• تاریخ انتشار : 1402/05/17 - 19:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 421
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

با حضور معاونان وزارت بهداشت و پیشکسوتان حوزه پرستاری

اولین جایزه بین المللی پرستاری بنیاد مداح به دکتر فریبا الدرازی مشاور سازمان جهانی بهداشت منطقه EMRO اهدا شد

مراسم اهدای اولین جایزه بین المللی پرستاری مداح (مادر پرستاری نوین ایران) با حضور معاونان وزارت بهداشت دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشت، دکتر عباس عبادی معاون پرستاری، دکتر بهروز رحیمی معاون توسعه مدیریت و منابع و جمعی از پیشکسوتان، مدیران و اساتید حوزه پرستاری و سلامت، با میزبانی دانشکده پرستاری ومامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد که دکتر فاطمه الوفایی عضو هیئت علمی شورای بین المللی پرستاران از کشور امارات متحده عربی و دکتر Golin Godic هماهنگ کننده نیروی انسانی سلامت دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت نیز سخنرانان مدعو این مراسم بودند.

اولین جایزه بین المللی پرستاری بنیاد مداح به دکتر فریبا الدرازی مشاور سازمان جهانی بهداشت منطقه EMRO اهدا شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پرستاری و مامایی، در ابتدای این مراسم که با هدف شناسائی و معرفی چهره های اثرگذار و شاخص پرستاری در سطوح بین المللی و الگوسازی در جهت توسعه اخلاق و حرفه‌ای گری در حوزه پرستاری، 16 مرداد 1402 به صورت حضوری و آنلاین در سالن استاد دکتر مداح برگزار شد، دکتر شهرزاد غیاثوندیان رئیس دانشکده پرستاری و مامایی، ضمن خیر مقدم به حاضرین در مراسم، با بیان اینکه دکتر فریبا الدرازی به عنوان نماینده سازمان جهانی بهداشت قبلا هم به دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران آمده اند و با تاریخچه غنی آن، و توانایی ها و فرصت ها و همچنین نقاط ضعف ما آشنا است گفت: قصد معرفی دوباره ندارم بلکه می خواهم یادآوری کنم، مواردی مانند مراقبت از مراقبین، توجه به PHC و شبکه تحقیقات کاربردی برای حل مشکلات حرفه پرستاری از اهداف کلیدی و مشترک ماهستند و در مواجهه با بسیاری از چالش‌های مربوط به پیری جمعیت و مشکلات مرتبط با آن مانند بیماری‌های غیرواگیر و نیز کمبود نیروی کار پرستاری مشابه سایر کشورها به ویژه در منطقه EMRO  هستیم. بنابراین مایلیم با استفاده از به اشتراک گذاری تجربیات سایر کشورها به آینده نگاه کنیم و به فعالان در این حوزه یاری رسانیم تا ضمن غلبه بر موانع، پرستاران بتوانند در سیستم مراقبت های بهداشتی درمانی در جایگاه هایی که برای آن آموزش دیده و تربیت شده اند و آماده ارائه خدمات ایمن و مقرون به صرف به آحاد مردم هستند، قرارگیرند و ایفای نقش کنند.
دکتر عباس عبادی ضمن اشاره به جایگاه و قداست حرفه پرستاری بیان کرد: خلقت و زایش از صفات لایزال الهی است که پروردگار از بین تمام مخلوقات این افتخار را به مادران داد تا نمادی از خلقت باشند و این مادر در معنای عام یا بعنوان مادر در هر حوزه و حرفه‌ای، این خصیصه زایش و خلق کننده را در خود نهادینه دارد، دکتر سادات سید باقر مداح مادر پرستاری نوین ایران، نزدیک 70 سال تلاش حرفه ای در عرصه های مختلف بالینی، آموزشی، پژوهشی و مدیریتی، به عنوان نماد و افتخار پرستاری و الگویی برجسته برای همه پرستاران کشور بوده و زندگی آکنده از عشق بی پایان او به پرستاری از دردمندان، باقیات صالحاتی را برایشان به جا گذاشته که حقیقتا شایسته عنوان مادر پرستاری ایران را دارد، جایگاه کنونی عرصه پرستاری، مرهون زایشی است که از سال ۱۳۳۵  توسط پیشکسوتانی چون دکتر مداح به منصه ظهور رسیده است که نام ایشان برای همیشه در تاریخ پرستاری ماندگار خواهد بود.
وی در ادامه از تعبیر دکتر مداح از پرستاری با عنوان مراقبت به توان عشق یاد کرد و گفت: اگر پرستاران به معنای واقعی با این نوع عشق به بیماران خدمت کنند و التیام بخش درد دردمندان باشند در واقع مسلکی از عرفا را پیش گرفته‌اند که فقط با خدای خود و رضای او معامله کرده‌اند.
دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای سلامت بیان کرد: تیم نظام سلامت وظیفه خطیر ارایه سلامتی به آحاد جامعه را با نگاهی سلامت محور و خدمت رسانی در حیطه های مختلف، بر عهده دارد، پرستاران که عضوی از این تیم را تشکیل می‌دهند، کسانی هستند که  این حرفه را به بهانه انسانیت و مهرورزی برگزیدند تا با عشق ورزیدن آلام بیماران را تسکین دهند. کسانی که ارایه خدمت می دهند و کسانی که خدمت را  دریافت می کنند اگر رضایت خدا در آن خدمت نمود پیدا کند حقیقتا آن خدمت با سنجه‌های مالی و مادی قابل محاسبه نخواهد بود.
دکتر Golin Godic هماهنگ کننده نیروی انسانی سلامت دفتر مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی، بر اهمیت حرفه پرستاری در جهان و منطقه تاکید و به فراخوانی جهانی برای ارتقاء بهداشت جمعی اشاره کرد. وی در ادامه ضمن ابراز خرسندی از معاشرت و آشنایی با دکتر الدرازی بیان کرد اگرچه نتوانستم در یک موقعیت کاری بطور مستقل و  همزمان در معیت ایشان باشم اما در حوزه بین المللی فرصت همکاری با ایشان را داشتم که این رخداد باعث افتخار و مباهات است. دکتر گولین دستاوردهای ایشان را نه تنها در سطح مدیترانه بلکه در سطح جهان شناخته شده دانست و ایشان را در حیطه پرستاری فردی متخصص برشمرد و اذعان داشت که تخصص و جدیت در کار از خصایص منحصر به فرد ایشان است.
فاطمه الوفایی عضو هیئت علمی شورای بین المللی پرستاران از کشور امارات، ضمن ابراز خرسندی از حضور در این مراسم، دکتر الدرازی را پیشرو در حوزه پرستاری در کشور بحرین، منطقه و بین‌الملل دانست و او را یک پرستار، محقق و استاد خواند و بیان کرد، ایشان 20 سال از عمر خود را  با پرستاران سراسر جهان گذراند که دستاوردهای ارزشمند وی در منطقه کاملا مشهود است. دکتر الدرازی از بنیانگذاران سازمان پرستاری GCC است که در نحوه ارتقای عرصه پرستاری نیز پیشرو بود.  وی نه تنها در حرفه پرستاری به عنوان پیشکسوت است بلکه در سازمان‌هایی مانند سازمان برنامه‌ریزی، کنترل خانواده و بهداشت جهانی نیز پیشگام بوده است و توانسته جوایز نفیسی را در این حوزه ها کسب کند. شخصیت تاثیرگذار ایشان نه تنها به عنوان یک پرستار بلکه به عنوان یک رهبر نیز می تواند به خوبی نقش آفرینی کند.
در این مراسم نیز دکتر فریبا الدرازی مشاور منطقه ای سازمان جهانی بهداشت و برگزیده جایزه بین المللی پرستاری مداح، ضمن قدردانی از حضور پیشکسوتان و اساتید حرفه پرستاری بیان کرد: باعث افتخار است که این جایزه را لایق بنده دانستی،  این لحظه نقطه ی عطف و درخشان تاریخ زندگی من است
وی در ادامه چند پند به پرستاران جوان یاد آور شد و بیان کرد: پرستاران که اغلب جامعه زنان را تشکیل می دهند باید بیاموزند که تعادل زندگی کاری و شخصی خود را حفظ کنند چراکه نقش درخشانی در خانواده و‌جامعه خواهند داشت. با چالش های خودتان رو به رو شوید و از موانع نهراسید و از سوال پرسیدن و یاد گرفتن از دیگران واهمه نداشته باشید، در سازمان ها عضو شوید و داوطلبانه در سراسر جهان فعالیت کنید.
در ادامه دکترعلیرضا نیکبخت نصرآبادی به عنوان نماینده هیئت امنای بنیاد علمی فرهنگی دکتر مداح ضمن قرائت بیانیه دستورالعمل نحوه اهدا جوایز پرستاری مداح، دکتر فریبا الدرازی را بر اساس شاخص های متعدد و نیم قرن فعالیت های ارزنده در عرصه های ملی و بین المللی ، شایسته احراز اولین جایزه بنیاد اعلام کرد.
در پایان مراسم نیز جایزه بین المللی پرستاری دکتر مداح  Maddah International Nursing Award(MINA) به دکتر فریبا الدرازی از کشور بحرین که اقدامات موثر در راستای سلامت جامعه در سطح بین المللی انجام داده‌، اهدا شد.  
 دکتر سیروس بعنوان نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران نیز در این مراسم حضور داشت و پیام تبریک دکتر سید جعفر حسین به دکتر الدازی را به عنوان برگزیده جایزه بین المللی پرستاری مداح بازگو کرد.
بنیاد علمی و فرهنگی پرستاری مداح یک نهاد غیر دولتی و غیر انتفاعی در حوزه سلامت کشور است که با هدف توسعه حرفه پرستاری و افزایش کیفیت مراقبت های پرستاری با انجام تحقیقات، تهیه راهنماها و توصیه نامه ها توسعه اخلاق پرستاری و معرفی پیشکسوتان چهره های ماندگار پرستاری بنا نهاده شد که هرساله جایزه بین المللی پرستاری دکتر مداح بر اساس شیوه ای که در دستورالعمل قید شده است اهدا خواهد شد.

  • گروه خبری : دانشکده پرستاری مامایی
  • کد خبر : 241427
سمیه عطایی
تهیه کننده:

سمیه عطایی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *