اتاق فکر در کنار گزارش فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده و اخبار مربوطه به آن‌ها فراهم‌شده است.
وی همچنین به بیان توضیحاتی در خصوص فعالیت‌های اخیر معاونت بین‌الملل پس از همه‌گیری کرونا به منظور توسعه فعالیت‌های آکادمیک مجازی پرداخت و اظهار داشت: معاونت بین‌الملل دانشگاه آمادگی دارد از برگزاری وبینارهای بین‌المللی توسط میزها و اتاق‌های همکاری به صورت حرفه‌ای و همه‌جانبه حمایت کند.
سپس مسئولان جدید میزهای همکاری علمی دانشگاه با اساتید ایرانی مقیم آمریکا و کانادا و کشورهای پاکستان، مالزی و سنگاپور، ایتالیا و دبیر اتاق همکاری‌های علمی ایران و سوئیس به بیان دیدگاه‌ها و طرح پیشنهادات خود پرداختند.

ایجاد پایگاه اطلاعاتی از اساتید ایرانی مقیم کشورهای هدف
در این بخش دکتر مرجان یغمایی، مسئول میز همکاری دانشگاه با اساتید ایرانی آمریکای شمالی و کانادا با اشاره به ضرورت ایجاد پایگاه اطلاعاتی از اساتید متخصص ایرانی مقیم کشورهای هدف، پیشنهاد ایجاد شبکه‌ای از فارغ‌التحصیلان دانشگاه که برای ادامه تحصیل به آمریکا و کانادا رفته‌اند یا در این کشورها دارای موقعیت آکادمیک هستند را مطرح کرد.
وی رویکرد اصلی این پیشنهاد را برقراری ارتباط با این افراد و ایجاد امکان همکاری‌های علمی و دانشگاهی عنوان کرد و بیان داشت: همچنین می‌توان اساتید ایرانی متخصص در آمریکا و کانادا که با دانشگاه همکاری دارند را به عنوان استاد افتخاری دانشگاه علوم پزشکی تهران منصوب کرد.
دکتر یغمایی برگزاری وبینارهای فصلی بین‌المللی در گروه‌های کلینیکی و پاراکلینیکی با کمک میزهای همکاری را نیز پیشنهاد کرد و گفت: لزوم ایجاد شبکه‌ای در Web Page میزها و اتاق‌های همکاری با هدف برقراری ارتباط با متخصصان رشته‌های مختلف در کشورهای هدف احساس می‌شود.
دکتر نسیم چینی‌فروش، دبیر اتاق همکاری‌های علمی ایران و سوئیس نیز اطلاع‌رسانی در خصوص گرنت‌های این کشور به اساتید و اعضای هیأت‌علمی دانشگاه را یکی از برنامه‌های مهم این اتاق اعلام کرد و گفت: مدت استفاده از این گرنت‌ها اغلب محدود است و تلاش می‌کنیم از طریق اتوماسیون اداری معاونان بین‌الملل و پژوهشی دانشکده‌ها را در جریان آن‌ها قرار دهیم.
وی از برنامه‌ریزی برای برگزاری تله کنفرانس کووید-19 با موضوع پلاسما تراپی خبر داد و گفت: این تله کنفرانس که به صورت مشترک میان متخصصان ایرانی و سوئیسی برگزار خواهد شد و فرصت بسیار خوبی را برای تبادل اندیشه‌ها و تجارب برای طرفین ایجاد خواهد کرد.
پس از آن دکتر امید سبزواری، مسئول میز همکاری‌های علمی دانشگاه با کشورهای مالزی و سنگاپور به برقراری ارتباط مؤثر با سفارت مالزی در ایران و علاقه‌مندی سفیر این کشور برای همکاری با دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: این تعاملات تاکنون منجر به ارتباطات اولیه‌ای با مرکز تحقیقات و آموزش بیماری‌های عفونی گرمسیری در مالزی شده و قرار است پیشنهادات و اولویت‌های همکاری از سوی این مرکز اعلام تا افراد مرتبط در دانشگاه برای تعاملات مشترک معرفی شوند.

برگزاری وبینارهای بین‌المللی کووید-19 با همکاری میز ایتالیا
دکتر محسن امین،  مسئول میز همکاری‌های علمی دانشگاه با کشور پاکستان نیز بر لزوم سیاست‌گذاری در بخش مارکتینگ برای جذب دانشجویان بین‌الملل، مقوله برندسازی دانشگاه و انتقال تکنولوژی به خارج از کشور تأکید و تعریف برنامه‌های آموزشی و پروژه‌های تحقیقاتی مشترک را در دستور کار این میز همکاری عنوان کرد.
وی همچنین صدور حکم سفیران آکادمیک برای فارغ‌التحصیلان پاکستانی دانشگاه که علاقه‌مند به همکاری با این مجموعه باشند را پیشنهاد کرد.
دکتر محمد جزایری مسئول میز همکاری‌های علمی دانشگاه با کشور ایتالیا از مسئولان سایر میزها در خصوص برگزاری وبینارهای بین‌المللی با موضوع کووید-19دعوت به همکاری کرد و گفت: این وبینارها قرار است هر سه ماه یک‌بار با برنامه‌ریزی کمیته راهبری بکارگیری راه‌های علمی برای مقابله با کووید 19 و همکاری مشترک دانشگاه‌های تهران، علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شود.
وی تصریح کرد: مسئولان میزهای و دبیران اتاق‌های می‌توانند در  قالب این برنامه از متخصصان کشورهای هدف خود برای حضور در پنل‌های تخصصی مختلف دعوت به عمل آورند.
دکتر جزایری همکاری‌های بین‌المللی در زمینهٔ بیماری‌های عفونی با توجه به نیازها و کمبودهای موجود کشور را ضروری دانست و ایجاد دبیرخانه کووید 19 در معاونت بین‌الملل دانشگاه و برقراری ارتباط با کشورهای عربی به ویژه عراق و ادامه و سوق ارتباطات و همکاری‌ها به کشورهای آفریقایی با توجه به نگرش مثبت آن‌ها نسبت به ایران را پیشنهاد کرد.
مسئول میز همکاری‌های علمی دانشگاه با کشور ایتالیا اضافه کرد: همکاری با عراق به عنوان فرصتی ویژه برای دانشگاه و نیازهای علمی و درمانی این کشور بسیار با اهمیت خواهد بود.
در ادامه، سایر مسئولان میزها گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته ارائه و انتظارات و پیشنهادات خود را در خصوص چگونگی روند فعالیت‌ها در شرایط فعلی را بیان کردند.
برگزاری برنامه‌های بین‌المللی با محوریت کرونا، تأسیس مراکز تحقیقاتی در کشورهای آفریقایی و زمینه‌سازی برای درآمدزایی دانشگاه، بهره‌برداری از امکاناتی چون اتاق ایران و هفته‌های فرهنگی در بعضی دانشگاه‌ها برای ساده‌تر کردن ارتباطات، انعقاد تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهای کلی و اشتراک آن‌ها با گروه‌های آموزشی  دانشگاه، بهره‌گیری از شرایط پاندمی کرونا برای گسترش فعالیت‌های بین‌المللی با توجه به کم‌رنگ شدن مرزهای فیزیکی و حداکثر استفاده از آن، ارتباط با وزارت امور خارجه و معرفی میزهای همکاری و هماهنگی برای انجام برخی مساعدت‌ها و ارتباط با سفرا به خصوص سفرای چین و مالزی به دلیل استقبال و تمایل آن‌ها به همکاری‌های مشترک دو کشور از مهم‌ترین موضوعات مطرح شده توسط دیگر مسئولان میزها بود.

بین‌المللی سازی در دوران کرونا تعطیل نیست
دکتر محمدحسین نیکنام، مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه نیز در این نشست به موضوع تشکیل کنسرسیوم همکاری‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه‌های کشورهای منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: اولویت تشکیل این کنسرسیوم بر همکاری با دانشگاه‌های کشورهای افغانستان، پاکستان، عراق و به دلیل قرابت زبانی و فرهنگی، کشور تاجیکستان تعیین شده است.
وی ادامه داد: شیوع و همه‌گیری کرونا، موفقیت‌های کشورمان در مسیر مقابله با این بیماری و وضعیت نا به سامان برخی از کشورهای همسایه در کنترل کووید-19سبب تعریف نخستین دوره تمام مجازی بین‌المللی دانشگاه با دانشگاه لاهور پاکستان شد.
مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه با بیان اینکه تاکنون شش جلسه از این دوره برگزار و در حال حاضر دانشگاه‌هایی از افغانستان، عراق و تاجیکستان متقاضی دوره‌ای مشابه هستند، گفت: این سطح از  تعاملات علمی و دانشگاهی و دستاوردهای آن بدون شک گامی اساسی در مسیر راه‌اندازی کنسرسیوم مذکور خواهد بود.
دکتر نیکنام سپس با اشاره به مباحث مطرح شده طی این گردهمایی، پیشنهاد بهره‌مندی از توانمندی‌های دانشجویان بین‌الملل دانشگاه در میزها و اتاق‌های همکاری علمی دانشگاه را مطرح کرد.
وی از مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری خواست مطالعه‌ای در خصوص وضعیت کشورهای هدف خود  و افت‌وخیزهای آن‌ها داشته باشند و از فرصت‌های موجود برای کمک به برخی کشورها استفاده کنند چرا که ممکن است یک حمایت کوچک، امکان بزرگ‌تری را برای دانشگاه ایجاد کند.
مدیر شعب بین‌الملل دانشگاه بر اهمیت ارتباط مسئولان میزها با فرد یا افراد متناظر با خودشان از نظر موقعیتی در کشورهای هدف تأکید کرد و از منابع بسیار خوب ارتباطی به سفرای سابق کشورها، رایزنان فرهنگی و گروه‌های دوستی پارلمانی در مجلس و خارج از مجلس اشاره و تعامل با آن‌ها را زمینه‌ساز فرصت‌های تازه‌ای برای بین‌المللی سازی دانشگاه دانست.
در پایان دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم دکتر عباس نوروزی جاویدان، دبیر اتاق همکاری‌های علمی ایران و عراق، بیان داشت: در بحث ارتباط و همکاری‌های دانشگاهی نگاه حوزه بین‌الملل متوجه مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری علمی است بنابراین انتظار می‌رود با تکمیل اتاق‌های فکر و طرح برنامه‌ها و پیشنهادات متنوع و کارآمد، اهداف دانشگاه در این حوزه بیش از پیش عملیاتی شود.
وی با اشاره به تقسیم‌بندی کشورها توسط وزارتخانه در قالب سند آمایش بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: ارتباط با دانشگاه‌های کشورهای عراق، سوئیس و آمریکا به دانشگاه علوم پزشکی تهران واگذار شده اما به این معنا نیست که با مراکز علمی کشورهای دیگر نباید ارتباط برقرار کرد بلکه می‌توان با همکاری سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در این مسیر گام‌های مؤثری برداشت.
معاون بین‌الملل دانشگاه ادامه داد: این در حالی است که تعدادی از دانشگاه‌ها نسبت به تشکیل کنسرسیوم مشترک برای ارتباط با مراکز علمی منطقه اقدام کرده‌اند که این سطح از تعاملات نیز به طور حتم نتایج خوبی در حوزه همکاری‌های آکادمیک خواهد داشت.
دکتر کردی سپس توضیحاتی در خصوص تکمیل شبکه بین‌الملل دانشگاه در سطح گروه‌های آموزشی، دانشکده‌ها، مراکز تحقیقاتی و بیمارستان‌ها ارائه کرد و افزود: میزها و اتاق‌های همکاری نیز به عنوان بخشی از این شبکه مطرح هستند و ما در تلاشیم مسائل اداری و ارتباطی پیش روی آن‌ها چون برقراری ارتباط با سفرا را به حداقل ممکن برسانیم.
معاون بین‌الملل دانشگاه همچینن پیشنهادات مطرح شده طی این نشست را ارزشمند دانست و با استقبال از موضوع شناسایی اساتید ایرانی مقیم کشورهای مختلف، این مقوله را در توسعه ارتباطات آکادمیک بسیار مؤثر عنوان کرد.
دکتر کردی با تأکید بر اینکه در دوران کرونا بین‌المللی سازی دانشگاه تعطیل نیست، تصریح کرد: شیوع و همه‌گیری کووید-19 نه تنها مانع فرآیند بین‌المللی نشد بلکه به واسطه ارتباطات آنلاین، تعاملات بین‌المللی دانشگاه‌ها را تقویت کرده از این رو، باید حداکثر تلاش خود را بکار ببریم تا با پشتیبانی بخش‌های ستادی، قدمی در جهت ارتقاء دانشگاه و سلامت کشور برداریم.
دکتر کردی در پایان از مسئولان میزها و دبیران اتاق‌های همکاری خواست در کمترین زمان ممکن برنامه میز همکاری خود را با حداقل یک یا دو فعالیت آغاز و سایر اقدامات پیشنهادی را در فهرست برنامه عملیاتی سالیانه خود قرار دهند.
  • گروه خبری : معاونت بین الملل دانشگاه,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 160567
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *